Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30
  Kincses Kata 2018. augusztus 4., szombat 22:15 553.

Ma megemlékeztünk Klauzál Gádor és Dugonics András munkásságáról Kalocsán és Szegeden. Köszönet Marló Lacinak és Adrásofszky Csillának a programok megszervezéséért. Hódi Szabolcs , Dr. Bogoly József Ágoston és Bartos Mihály magas színvonalú előadásokkal gazdagították tudásunkat. Köszönjük a felkészülést!


Köszönöm élményt!
  L. Örsi Gabriella 2018. június 13., szerda 13:30 552.
Kedves Tagtársak és Ismerősök!

2018. május 28-án elhunyt Márk Gergelyné Benedek Ilona. Ica néni tiszteletbeli tagunknak, Márk Gergelynek nemcsak felesége, de kutatótársa, rózsanemesítő munkatársa is volt. Sok rózsafajtájuknak ő volt a névadója.
Hamvasztás utáni temetése június 19-én 1/2 12-kor lesz az Alsó-Vízivárosi Szent Anna templomban, egy szál virágnál többet az urnatemetőbe nem lehet vinni. A gyászmise ugyanitt 18 órakor lesz.
Ica néni kedves emlékét rózsáikban és szívünkben őrizzük.
  dr. Nagy Ferenc 2018. május 29., kedd 10:57 551.

A 2018. évi Klauzál napok egy szögedi "szemével".

A 2018. évi Klauzál napok Tétényben c. program 2018. 04. 20 - 21-én bonyolódott négy helyszínen.

A két nap különböző rendezvényei közül én, csak a Nagytétényi Kastélymúzeum emeleti dísztermében tartott két elődadáson vettem részt 2018.04.21-én 15-17 óra között. Szegedről én voltam egyedül a Kastélymúzeumban tartott két nagyon érdekes, valamint értékes előadáson.

Ezt megelőzően 2017.11.16-án vettem részt Szegeden az Démász Székház dísztermében, a Reformkori országgyűlésekről tartott jogtörténeti előadáson. Az SZTE Jogi Kar tanszékvezető professzor asszonya, Homoki-Nagy Mária jogtörténész érdekfeszítő előadása után megkoszorúztuk az un. Kisvirág cukrászdában elhelyezett Klauzál Gábor emléktáblát.

Az említett Kastélymúzeumban ((amelyet jelenleg felújítanak, de a Klauzál Napok keretében tartott előadásokra kinyitották a dísztermet)) 2018. április 21-én. A két előadást egy történész házaspár két tagja tartotta.

Elsőnek "A magyar nyelv ügye az 1843/44-es országgyűlésen" címmel tartott előadást dr. Völgyesi Orsolya történész. A címben szereplő országgyűlést megelőző reformkori országgyűlésekre is kitért az előadó, amelyek szerves előzményei voltak a címben szereplő országgyűlésnek. A latin és a német nyelv mellett a magyar nyelv hivatalos használata hosszú időszak kitartó törekvéseinek, harcának lett az eredménye. A magyar nyelv használatáért vívott harcokban voltak vereségek is, de a kitartó küzdelem meghozta a sikert is, amely alapvetően a reformkori politikusoknak volt az érdeme, az akkori írók, nyelvészek mellett. Nekem, de a vélelmem szerint a hallgatóságnak is ez a téma kevésbé volt ismerős.

A második előadást dr. Szilágyi Márton irodalomtörténész tartotta "A magyar nyelv ügye az 1840-es években - irodalmi és irodalmon túli szempontból" címmel. Ezen előadás témája - pontosabban fogalmazva -, az előadó által megemlített írók, költők, újságszerkesztők nevei széles körben ismertek voltak - feltételezésem szerint - a hallgatóság körében. Persze azért ebben az előadásban is hangzottak el olyan információk, melyek kevésbé, avagy egyáltalán nem voltak ismertek az előadás résztvevőinek. Az akkori irodalmi-társadalmi életről említett néhány kuriózum, nemcsak az ismeretlenség erejével hatott, hanem segített megérteni azt, hogy ez és ez az esemény miért úgy történt, ahogyan történt.

