Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30
  Jászberényi József 2005. február 25., péntek 0:10 21.
Dobos Karcsi hívásának eleget téve néztem be ide, és gratulálok a színvonalas honlaphoz!
További jó munkát kívánok nektek!
  Dobos Károly 2005. február 24., csütörtök 16:16 20.
Közeleg március 15-e. Egyesületünk koszorúzni fog Tétényben az Önkormányzat által szervezett keretekben.
Klauzál Gábornak ugyanakkor sokkal közvetlenebb köze van 1848 március 15-höz, mint a megemlékezésre jelenleg rendelkezésre álló helyeknek. Ugye tudjátok hogy miként vett részt Klauzál Gábor a márciusi eseményekben ?
  Dobos Károly 2005. február 24., csütörtök 7:13 19.
Szentpéterty Tibor elhunyt (1916-2005) Nyugodjék Békében ! Milyen jó, hogy még hallhattuk és mesélhetett nekünk a templomtörténeti sorozatban Ősz Dénest munka közben megörökítő fényképészként. Külön élmény volt, amikor kis csapatunk otthonában kereste fel és Tibor bácsi csak mesélt mesélt nekünk. Tőle ismertük meg a budatétényi Lanária történetét is. Fel kellene majd dolgozni. Tibor bácsi emlékére néhány fényképet és gondolatot még fel tudnánk helyezni a honlapra is.
  G. Tamás 2005. február 23., szerda 21:53 18.
Örülök a honlapnak és köszönöm. Ez az első lépés, hogy kilépjünk a XXII. kerületből.
  Dobos Károly 2005. február 23., szerda 16:48 17.
Szigeti Zoli sorait nem különben örömmel olvasom.
Magától értedődő, hogy számára és a Péter Pál utcai Polgári Kör számára mindig juttatunk meghívót. Különösképpen azért is, mert az első általam ismert kerületi Klauzál anyagokat felkutató ember nem más mint Joó Ernő, akinek ezirányú adatait, anyagait szeretnénk majd egy általa tartott előadásban, beszélgetésben is meghallgatni. Nagyon megtisztelő lenne, ha el tudná fogadni felkérésünket.
  Dobos Károly 2005. február 23., szerda 16:44 16.
Piróth Béla hozzászólásáért külön köszönet. Minden támogatás jól jön, különösen az indulás idején ! Szerintem élni fogunk vele.
  Dobos Károly 2005. február 23., szerda 16:42 15.
Különösen örülök Perlai Zoli hozzászólásának. A honlapunkon a friss hírek, meghívók mindig olvashatóak lesznek. Szeretettel várjuk a rendezvényeinken !
  Dobos Károly 2005. február 23., szerda 16:40 14.
Először is köszönöm tagjaink első reakcióit, tartalmi hozzájárulásukra természetesen számítunk. További anyagok is készen vannak. Reméljük, hogy webmesterünk minél hamarabb feltölti azokat is.
Jelenlegi legközelebbi programunk, hogy részt veszünk a Hernád utcai Klauzál iskola 50. évfordulójára szervezett rendezvényeken egz kb. másfél órás Klauzás előadással. Mindenkit szerettel várunk március 16-án a Hernád utcába az iskolába délelőtt 10 órára.
  Szigeti Zoltán 2005. február 23., szerda 16:02 13.
Tisztelt Társaság, kedves Karcsi!
Nagy érdeklődéssel lapoztam végig a honlap oldalait, és minden tiszteletkör nélkül mondhatom, hogy esztétikus és tartalmas lett a honlap, olyan, mint amilyennek a Társaság tevékenysége maga is ígérkezik.. Értékőrzés, hagyományőrzés, azt hiszem e cselekvési területek a kerületi civil szervezetek mindegyikének kitűzött céljai közt szerepelnek. Nagy örömömre szolgál, hogy megalakulásával immár a Klauzál Társaság is részt vállal történelmi múltunk Klauzálhoz és korához kötődő értékeinek és hagyományainak felkutatásában, illetve azoknak a magunk s a jövő nemzedék számára való megőrzésében.
