Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30
  Dobos Károly 2008. szeptember 7., vasárnap 15:35 241.
A mai napon felavattuk a Klauzál-díszhordót a Záborszky pince kiállítási csarnokában.

Elsőként köszönet a Klauzál Gábor Társaság faragási költségeit kisegítő egyéni tagi adományozóknak, névsorba rendezve az alábbi 18 egyesületi tagnak: Andrási Anna, Bartos Mihály, Dobos Károly, Géczi Gábor, Hódi Szabolcs, Horváth Miklós, Janóczki Katalin, Juhász Péter, Karsay Ferenc, Kemény Zsolt, Kincses Katalin, Kovácsné Tapolcsányi Valéria, Krieger Krisztina, Németh Gitta, Örsi Gabriella, Piróth Béla, Piróth Béláné, Simor László.

Köszönet Géczi Gábornak és Andrási Annának az ötletadásért, Hódi Szabolcsnak Gudricza István hordófaragó mester szervezéséért, a hordóbizottság tagjainak ( Prim György, Géczi Gábor, Janzsó János, Györök Natália) a szervezésért. Az avatás hangtechnikájának a biztosításáért Juhász Péternek külön köszönet!
  Juhász Péter 2008. szeptember 7., vasárnap 5:41 240.
A Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon egy fotókiállításunk nyílt a fiammal. A kiállítás tematikája kevéssé kapcsolódik a Társaság gazdag tevékenységéhez, ezért ért meglepetésként az, hogy a Klauzál Gábor Társaság tagságának egy része olyan önkéntes segítséget nyújtott, amire számítani nem is mertem. Volt olyan tagtársunk, aki megérezve, hogy segítség nélkül nem fogunk elkészülni a megnyitóig, külön kérés nélkül odajött, felmérte, hogy mi a probléma, és fantasztikus precizitással elvégezte a kiállítás installációjának legkényesebb részeit: lézerrel beszintezte a képeket, és elvégezte a teljes villanyszerelést. Nem sorolnék neveket, a Társaságnak szeretnék köszönetet mondani azokért a tagjaiért, szellemiségéért. Köszönöm Nektek, és aki még nem látta, kérem, nézze meg az eredményt ma este 8-ig.
  Dobos Károly 2008. augusztus 27., szerda 21:46 239.
Ma ünnepélyes keretek között a Záborszky pincében megtartották a XIX. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál sjatótájékoztatóját. Az avatásra váró Klauzál díszhordó a Kiállítóteremben gondosan letakarva várja a vasárnapi avatását.
  Hajas Ervin 2008. augusztus 25., hétfő 14:13 238.
Kedves Barátaim !

Simor László gondolatai hasonló érzéseket váltottak ki bennünk is és örülök, hogy mint "külső tag" csatlakozhattam hozzátok feleségemmel együtt, Dombóvár nevezetességeinek megtekintéséhez és megismeréséhez.

Minden résztvevő találhatott magának a programmban csak "neki tetsző", bár mindenkit lenyűgőző és mindenki számára érdekes látnivalót és érdekes új információt. A Hölgyek megcsodálhatták a gyönyörű kézimunkákat az Urak az 1848-as nyomdagépet . Mindannyian érdeklődéssel hallgattuk Kriston Vizi József előadását, melyből érződött a város szeretete az elhivatottság, és így bepillantást kaphattunk Dombóvár multjába és jelenébe. Köszönet ezért a szervezőknek, Markó Lászlónak és segítőinek.

Utunk fő célja a dombóvári Szigeterdőben lévő Kossuth emlékmű megtekintése volt, ahol Takács Istvánné kaluzolása mellett csodálhattuk meg a szobor csoportot mely még így szétszedett , szétdarabolt állapotában is lenyűgöző és csodálatos. Örömmel hallgattam a város Polgármesterét, hogy szándékukban áll a szobor csoport közel eredeti állapotban történő helyreállítása, felállítása, mert megyőződésem,hogy a múlt értékeit a jelenkornak őriznie kell.

Vendéglátóinknak külön köszönet, hogy ily módon betekintést kaphattunk a város multjába, jelenébe és jövőbeli elképzeléseibe valamint terveibe is.

Érdeklődéssel hallgattuk meg a délutáni programm alkalmával Dr Dobos Károly elnök úr bemutatkozó előadását mely láthatóan tetszett az ott lévőknek.

Biztosak vagyunk benne,hogy még visszatérünk Dombóvárra .

Köszönjük,hogy veletek lehettünk és ha megtiszteltek,hogy a következő programokra is meghívtok örömmel veszünk részt . Itt mondok köszönetet Hódi Szabolcsnak aki már most meghívott a Klauzál emlékére készült hordó avatására.

