Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30
  Hódi Szabolcs 2008. július 15., kedd 14:02 221.
Teljes döbbenettel állok a lesújtó hír előtt! Kolonics György többszörös olimpiai-, Világ- és Európabajnok kenusunk volt a kerületi díszpolgárok legfiatalabbika. Öröm volt Vele minden egyes személyes találkozásunk, a 2004-ben útjára indított díszpolgár-találkozóinkon, ahol a pekingi felkészülés idejére esett ez évi kivételével mindegyik alkalommal velünk volt. Legemlékezetesebb talán a 2006. évi Díszpolgárok harmadik találkozója volt, amikor lehetőségünk nyílt megtekintenünk a magával hozta olimpiai érmeit (az atlantai és sydney aranyérmét, s az athéni bronzát)...
Legutóbb, a 160 éves Magyar Honvéd Folyami Hadihajózás tiszteletére 2008. június 14-én megrendezett dunai emlékfelvonulás alkalmával beszéltünk, s váltottunk egymással leveleket, tanácsaival látva el minket, s támogatásával biztosítva a Klauzál Gábor Társaság regattán induló lelkes csapatát...
Kedves Koló! Nyugodj békében! Őszinte részvétünk a hozzátartozóknak. Osztozunk mély fájdalmaikban...

Néhány kép emlékezetül...

Díszpolgárok második találkozója
Díszpolgárok harmadik találkozója
Kolonics Gyuri az atlantai aranyéremmel
  Dobos Károly 2008. június 25., szerda 20:00 220.
Nagy örömmel köszöntjük és üdvözöljük Frideczky János urat, aki Pozsonyban újraalapította az 1837-ben létrehozott Pozsonyi Casinot! Nemcsak újraalapította a reformkorban létrejött magyar egyesületet, de otthont is ad neki önzetlenül és így folytatódhat a helyi magyarság értékőrzése.

Ebből az alkalomból 2008, június 21-én Magyar Örökség díjat kapott, amely a bírálóbizotság döntése alapján korunk, valamint a II. világháborút megelőző időszak legjelentősebb magyar teljesítményei közé tartozik.

Reméljük, hogy a Pozsonyi Casinóban tett látogatásunk és az ő viszontlátgatásuk még további együttműködéssel folytatódik!
  Kincses Katalin 2008. június 25., szerda 17:54 219.
Június 23-án megnyílt a FSZEK új budafoki könyvtára. Az megnyitón több tagtársunk is megjelent. Az ünnepi beszédeket reneszánsz muzsika tarkította, az Armonie C.C. zenekar tolmácsolásában. Abban midenki egyet értett, hogy nagy szükség volt egy modern könyvtárra.

A könyvtár megnyitásával egy időben egy kiállítás is nyilt Bartos Mihály és Garbóczi László magángyűjteményéből.

(A levegőztetéssel és az olvasáshoz megfelelő hőmérsékletet biztosító szerkezetekkel még adósak az építtetők.)

Nagyon örvendetes esemény egy új könyvtár átadása! A munkatársaknak sok sikert, az olvasóknak felüdítő olvasást kívánunk!
  Glattfelder Tamás 2008. június 17., kedd 9:41 218.
A dunai evezés tényleg jól sikerült, érdemes lenne elgondolkodnunk azon, hogy Társaságunk emlékünnepektől függetlenül is gyakrabban elmegy evezni.
  Pintér Szilveszter 2008. június 16., hétfő 20:20 216.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság!

A Magyar Honvédség Mészáros névre keresztelt hadigőzös vízrebocsátásának 160. évfordulóján megrendezett vízi emléktúrán való részvételetekért szeretnék köszönetet mondani, kiváltképp a csapat közös munkája és elkötelezettsége végett. Nagyszerű érzés volt egy ilyen összetartó csapat hajóját irányítani a Dunán.
Azt hiszem minden résztvevő büszke lehet arra, hogy ilyen szépen teljesítette a kitűzött célokat, én pedig büszke vagyok arra, hogy a Klauzál Gábor nevét méltóan viselő társaság megtisztelt bizalmával és engem kért fel arra, hogy navigáljam a hajót a Dunán, amivel részvett ezen a történelmi megemlékezésen.