Nyitott rendezvényeitekről szóló értesítéseiteket szívesen venném a magam, s az általam képviselt Budafoki Péter-Pál Utca és Környéke Polgári Kör nevében is.
Üdvözlettel, barátsággal
Szigeti Zoltán
  Piroth Béla 2005. február 23., szerda 15:46 12.
Gratulálok ! Szivesen felajánlom a segitségemet !
  Örsi Gabriella 2005. február 23., szerda 9:18 11.
Az ideiglenes honlapon végülis nem sikerült elérnem, de ez a mostani nagyon tetszik, gratulálok minden közreműködőnek! A tartalombővítéshez én is igyekszem majd hozzájárulni, legalább képi szinten :)
  Perlai Zoltán 2005. február 23., szerda 9:11 10.
Igen Tisztelt Klauzál Gábor Társaság!
Mindenekelött szeretném megköszönni Dr. Dobos Gábor barátomnak, hogy ma reggeli levelében felhívta a figyelmemet a Társaság honlapjára, melyet áttekintve igen komoly és minden szakmai igényt - ezt mint történelem szakos tanár, vélelmezem hitelesnek hangzik - kielégítő információs anyagot találtam. A Társaság munkájához sok sikert kívánok és örömömre szolgált, hogy a bemutatott fényképeken számos ismerős arccal, régi osztálytárssal, kollégával találkozhattam.
Szakmai fórumokon, történelmi vitaórákon stb. szívesen részt vennék személyesen is.
Még egyszer köszönet a megkeresésért, igen jól esett.
Jó munkát és sok szakmai újdonság felfedezést kívánok a Társaságnak.
Üdvözlettel Perlai Zoltán
  Babarczy Tamás 2005. február 23., szerda 8:05 9.
Örömmel tölt el a Klauzál Társaság létrejötte. Hiszek abban, hogy felpörgetett világunkban keresnünk kell az igazi értékeket és ebben ez a társaság segítségünkre lesz. A honlaphoz gratulálok! Bízom abban, hogy segít minél több ember számára megismerni Klauzál szellemét, mert ezzel szebb és élhetőbb lesz a világ!
  Prim György 2005. február 23., szerda 1:01 8.
Szeretettel köszöntöm e helyen (is) a tisztelt Társaság minden kedves hölgyi- és úri tagját.
  Horváth Miklós 2005. február 22., kedd 22:27 7.
Mit lehet ilyenkor mondani-írni, messze elkerülve persze a szokásos közhelyeket...
Egy kétségtelenül jelentős, még "csak" kerületi, de - megalapozott remények szerint - rövid időn belül országos kitekintésű civil szerveződés gazdagította most a hazai "website"-ok sorát.
Meggyőződésem, hogy ez a honlap soha nem szűkölködik majd anyaghiányban, mindig lesz rajta új és új információ, friss közölni való, melyek olvasása élményt nyújt majd az olvasóknak, a Társaság tagjainak és az érdeklődőknek, egyaránt.
Erre garancia a névadónak, Klauzál Gábornak, ennek a páratlan magyar történelmi személyiségnek a gondolatisága, és mindazok, akik tovább akarják örökíteni ezt a gondolatiságot, napjaink aktuálitásává téve mindazt, ami Klauzál idejében, épp’ Klauzál által aktuális volt.
Hogyan lehet minden jót kívánni a jelen honlapnak?
Talán azzal, amivel az akkori, XIX. századi magyar Országgyűlésben elhangzó Klauzál-beszédeket a bekiabáló képviselők oly’ sokszor "lereagálták":

