Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30
  Simor László 2009. december 18., péntek 9:47 368.
Tegnap igazán kellemes estét tölthettünk a KGT jelenlévő tagjaival. A finom vacsora, zamatos borok mellett élménnyé tette az estét a beszélgetés a barátaimmal - azt hiszem bátran kimondhatom ezt a szép szót.
Elmondtuk a véleményünket sok komoly dologról, tréfáltunk, élcelődtünk, tehát tényleg olyanra sikerült az együttlét, hogy alig akartunk haza menni.
Még valami: Karcsi újból bebizonyította azt, hogy a közgyűlésen az elnökválasztás abszolut egy-esélyes lesz, igazán irigylésre méltó az a szerénységgel párosuló határozottság és céltudatosság amivel a vezetői rátermettségét bizonyította tegnap este is!
  Dobos Károly 2009. december 17., csütörtök 22:46 367.
Ma este a nagytétényi Sekrestyés éteremben, ahol a Klauzál Gábor Társaság megalakulása 2004. december 9-én létrejött, megtartottuk az 5 éves jubileumi egyesületi gyűlést!
Köszönet az 5 évért!
  dr. Nagy Sándor 2009. december 4., péntek 17:04 366.

Én mint műszaki ember, és aki Simonyi Károly-tól tanultam a statika tudományát, igencsak örülök hogy részt vehettem ezen a jubileumi Lánchíd túrán, ahol a lánckamrában a láncok lehorgonyzását, és a pillér felső részén a láncok önbeálló alátámasztását tekinthettem meg alaposan. Be kell vallanom hogy maga az alkotás is döbbenetes, de az alkotó EMBER képessége is elcsodálkozásra késztett immár 160 éves távlatból is.
Persze azt sem lehet szó nélkül hagyni, hogy volt egy Széchenyi-nk aki az egészet megálmodta, elkészültét szorgalmazta. Bár csak ma is lenne néhány ilyen Embere e Hazának. Ismételten köszönöm a vezetést, és bízom abban hogy az elkövetkező években lesz még alkalmam, szerencsém néhány másik budapesti híd ilyen alapos megtekintésére ! További sok hasonló sikeres vezetést kívánva, üdvözlettel:

(nagy) Sándor
a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség tiszteletbeli elnöke
  dr. Róbert Péter 2009. december 3., csütörtök 16:07 365.

Nagyon köszönöm, hogy ott lehettem az olyan kellemes körülmények között Budafokon rendezett Klauzál ünnepségen. Érdekes, élvezetes és tanulságos volt!Maga a helyszín bevezetést nyújtott a magyar borászat történelmébe, ezt tartalmas ismertetés mélyítette el. Rövid, de nívós előadások gyarapították ismereteinket, sok újat hallhattunk. Finom volt a bor és a kolozsvári töltött káposzta, a vendéglátók kedvesek.

Emlékezni fogok erre a szép estére!

dr. Róbert Péter
  Karacs Zsigmond 2009. november 26., csütörtök 16:39 364.
Különleges élménnyel kecsegtetett a Klauzál Társaság meghívása a budafoki Záborszky Pincébe. Nem csalódtam. A vonatról sokszor megcsodált klasszicista villa egy hosszú szerteágazó pincével fogadott bennünket. Lenyűgöző méretű faragott hordói közül kiemelkedett és magára vonzotta tekintetünket a nagy tehetségű kőszegi fafaragó Gudricza István műve, a Klauzál-díszhordó, ahol Dobos Károly elnök köszöntötte a megjelent vendégsereget, egyaránt emlékezve Klauzál Gáborra és a promontori szőlészet és borászat históriájára. Vendéglátóink a szellemi élvezetet kulinárissal tették teljessé, borkóstolóval és a felséges kolozsvári káposztával. A késő estébe nyúló jó hangulatú együttléttől fájó szívvel búcsúzva, sok sikert és örömöt kívánok a Klauzál Gábor Társaságnak:

Karacs Zsigmond
   Mercs Éva és Zoltán 2009. november 24., kedd 19:29 363.
Kedves "Klauzálosok"!

Köszönjük a meghívást egy színvonalas és nagyon jól megszervezett rendezvényre. Ajándék volt számomra ez az est amit nagyon Köszönök, remekül éreztük magunkat. Amely különleges est volt: a tanulás és élvezet is párosult.

A meghitt hangulatú helyszínen vidám estet tölthettünk el. Nagyon kedves élményben volt részem Irsai Olivér kapcsán. Örülök, hogy kerületünk sok hírességével lehettem együtt.
  Joó Ernő 2009. november 23., hétfő 22:06 362.
Tisztelt Klauzál Társaság! Kedves Károly!