Örülök, hogy megismertelek Benneteket,
Üdvözlettel:
Szilveszter
  Szilágyi Zsolt őrnagy 2008. június 16., hétfő 20:20 217.
"Vízi Emlékfelvonulás a Dunán"

Ezuton is szeretném megköszönni, hogy a Klauzál Gábor Társaság csapata jelenlétével megtisztelte a 2008. június 14-én alakulatunk és a Rómaifürdő SE közös szervezésében megrendezett "Vízi Emlékfelvonulás a Dunán" rendezvényünket. Bízom benne, hogy élményekben gazdag napot töltöttek velünk, és a vízet szerető emberekkel, továbbá hasznos ismereteket szereztek a 160 éves magyar folyami hadihajózás hagyományait ápoló és megőrző hadihajós katonákról.
Az ünnepi rendezvénysorozatunk ezzel nem ért véget. Következő rendezvényünket, a "Hadihajós Nyíltnapot" 2008. július 26-án tartjuk az Újpesti Hadikikötőben. Egész napos programmal (katonai bemutatók, gyermek foglalkoztatók, országos modell és makett kiállítás-verseny, műrepülő bemutató, a Monarchia haditengerészetét és a 160 éves folyami hadihajózást bemutató nagyszabású kiállítás a Kassa hajón...stb.) várjuk vendégeinket. Megragadva az alkalmat tisztelettel meghívom Önöket e rendezvényünkre.

Szilágyi Zsolt őrnagy
MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj
parancsnokhelyettes
  Kincses Katalin 2008. június 8., vasárnap 17:38 215.
Hajózási főpróba

A MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj 2008. június 14-én szombaton vízi emlékfelvonulást tart az első hadigőzös vízre bocsátásának évfordulóján. 160 évvel ezelőtt indult el az Országos Hadigőzös Mészáros néven.

Klauzál Gábor miniszter társáról van szó, Társaságunk is indul egy 8 személyes kenuval.

Ma reggel főpróbát tartottunk a Római parton. Glattfelder Tamás, Hódi Szabolcs, Lükő Szabolcs, Lükőné Örsi Gabriella, Géczi Gábor , Kincses Katalin jelent meg a főpróbán . A Glattfelder család tagjai a partról szurkoltak kis csapatunknak. A hajó kiválasztása után Pintér Szilveszter ellátott minket hajózási tanácsokkal. Kiválasztottuk a lapátokat, mellényeket, majd egyesével beültünk a kenuba. Az eső akadályt sikerrel vettük, senki nem esett vízbe. Mivel a jövő szombati táv 16 km, felfelé indultunk el. Néha forgalmi akadályt képeztünk, de haladtunk felfelé a Dunán. Két kanyar után feltűnt a távoli homályban az M0. északi hídja. Elhatároztuk, hogy megtekintjük az északi oldalról is az épülő hidat. Eveztünk, és eveztünk rendületlenül, bár néha fényes nappal a csillagokat láttuk. A Szentendrei szigetnél megfordultunk és elindultunk visszafelé. Az időjárás kegyeibe fogadott minket. Szemerkélő esőben szálltunk vízre, de 200 m megtétele után ránk mosolygott a Nap. A kiszállásnál elgémberedett lábaink nem akartak engedelmeskedni, de végül mindenki elindult a partra. A hajót a helyére vontattuk, kitakarítottuk, mármint a csapat fele. Társaink önfeláldozóan étterem keresésére indultak. A frissítők elfogyasztása után fáradtan, de teljesítve célunkat elindultunk Budatétény felé.