Emlékezetem szerint egy rövid kérdés-kiegészítés és kettő hosszabb hozzászólás hangzott el a hallgatóság soraiból a két előadás után. Megjegyzem, hogy a két hosszabban hozzászóló (Bartos Mihály "Klauzál-kutató" és dr. Pálmány Béla történész) szinte minden évben tesz kiegészítést az előadásokhoz, mert az átlagembernél sokkal, de sokkal több az ismerete Klauzál Gábor életéről, munkásságáról, Klauzál leszármazottairól.

Úgy alakult, hogy a két előadás után ((amikor kezdett a hallgatóság indulni már hazafelé)), az előadó házaspár férfi tagjával tudtam pár szót váltani. Elmondtam neki, hogy 2017. novemberében Szegeden hallgattam/hallgattunk meg egy jogtörténeti előadást Homoki-Nagy Mária jogtörténésztől a reformkori országgyűlésekről, s nekem hallatlanul érdekes volt, hogy most a reformkori országgyűlések más aspektusát ismertem meg a felesége előadásában. Kérdeztem még Szilágyi urat, hogy az előadását, illetve azokat az ismereteit, ((amelyekre itt. csak hivatkozott, de idő hiányában nem említett meg nekünk)), mikor fogja kiadni könyv formájában. Én megvenném mondtam neki, de feltételezem, hogy más is vásárolna ebből a leendő könyvéből. Azt válaszolta, hogy szerinte is érdemes volna megjelentetni, de most nagyon elfoglalt más folyamatban lévő témákkal, s így nem tud egy várható időpontot mondani.

A két előadást Hódi Szabolcs nyitotta meg, s zárta be. A megnyitás után a Kastélymúzeum igazgatója szólt pár mondatot a magyar nyelv témáról, a fiatalok és az idősek által használt és esetenként egymást nem értő szófordulatokról, szavakról.

Köszönöm a Klauzál Gábor Társaság meghívását, a színvonalas, érdekes programot.

Szeged, 2018. május 29.
dr. Nagy Ferenc nyugdíjas közgazdász

  P. Ács Magdolna 2018. április 22., vasárnap 18:29 550.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság!
Nagy örömmel vettünk részt a 2018. évi "Klauzál Napok Tétényben" c. sorozat április 21-i programján a Kastélymúzeum emeleti Dísztermében, Dr. Völgyesi Orsolya történész és Dr. Szilágyi Márton irodalomtörténész előadásán.
Az előadáson rendkívül érdekes, soha nem hallott részleteket tudhattunk meg mindkét előadótól Klauzál Gábor szerepéről, a magyar nyelv ügyében tett erőfeszítéseiről illetve a reformkor Irodalmi Köreiről, a családi kötelékek meghatározó szerepéről. Az előadás sikeréhez hozzájárultak még a közönség soraiból hozzászólók témához kapcsolódó különleges kiegészítései. Köszönet a szervezőknek a nagyszerű délutánért!
2018. április 22. P. Ács Magdolna és Paulik János
  Nagy Beatrix 2017. december 31., vasárnap 11:12 549.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság!
Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy részt vehettünk a Jubileumi 10. éves Klauzál születésnapi ünnepségen. Kiváló társaságban kóstolhattuk Bakonyi Péter csodás borait, miközben meghallgattuk kedves történeteit a szőlős gazda kihívásairól és örömeiről. Színvonalas színjátszás, csodás borok, kiváló szervezés és egy remek helyszín: Záborszky Pincészet. Köszönjük a meghívást Prím Györgynek és a Klauzál Társaságnak. Egészségben és örömökben gazdag Boldog Új Esztendőt kívánunk: Nagy Beatrix & Kis József
  Varga Mónika 2017. december 21., csütörtök 10:09 548.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság, Kedves Szabolcs!
Örömmel vettem részt a jubileumi, a 10 éves évfordulót ünnepelő Klauzál –esten a Záborszky Pincében.
Fontosak az emlékezések és ünnepek, amikor is kicsit megállunk, visszaemlékezünk az elmúlt, aktív időszakra és már a terveket is alakítjuk.
Könyvtárunk mindig is szívesen adott helyet a Társaság rendezvényeinek és a Helytörténeti Gyűjteményünk becses darabjai a Társaság kiadásában megjelent ritkaságok.
További sikeres éveket kívánok a megújult Társaságnak, köszönöm a remek szervezést és vendéglátást.
Varga Mónika
a FSZEK Budafoki Könyvtár vezetője