Minden jót kívánunk az egész Társaságnak : Hajas Ervin és felesége Éva
  Dobos Károly 2008. augusztus 20., szerda 14:36 237.
A 2008. augusztus 16-i dombóvári egyesületi látogatásunkról az alábbi helyi TV tudósítás készült:

http://www.dombovar.hu/hircentrum/index.php?azon=161&modul=videotar&menu=0
  Kincses Katalin 2008. augusztus 17., vasárnap 20:50 236.
A Klauzál emlékére készült hordó avatásának időpontja 2008. szeptember 7. vasárnap 11 óra.
  Simor László 2008. augusztus 17., vasárnap 13:00 235.
Kedves Klauzálosok!

Mint kezdő, közöttetek, most tanultam meg, milyen jó is, ha az ember barátai ilyenek, mint TI!

Markó Laci szervezésében csodás napot tölthettünk együtt. MINDEN JÓL MŰKÖDÖTT!

A program előzetesét olvasva kicsit féltem, hogy mivel telik majd tényleg el a tervezett sok-sok idő. Mégis, ott Dombóváron, amikor valahonnan tovább mentünk egy másik helyre, úgy éreztem, hogy szívesen maradnék, mert még mindíg rengeteg érdekesség maradt felfedezetlenül.

Mindez a remek szervezésnek, a jó előkészítésnek és persze dombóvári "gazdáinknak" köszönhető.

Mégegyszer: köszönet mindenkinek, akit illet.

Aki nem jött el, sajnálhatja!
  Ácsné Varga Mónika 2008. július 29., kedd 13:13 234.
A Batyu Színház előadása a FSZEK Budafoki Könyvtárban (1221 Bp.,Kossuth Lajos u.30.)
2008. augusztus 4-én, hétfőn 17.00 órakor.

A szegény ember gazdagsága
Igaz mese a vagyonról és a boldogságról

Szereplők:
Okos Katica: Kontha Nelli
Magyari Mihály: Seder Gábor

Népmese - motívumok felhasználásával írta és rendezte: Albert Péter

A belépés ingyenes!
  Pállay József tanár 2008. július 29., kedd 0:54 233.
A tanítványaim kicsit a gyermekeim. Talán egy kis ideig mindenképpen. Kolonics György még a rajzórákon is a maga igényességével és tisztességével tűnt ki. Pedig a kenutól messze áll a ceruza. A művészek maximalizmusa mégis ott tükröződött vissza figyelő, mindig szerény arcán. Az órák alatt jó volt találkozni érdeklődő tekintetével Ő tudta, hogy miért érdemes emberfeletti erőfeszítéseket tenni, mire készülünk és mi az életünk értelme. Én ezt szeretem tanítani és büszke vagyok, hogy megadatott a világ legjobb magyar kenusának életében apró epizódként valamennyire részt vehettem. Hiánya fájdalmas, értelmetlen és érthetetlen. Egyetlen vigaszt talán az ad, hogy a törekvő, tehetséges fiatalok választják majd Kolot példaképüknek és szerény, érdeklődő arcát mindig viszontlátom régi helyén a Budai Nagy Antal Gimnázium rajztermében.
  Gábriel Tibor 2008. július 25., péntek 20:16 232.
Csak gratulálni tudok a Klauzál Gábor Társaság hagyományörző tevékenységéhez. A könyvtári könyvbemutató szépen reprezentálta azt az önzetlen munkát, ami a Társaság tagjainak köszönhető. Az évkönyv is jól dokumentálja munkátokat - igazolván, hogy a lokálpatriótizmus a mai főváros peremkerületeiben él igazán , ahol hagyományai voltak, ahol az emberek egykor és ma is kötődnek a helyhez, ami életük kereteit adja. Sok sikert kivánok későbbi terveitekhez, úgy is mint a Budapesti Honismereti Társaság titkára.
  Ácsné Varga Mónika 2008. július 25., péntek 12:29 231.
Nagy érdeklődés mellett zajlott július 23-án, délután könyvtárunkban ( FSZEK Budafoki Könyvtára) három könyv első hazai bemutatója. Dobos Károly érdekes és szemléletes előadása után a szép számú érdeklődő az új könyvtárral ismerkedett meg.

Lehetőség nyílt az öt szint bejárására és a könyvtár nyári programjairól is tájékozódtak.

Várjuk az érdeklődő tagok beiratkozását!