  Dobos Károly 2008. június 4., szerda 21:53 214.
A mai napon Nagytétényben az Önkormányzat meghívására több Klauzálos tag társaságában részt vettünk a Trianon megemlékezésen. Szabolcs Attila tartotta a megemlékezést, amit Varga Miklós 2 éneke és Fabók Mariann szavallata egészített ki.
  Dobos Károly 2008. június 3., kedd 20:26 213.
Ma este a XXII. kerületi IVS-hez kapcsolódó akcióterületekhez kapcsolódó fejlesztési célokról volt lakossági megbeszélés a Barossi Polgári Körnél. Leginkább a 4. Hunyadi laktanya - Hárosi öböl és az. 5. Campona környéke került középpontba a jelenlévőkhöz legközelebbi területként.
  Dobos Károly 2008. június 1., vasárnap 11:35 212.
Május 31-én szombaton délután a Pytheas kiadó meghívásaként Virágvölgyi András A király Hunyadi Mátyás arcai című kitűnően illusztrált könyvének a bemutatóján vettünk részt.
A házigazda Kelemen Eörs igazán kitett magáért. A Fekete sereg kaposvári hagyományőrző lovagegylet bemutatója, szabad küzdelme, valamint az íróval és a grafikusművészekkel való beszélgetés igazán értékes és érdekes volt!
  Dobos Károly 2008. június 1., vasárnap 11:31 211.
Május 31-én szombaton az Érdi Gyümölcs és Dísznövénykutató Kht. , Budafok-Tétény Önkormányzata és a Budatétényi Polgári Kör Rózsaünnep Budatétényben címmel rendezvényt szervezett az 1200 rózsafajtát bemutató Budatétényi Rozáriumban. Szabolcs Attila és Szenci Győző megnyitója után Lovász Irén és a Hegedűs házaspár léptek fel.
Sajnáljuk, hogy az éppen 150 éve, 1858-ban ezen a helyszínen Klauzál Gábor által alapított kistétényi kertről, ahol Klauzál rózsákat 358 válfajban árult nem esett szó.
  Lendvai Ildikó 2008. május 23., péntek 20:26 210.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság!
Az idei Klauzál Napok megint emlékezetes élményt nyújtottak sokunknak, így nekem is. A Bor, Rózsa, Klauzál címmel meghírdetett programnak már a neve is szívderítő volt. Amit pedig az előadáson hallottunk, az nemcsak a szívet, hanem az agyat is megmozgatta sok érdekes információval, történelmi dokumentummal, a korszellem és egy nagyszerű ember szellemiségének felidézésével. (Az pedig isten bizony nem bunda, hogy a véletlen szerencse mellém szegődött, még a virágcsokor-sorsoláson is, és így az élmény mellett gyönyörű rózsákkal mehettem haza).
Tisztelettel:
Lendvai Ildikó

  Dobos Károly 2008. május 15., csütörtök 22:56 209.
Ma este Danyilakisz Katalin kedves meghívására a Dohány utcában részt vettünk a Reneszánsz Hölgyek Társasága bemutatkozásán, mely rendhagyó borkóstolóval volt egybekötve.
Köszönjük a meghívást, nagyon jól éreztük magunkat!
  Dobos Károly 2008. május 3., szombat 16:31 208.
Tisztelt Béres István Úr!
Köszönjük a pozitív, megerősítő visszajelzést! A képek, amiket Öntől kaptunk szintén kitűnően adják vissza a 2008-as Klauzál Napok Tétényben hangulatát. Legyen máskor is vendégünk az elkövetkező kiemelt rendezvényeinken, mint pl. a Budatétényi Ősök Napja és a Történelmi Szalon.
Üdvözlettel: Dobos Károly
  Béres István 2008. május 3., szombat 13:37 207.
Tisztelt elnök Úr! Az idei Klauzál napok is nagyon jól sikerültek. Tökéletes szervezés, nívós előadás,(vetítés & hangosítás) jó hangulat, kitűnő borok. A két napos rendezvény szervezőinek csak gratulálni tudok. Budafok-Tétény lakossága méltán büszke a Klauzál Gábor Társaság tevékenységeire . Olyan történelmi értékeket ápol, ami példa értékű lehet a Magyar népnek. Csak remélni tudom, hogy az elküldött képeim élvezetes perceket idéz majd vissza. Elnök Úr! Engedje meg, hogy önnek és a Klauzál Gábor Társaságnak , további jó munkát kívánjak. Köszönjük , a remek két napot! Üdvözlettel Béres István jerogold@gmail.com
  Dobos Károly 2008. május 1., csütörtök 0:09 206.
Tisztelt Danyilakisz Katalin!
Nagy örömmel olvasom visszajelző sorait a Klauzál Napok Tétényben 2008 hétvégi rendezvényéről. A rendezvény, akkor jó, ha a vendégeinknek kellemes és hasznos! Legyenek vendégeink más rendezvényeinken is!
Üdvözlettel:
Dobos Károly
  Danyilakisz Kata 2008. április 30., szerda 11:59 205.
Tisztelt Elnök Úr! 2008.ápr. 26-27."Bor, Rózsa és Klauzál"A Társaság rendezvényei számunkra igen tiszteletre méltóan magas színvonalúan a Nagytétényi Kastélymúzeumnak pedig méltó helyszínen megfelelő rangot adott a Klauzál Napok Tétényben előadásoknak, valamint a megemlékezések Klauzál Gábor budatétényi emlékhelyeinél, ill. F. Dózsa Katalin művészettörténész, megidézve a kor viseletét "Divat és politika" címmel.