  Szilágyi Péter, Magyar Bajusz Társaság 2017. december 12., kedd 13:23 547.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság!

Örömmel olvastam Dr. Fogarasi Klára remek dolgozatát a reformkori arcszőr viseletről "Legendás szakállak, harcias bajuszok" címmel, és azt meg is osztottam a Magyar Bajusz Társaság facebook oldalán. Érdekes időszak az arcszőr viselet tekintetében a szabadságharc utáni Bach-korszak, hiszen először volt jellemző a történelmünkben, hogy a magyarok között megnőtt a szakállviselők aránya, míg az ellen oldal vezetői között megjelent a bajuszviselet. Másfél évtizeddel korábban egy német utazó, aki Hans Normann álnéven két kötetben számolt be "vadkeleti" úti élményeiről még ezt írta: "Bécsben gyakran hallottam, hogy magyar ember bajuszos osztrák láttán így kiáltott: hogyan merészelhet valaki bajuszt viselni, ha nem magyar?"

A korszakra jellemző un. Kossuth-szakáll is egy különleges szőrviselet, mert azok az urak egyszerre voltak bajuszosak és szakállasok, és a két szőrterület határmezsgyéjét szorgalmasan borotválták is, így tulajdonképpen a szakáll koszorúként övezte és kiemelte a bajusz szépségét.

Aki érdeklődik a magyar arcszőr hagyomány után, látogasson el a honlapunkra (www.magyarbajusz.hu) és facebook oldalunkra.

Bajuszt, tisztességest!
Szilágyi Péter ügyvivő
  Felvégi Józsefné 2017. november 26., vasárnap 21:28 546.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság !
Szívből gratulálok a november 18. ünnepi megemlékezésetekhez .
Köszönöm ,hogy a Díszpolgárokat és özvegyeiket évről -évre meghívjátok.
A pódium beszélgetés ,a borkóstoló és a színdarabok lenyűgözőek voltak .
Elnökötöknek és a Társaság minden tagjának további töretlen lelkesedést kívánok .
Szeretettel: Felvégi Marika .
  Tarnóczy Orsolya 2017. november 24., péntek 13:48 545.
Első alkalommal vettünk részt Klauzál Gábor születésnapjáról szóló megemlékezésen, amelyre egy kedves barátunk invitált.

Az idei 10. rendezvény nagyon színvonalas és emlékezetes volt számunkra. A lelkünket feltöltötte, hogy a kiegyezéshez kapcsolódóan Deák Ferenc politikai és emberi nagyságát a kehidakustyáni színészek felelevenítették előadásaikban. Igazán érdekesnek találtam Bakonyi Péter izgalmas előadását a szőlő és a bor szeretetéről, valamint öröm volt megkóstolni a borait.

Köszönöm, hogy a férjemmel részt vehettem a rendezvényen. Gratulálunk a Klauzál Gábor Társaságnak, a Záborszky Pincészetnek a remek szervezéshez. Reméljük, hogy jövőre is találkozunk!