Egy nagyon jól megszervezett, kellemes est keretében méltó környezetben ismerkedhettünk meg Klauzál Gábornak a szőlészet, borászat, kertészet területén végzett jeles tevékenységével.
Az ilyen események, alkalmak jól szolgálják azt a nemes célodat, hogy Klauzál Gábor élete, munkássága a közérdeklődés középpontjába kerüljön és talán egyszer abból a kis makettből megszületik egy egészalakos Klauzál szobor.
Az est sikeréhez gratulálunk, köszönjük, hogy részesei lehettünk.

Baráti üdvözlettel Joó Ernő
  Csízi Júlia 2009. november 21., szombat 11:12 361.
Kedves Barátaim!

Szeretnék ezen a fórumon is köszönetet mondani a kellemes estéért. Sok újdonságot tudtam meg, amelyek munkámban segítenek, ezért is nagyon hálás vagyok. Bízom benne, hogy sok, élményekben gazdag órát fogunk még együtt tölteni közös, értékmegőrző munkánk során is!

Csízi Júlia
Kegyeleti Múzeum
  B. Walkó György 2009. november 20., péntek 12:38 360.
Tisztelt Elnök Úr, kedves Károly! Őszintén gratulálok a már hagyományos rendezvényhez, a Klauzál Gábor születésnapja alkalmából megtartott remek találkozóhoz és színvonalas beszélgetéshez. Külön öröm volt hallani, hogy Mercz Árpád bácsi milyen frissen és szellemesen kérdezgetett Irsai Olivér családfájáról. Jó lenne, ha jövőre is megrendeznék a születésnapi találkozót, hiszen látszik, hogy a kerület magáénak érzi céljaikat. Köszönet a rendezőknek és a szervezőknek: B. Walkó György
  Hajas Ervin 2009. november 19., csütörtök 16:01 359.
Kedves Barátaim!

Öröm volt ismét Veletek lenni Klauzál születésnapján és ezért köszönet a szép, érdekes és tartalmas, néha meglepetést is okozó estéért. Dobos Károly elnök Úr felkészültsége az ahogy a z est folyamán bebizonyította, hogy még a borokhoz is ért nekem nem kis meglepetést okozott.

Az egész este szervezése lebonyolítása nagyon jól sikerült, remélem módomban lesz a jövőben aktívabban is részt venni a társaság munkájában.

További sok sikert kívánok

Hajas Ervin
  Danyilakisz Kata 2009. november 19., csütörtök 13:54 358.
Kedves Klauzál Társaság!

Köszönet a szép estért.
Gratulálok az emlékest szervezőinek és a közreműködőknek, nagyon kellemes és élménydús
esten vehettünk részt. Kívánunk még sok hasonlóan színvonalas rendezvényt, sok örömteli pillanatot a Klauzál Gábor Társaságnak és holdudvarának.

Baráti üdvözlettel: Danyilakisz Kata
Reneszánsz Hölgyek Társasága nevében
  Simor László 2009. november 19., csütörtök 9:55 357.
Az idei Klauzál születésnap a szervezés csúcsa volt. Amikor körülnézve megláttam a pincében hömpölygő tömeget, azt hittem, ez az este maga lesz a káosz. Ehelyett jól szervezett, minden részében élvezetes program zajlott egész este. Külön csodáltam (bár Karcsit ismerve nem lepődtem meg) elnökünk remek borászati felkészültségét, aki olyan kérdést tudott feltenni, ami még a borlovagrend nagymesterét is zavarba hozta. Mercz Árpi bácsi csodálatos szellemi frissessége is ámulattal töltötte el a hallgatóságot (a jó bor helyes élvezete garantálja az agy kiváló működését).
A borok finomak, a töltöttkáposzta felséges volt.
Köszönjük szépen!
  Dobos Károly 2009. november 19., csütörtök 7:43 356.
Tegnap este nagy sikerrel lezajlott a 2. november 18-i Klauzál-díszhordónál tartott rendezvényünk. 100 fő körül voltunk, a pódiumbeszélgetés idén Urbán Andrással, a Promontorium Borlovagrend nagymesterével zajlott.
  Szabó család 2009. november 17., kedd 22:37 355.
Az előttünk szólók, már minden szépet és jót elmondtak, így mi már csak ismételten
köszönetünket szeretnénk kifejezni, hogy részt vehetünk ezen az eseményen!
  Glattfelder Tamás 2009. november 17., kedd 17:56 354.
A Klauzál Gábor Társaság tagjai egy remek szervezésnek köszönhetően megtekinthette és megismerhette a reformkor egyik legnagyobb beruházásának, a Lánchídnak építését, annak körülményeit, technikai megoldásait, valódi történelmét. Mindezt az egyik legautentikusabb előadótól: a hídépítő Clark Ádám szépunokájától...