A séta, mely a XXII. kerületi Klauzál-villához vezetett, egy, számomra is új szint, és ismeretekben gazdagabb, több új ismerettel is gazdagítottak.Gratulálok a szervezéshez, az előadásokat kísérő vetítésekhez, a professzionális előadásokhoz, különös tekintettel a felkutatott Dr. Csoma Zsigmond tanszékvezető egyetemi tanár, a Magyar Bortörténeti Társaság elnöke beszédéhez, Klauzál Gábor pincéjében.

Erdélyi György színművész Úr, olyan magasra emelve Márai gondolatait egy bensőséges módon beszélve a borról, mely nagyon mély húrokat szólaltatott meg a hallgatók lelkében.

A szervezőknek minden elismerésem, a támogató Lics-pince boraival és finom falatokkal, melyek kísérték a találkozó jó hangulatát, és mindenkinek, aki részt vett a szervezésben és megvalósításában, a hasonlóan sikeres rendezvényekhez.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy Budafokon van a Klauzál Társaság, és van egy társaság, aki szívén viseli szűkebb hazánkban, a XXII. kerületben, önszerveződéssel alakult szervezetet.

Példamutató, amit a Klauzál Gábor Társaság nyújt az utókornak és Budafok-Téténynek. Gratulálok.

Danyilakisz Kata

Gellér Hedvig

  Dobos Károly 2008. április 27., vasárnap 20:40 204.
Tisztelt Szili Úr!

Nagyon örülök a szombati előadásomról a visszajelzésének. Amikor a Casino-t mondta, hirtelen valóban a Promontor Casino jutott az eszembe a rendezvény zajlása során, de most már világos, hogy a Budai Casinoból tisztelhettünk Önt az előadáson! Kb. 2 évvel ezelőtt jártam egyszer Önöknél a várban, akkor tettük fel Önöket a Fő rendezvényünk a Klauzál Napok Tétényben levelezési listájára. Szívesen látjuk más alkalommal is!
  Szili Kristóf 2008. április 27., vasárnap 7:00 203.
Tisztelt Dobos Úr!
Köszönjük szépen a magas színvonalú előadását és azt a bensőséges, nagyon jól szervezett találkozást - a szemmel láthatóan egymást jól ismerő - társasággal, kitűnőségekkel, ahol is Ön megkérdezte tőlem, hogy honnan tudunk az Ünnepségükről, mivel nyilvánavaló volt, még nem találkoztunk.
Remélem a jövőben ez nem így lesz.

A Budai Polgári Casinónak (Bp. I.ker. Víziváros, Hunyadi János u. 8.) küldött meghívójukból szereztünk tudomást erről a fontos eseményről.

"Éppen" dr. Katona Tamás professzor úr tartott nekünk (2008..05. 07-én) előadást, Széchenyi István halálának évfordulóján ("Széchenyi Lajos mint katona"), Kónya István lantművész közreműködésével.
De nem is ez az érdekes, Brányik Ottó, a Casino tiszteletbeli elnöke, feltette a kérdést nekünk, hogy kinek a jegyese volt Klauzál miniszter úr második felesége; Katona doktor rögtön tudott válaszolni erre a kérdésre!
Tisztelettel: Szili Kristóf, BBTE. ( szilikristof@gmail.com ).
(BBTE, Budai Budapesti Torna Egylet.
A Casino alelnöke: Bedő Árpád: sba@pilismedia.hu )
  Dobos Károly 2008. április 2., szerda 20:59 202.
A Budapest Történeti Múzeumban ma zajlott Urbán Aladár professzor úr új könyvének, az 500 oldalnyi "gróf Batthyány Lajos miniszterelnöksége, fogsága és halála" című, az Argumentum Kiadónál megjelent nagy munkájának a könyvbemutatója. Hermann Róbert méltatta a mű jelentőségét, kitűnően dokumentált mivoltát és eredeti kutatói megállapításait. A rendezvényen örömmel képviseltem a Klauzál Gábor Társaságot.
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (282)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)1848/49 (47)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (28)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (108)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (39)
Wolf-kripta (13)