  Joó Ernőné Molnár Etelka 2017. november 21., kedd 18:22 544.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság, Kedves Szabolcs!

Több éve veszek részt Klauzál Gábor születésnapjáról szóló megemlékezésen. A korábbi évek rendezvényei is mindig nagyon színvonalasak, érdekesek és emlékezetesek voltak.
Az idei azonban - méltón ahhoz, hogy 10. volt a sorban - minden korábbit felülmúlt. Ehhez járult a kiegyezés 150.évfordulójához kapcsolódóan Deák Ferenc politikai és emberi nagyságának felelevenítése a nagyszerű kehidakustyániak lelkes előadásában. Csodálatos, hogy a Társaság a különféle programjainak segítségével ilyen értékes kapcsolatokat, barátságokat ápol.
Számomra felejthetetlen volt Bakonyi Péter tartalmas, őszinte előadása, a szőlő és a bor szeretete mellett komoly geológiai, kémiai ismeretekről is tanúságot tett.
A teljesség igénye nélkül megható és különleges volt Ambrus Károly tárogatós bejelentkezése Rijadból. Tetszett a Krúdy írás hangulatos előadása.

Köszönöm, hogy részt vehettem a rendezvényen és gratulálok mind a Klauzál Gábor Társaságnak, mind a Záborszky Pincészetnek a színvonalas, remek szervezéshez.

Joóné Ernőné Molnár Etelka
  Pál Imre (Deák-kutató - Helytörténész) 2017. november 21., kedd 11:57 543.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság! Rendkívül megtisztelő és felemelő volt Deák Ferenc egykori nagy Barátjának születésnapi megemlékezésén részt venni. Köszönjük a megjelenteknek azt a kedves fogadtatást, melyben részünk volt és azokat a tapsokat mellyel jutalmazták a Haza Bölcsének kifinomult humorát - melyet szerencsénk volt közkinccsé tenni Önök előtt. Reményeim szerint a mi "Deáki" körünk is számíthat a jövőben az Önök megjelenésére a mi ünnepeinken - evvel mintegy folytatva nagyjaink egykori barátságát is - meggyőződésem jó szemmel nézik ezt odafentről. Isten áldása kísérje nemes tevékenységüket.
  Tamásné 2017. november 21., kedd 9:11 542.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság!
A névadó születésnapján minden évben vendégeket lát a Záborszky pince. Az idei megemlékezésen is sokszor említés történt Klauzál Gáborról, a szőlészeti és borászati tevékenysége, Korizmics Lászlóval való együttműködése pedig közismert, mint a neki emléket állító hordón levő felirat, "Karthagó eltörlendő" is.
A program összeállítása remekül sikerült. Bakonyi Péter érdekesen és szórakoztatóan beszélgetett a borász szakma csínjáról, érdekességeiről, szépségeiről. Érezni lehetett, hogy mindene a szőlővel való munkálkodás. Finom, ízletes borait kóstolgathattuk. Az újdonság, az új ízek felfedezése is örömet szerez neki. A kehidakustányi vendégek szíves előadása a humort sem nélkülözte, örültünk, hogy ilyen szórakoztatásban is volt részünk. Arra pedig igazán nem számíthattunk, hogy egy kedves ismerőst, Ambrus Károlyt közvetlen adásban hallgathatjuk Rijadból, és ott is magyar zenét élvezhettünk, és együtt énekeltünk vele. A Krúdy novella ideillet a Klauzál Gáborra emlékezés, a bor, a zene hallgatása és az együtt éneklés, a színházi előadás élvezetébe. A pódiumbeszélgetés vezetőinek köszönet, mindannyiunk szórakozását színesebbé tették.
  Pálmány Béla 2017. november 20., hétfő 23:26 541.
Tisztelt, kedves budafoki hagyomány ápolók!