Köszönet a szervezésért.
  Markó Noémi 2009. november 17., kedd 17:52 353.
Nagyon érdekes volt a szombati program a Lánchídnál, bár a "hídvizsgálók" felmenetelét kicsit félelmetesnek találtam. Örülök, hogy ott lehettem!
  Örsi Gabriella 2009. november 17., kedd 17:04 352.
Hatalmas élménnyel gazdagodtunk szombaton, a Lánchídon. Soha nem fogjuk elfelejteni, azóta teljesen más szemmel nézzük a hidat, a felfüggesztéseit, és a pillérek cikornyás rozettáit ;-) Köszönjük a szervezést, a lehetőséget és a szakértő kalauzolást!
  Györök Natália 2009. november 17., kedd 14:54 351.
Nagyszerű élmény volt az egész család számára a november 14-i hídnézés. Nagyon ünnepinek éreztem ezt a programot, és büszke vagyok rá, hogy láthattam a hidat...., igaz nem alul-felül, csak alul.
Péter fölül is, és egy életre szóló élmény volt neki (legalábbis ő azt mondta)
Meséltem kedves barátnőmnek ( a híd közelében lakik) az eseményről, és ő irigykedett, valamint a fejéhez kapott, és felkiáltott: " hiszen én láttam, hogy valakik mennek föl a hídon szombaton". Mi voltunk azok, a Klauzál Gábor Társaság.

Köszönjük a szervezést.

Györök Natália
  Juhász Péter 2009. november 17., kedd 14:27 350.
November 15-én Hódi Szabolcs szervezésében a 160 éves Lánchíddal ismerkedhettünk. Ha szervezésről, előkészítésről van szó, Szabolcs nem ismer tréfát (persze ismer :-), teljességre törekszik, minden dimenzióban: térben, időben, tartalomban, összefüggéseiben. Tér szerint a Társaság megismerkedhetett a Lánchíddal a tetejétől az aljáig. Néhány, munkavédelmi felszereléssel és felkészítéssel ellátott tagtársunk különleges ellenőrként a hídoszlop tetejétől kezdhette az ismerkedést és láthatta a nyergeket, amelyek a hatalmas láncok dinamikus terhét viselik. Mi többiek a tetejét csak alulról szemléltük (nagy élvezettel), de a lánckamra aljáig, ahová földi halandó kevés eséllyel juthat el, megismerkedhettünk e csodálatos építmény szerkezetével, működésével, mechanikai alapvetéseivel és építésének történetével. Nem Szabolcs szervezte volna a látogatást, ha nem Clark Ádám leszármazottai és az aktuális hídmester lettek volna felkészült kalauzaink. A híd után lehetőségünk volt megtekinteni az Alagút szellőzőrendszerét és szellemvasúttal ellátott szervizalagútját, majd levezetésként egy "kék órát" (ami valójában tizenöt perc), vagyis olyan fényviszonyokat szervezett nekünk Szabolcs, melyben a távozó Nap kékes fénye és a villanyfény olyan elegyet alkot, ami Csontváryt is elbűvölte egykor. Különleges, emlékezetes program volt, köszönet érte.
  dr. Hajós Tamás 2009. november 17., kedd 14:07 349.
A Klauzál társaság meghívására részt vehettem az elmúlt szombaton a Lánchíd-látogatáson. Nagy élmény volt a láncon végiggyalogolva feljutni a pesti pillér felső kamrájába és megnézni a láncsarut, amelyen a hid teljes súlyát tartó "láncvonat" van keresztülvetve. Számomra az eseményt az tette külön érdekessé, hogy ükapám, Clark Ádám, bizonyára többször is végigment ezen az úton.

Izgalmas volt a budai lánckamrában tett látogatás is. A lehorgonyzás körülbelül a Duna fenékszintjének mélységében van, eddig ereszkedtünk le. Így már könnyebben elképzelhető volt az a történelmi esemény, amikor Clark Ádám elárasztotta vízzel a lánckamrákat, hogy a szabadságharcban a császári seregek ne tudják azt felrobbantani. Mindenki láthatta, hogy a lánckamra nagy mélysége, vízzel feltöltve kellő védelmet biztosított.

Érdekes volt végül az Alagútban kialakított hídmesteri irodában tett látogatás. Köszönet a szervezésért és a meghívásért.

dr. Hajós Tamás
thajos@ella.hu
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (282)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)1848/49 (47)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (28)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (108)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (39)
Wolf-kripta (13)