ÉLJEN KLAUZÁL!

Éljen ez a honlap is, legalább annyi ideig, ameddig az utókor Klauzálra emlékezni fog, tehát nagyon-nagyon sokáig.
  Dobos Károly 2005. február 22., kedd 21:51 6.
Ma este nem csak a honlapunk vált elérhetővé, hanem Bartos Mihály könyve Hit Remény Szeretet címmel. Mely a Budafok-felsővárosi temető szimbolikáját dolgozza fel. A szerző temetősétáján korábban már személyesen is élvezhettem a sírok között járva a kitűnő kalauzolást. Most írásban részletesen dokumentálva olvashatjuk. A szerző maga mutatta be könyvét a Budafoki Könyvtárban telt ház előtt. Misi külön foglalkozott a kéz, a szőlőfürt és lepel valamint nagy kedvencével a Wimmer kripta kelyheivel. A könyv megvásárolható 1800 Ft-os áron.
  Dobos Károly 2005. február 22., kedd 20:25 5.
Üdvözlök Mindenkit a www.klauzal.hu oldalon ! Most már mindenki számára elérhetővé váltunk.
  Mészáros Péter 2005. február 22., kedd 8:48 4.
Gratulálok az új honlaphoz, drbit nek és a Kaluzálosoknak is,
ami meg a köztereket illeti, majd várom a vásárhelyi Klauzál utcát is, ami hosszan kanyarog a belvárosból indulva a Susánban, és a református templom környékéhez sok szép emlék fűz.
  Dobos Károly 2005. február 19., szombat 17:25 3.
Kedves Laci !

Üzeneted eljutott, köszönjük.

Sok szeretettel üdvözlöm én is honlapunk olvasóit. Klauzál Gábor láthatják sokan a fejlécben olyan összefüggésben, ami nem közismert róla. Azt még csak tudják, hogy ő volt az 1848-as első független kormányunk mezőgazdaságért is felelős tárcájának a vezetője, de azt, hogy saját kistétényi birtokán szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozott, továbbá, hogy Tétényben az ő faiskolája alapozta meg a XXII. kerületi csonthéjasok és a rózsa kertészetét, azt már kevesebben ismerik. Hát ilyen okokból szerepelnek többek között ilyen grafikai elemek is ezen a honlapon. Sok még a fejleszteni való, mikor e sorokat írjuk, még csak korlátozott hozzáféréssel levelezünk.
Üdvözlettel:
Karcsi
  Markó László 2005. február 19., szombat 15:58 2.
Kedves KGT-tagok, Tisztelt Pártolóink és Honlaplátogatók !

Örömmel és nagy érdeklődéssel vetettem magamat "újdonsült honlapunk" oldalaira.Az első lapok (Hírek, aktualítások, magunkról....) "üressége" megrémisztett. Annál több hasznos információt "szívhattam" magamba a többi lap tartalma alapján. Nagyon tetszett a "Klauzál Gábor" oldal összefogottsága, sűrített tartalma, melyen mégis bőséges olvasnivalót találunk Klauzál életéről. Az "Arhívum" régi budatétényi, szegedi valamint napjaink képgyűjteményét látva legszívesebben autóba ültem volna, hogy a valóságban is láthassam az eredeti helyszíneket.Sajnos a téli időjárás elvette a kedvemet ettől és tovább lapoztam honlapunkon a jól fűtött szobánkban.Reméltem, hogy már találkozom véleményetekkel a "Vendégkönyv" bejegyzései között. Azonban csak a magam beírt véleményét olvashattam és küldhettem el. Így lesz ez a jövőben is ??? A "Linkek"-et csak átfutottam de a "Google"-keresés eredményének feltételét jó ötletnek tartom. Vannak észrevételeim is az esetleges változtatásokra, de ezekről inkább később tárnám elétek.Magam azt javaslom, hogy nézegessétek, ismerkedjetek és barátkozzatok vele."Sok szem. többet lát".

A KGT "EB Elnöke" -ként üdvözlök mindenkit honlapunkon keresztül, bízva abban, hogy üzenetem el is jut hozzátok.

Baráti üdvözlettel:

Markó László
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (282)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)1848/49 (47)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (27)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (108)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (39)
Wolf-kripta (13)