Bővebb információ: www.fszek.hu/budafok
  Utassy Gábor 2008. július 24., csütörtök 19:40 230.
Gratulálok a tegnapi könyvbemutatóhoz. Igazán élveztem ezt a színvonalas, igényesen megszervezett és lebonyolított eseményt.
  Dobos Károly 2008. július 23., szerda 21:27 229.
Nagy örömünkre szolgált, hogy a mai könyvbemutatón az új budafoki könyvtárban több mint 70-en megjelentek és jelenős érdeklődés mutatkozott a 3 kiadvány iránt.
  Szigeti Zoltán 2008. július 18., péntek 11:28 228.
Néhánynapos kényszerű távollétem alatt ért a megdöbbentő hír, szalagcímként a napilap első oldalán: Elhunyt Kolonics György. Mi??? Hogyan??? Hogy tévedhetnek ekkorát! S aztán a megerősítés, immár a bizonyosság újabb jelei…
Eddig csak fantasztikus eredményei kapcsán olvashattunk róla szalagcímeket, mert egyébként nem volt „izgalmas” a sajtó számára, hiszen nem voltak „ügyei”. Tette a dolgát szerényen, csinálta, amit vállalt, teljes erejéből, s még azon felül is. "Hozta" az eredményeket. Ő a pekingi magyar olimpiai csapat biztos pontja volt. Milyen jó volna, ha ez a "volt" "van" lenne, s akkor szurkolhatnánk továbbra is a "földinknek" különösen kijáró erővel. Sajnos már csak az a szomorú kötelességünk maradt, hogy fejet hajtsunk és őszintén mondjuk és tegyük:
Emlékét megőrizzük!
  Bartos Mihály 2008. július 16., szerda 21:13 227.
"A nagy ember meteor, aki ragyog és öntüzében emészti föl magát, hogy bevilágítsa a földet." (Napoleon)

'Mors optima rapit, deterrima relinquit! - A halál elviszi a legjobbat, s itt hagyja a legrosszabbat!'

Gyuri! Szeressen az Úr továbbra is, nyugodj békében!
  Glattfelder Tamás 2008. július 16., szerda 13:57 226.
Sajnálom, hogy a találkozók alkalmával nekem nem sikerült annyit beszélnem Gyurival mint amennyit szerettem volna.
Nyugodjék békében.
  Dobos Károly 2008. július 15., kedd 22:25 225.
Kolonics Gyuri váratlan, tragikus halála mélyen megdöbbentett! Számomra a sportolói kitartás és fegyelem példaképe volt és egyesületünk számára is sokat jelentett barátsága. A díszpolgártalálkozók egyikén nagy szerénységgel hozta el olimpiai aranyérmeit, amelyeket örömmel fogtunk kézbe. Sajnos nem tudhattuk, hogy a Klauzál Gábor Társaság regattán résztvevő csapatának adott írásbeli tanácsai jelentették az utolsó kapcsolatot!

Emlékét megőrizzük, példáját továbbadjuk, ha a nehéz órákban segíthetünk ott leszünk!
  Örsi Gabriella 2008. július 15., kedd 20:30 224.
Nagyon-nagyon szomorú hír egy fiatal, életerős sportoló hirtelen halála, de Kolonics Gyuri ráadásul szívünkhöz közel álló kedves ismerős. Mintha csak most hangzottak volna el evezős csapatunkhoz intézett bíztató, kedves szavai - ....
Nyugodjon békében.
Ha valamiben tudunk segíteni, szívesen csatlakozunk mi is.
  Juhász Péter 2008. július 15., kedd 18:53 223.
Kedves Klauzálos Barátaim! Kolonics Gyuri halálhíre családunkban is mély megdöbbenést keltett. Kevés és ritka találkozásunk ellenére mély benyomást keltett bennünk Gyuri személyisége és példaadása. Őszinte, fájdalmas együttérzésem a családdal. Szerintem most rajtunk a sor, hogy megnézzük, mivel segíthetünk bármit is Gyuri családjának. Példaképünknek, díszpolgárunknak választottuk dicsőségében, remélem, halálában is meg tudjuk becsülni őt azáltal, hogy nem hagyjuk magukra családtagjait. Ha bármi segítséget felajánlhatunk, abban benne vagyok én is.
  Piróth Béla 2008. július 15., kedd 17:45 222.
Minden halálhir borzasztó, de Kolonics György halálhire egyszerüen fájdalom. Fizikai fájdalom felfogni , hogy egy ilyen nagyszerü sportoló élete egyik fontos megmérettetése előtt egy értelmetlen ok miatt nincs többé. Nincs többé közöttünk egy 36 éves ember aki kimagasló teljesitményével mindannyiunk büszkesége volt, de ennek ellenére mindig szerény tudott maradni. Ö maga mondta, hogy egy sportoló nem foglalkozhat a médiával, csak a sporttal.
Jelentsen példát rövid de tartalmas élete nekünk és gyermekeinknek. Nyugodjék békében. Öszinte részvétünk acsaládnak.
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (282)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)1848/49 (47)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (27)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (108)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (39)
Wolf-kripta (13)