Örömmel vettem részt feleségemmel , Ildikóval a minapi összejövetelen a Záborszky Pincében.
Minden alkalommal megtapasztalom, hogy a budafoki és tétényi polgárokban él az alkotó hazafiság és ápolják nagy elődjük, a kistétényi tetterős remete, Klauzál Gábor emlékét.
A reformkor a magyarság történetének legendássá magasztosult korszaka, amikor haza és haladás, szabadság és egyenlőség elvei csodás eredményekre sarkallták a társadalmat. Ennek a pozsonyi diétákon és az 1848-es első népképviseleti országgyűlésen kicsúcsosodó küzdelemnek volt egyik országos élharcosa Klauzál Gábor, aki a szabadságharcot követő abszolutizmus másfél évtizedében az ott tegyél jót, rossz időkben, ahol és amit lehet jelszó jegyében Tétényben tevékenykedett a szőlőkben és a magánkapcsolatokban.
Példakép ő a ma társadalmának és politizálásánal 150 múltán is.
Köszönjük a szíves meghívást és a kedves vendéglátást. Igérjük, ha történészként valami újat tudunk közölni Klauzál és családja életrajzához, megtesszük.

Barátsággal és megbecsüléssel
Pálmány Béla és felesége Tóth Ildikó

  Fogarasi Klára 2017. november 20., hétfő 19:28 539.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság! Kedves Szabolcs!

Köszönöm a kedves invitálást: örömmel jöttem a jubileumi ünnepségre! A Záborszky Kúria méltó helyszín volt a kerek évforduló tiszteletére, és az est további programjai hasonlóképpen illeszkedtek mindehhez. Igazán ritkaság, hogy ilyen teljességre törekvő szervezésben van része a meghívottaknak, amelyben a történeti megemlékezés (koszorúzás), a virtuális országjárás (a Bakonyi Pincészet bemutatkozása), humor (színjátszás), zene (a tárogató hangjaival), irodalom (Krúdy felolvasás), és a gasztronómia (borkóstolás, finom sütemények!) egyaránt helyet kaptak! Térben és időben tehettünk utazásokat (élőszóval, vetítéssel, prózával, képekkel és dallamokkal)... Ami leginkább kedves volt a szívemnek, az a magyar történelem iránti érdeklődés, érzékenység - amely annyira hiányzik a mindennapjainkból, a köztudatból! (Alig akad hírforrás, ahol történelmünkről akár néhány szó esne %u2013 nemhogy filmeket, sorozatokat láthatnánk nagyjainkról - pedig erre égetően szükség lenne!) Számlálni sem tudjuk, hányadik generáció nő(tt) föl a történelmi tudás, tudat teljes hiányával, melynek következményeit végiggondolni sem merjük, pedig hátrányait időnként már saját bőrünkön tapasztalhatjuk. A lokális identitás erősítésének fontos terepe és közössége ezért a Klauzál Gábor társaság, rendezvényein ezért minél nagyobb számban szükség van a fiatalok jelenlétére (pályázatokkal érdemes minél nagyobb számban csábítani őket, hogy helyet, teret, lehetőségeket kapjanak, ők is otthonra leljenek ebben a körben.) Hiszen az itt tapasztalható eleven, dinamikus légkört, hangulatot ők is élvezni és szeretni fogják!

Még egyszer köszönöm, hogy ott lehettem, részese lehettem az ünneplésnek, és további sok hasonló szép és jó együttlétet kívánok szeretettel!
  Gergely János Kehidakustány 2017. november 20., hétfő 16:33 538.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság! Köszönjük a meghívást a 10. Klauzál születésnapra! Örömmel vettünk részt! Köszönet a közönségnek a tapsért, szeretetért, biztatásért, mellyel játékunkat fogadta. A szervezőknek pedig a sokrétű, érdekes programot, a kedvességet, a csodálatos helyszín bemutatását! Na meg a finom borokat. Nagyszerű élmény volt a Pincemúzeum megismerése az avatott idegenvezető bemutatását, amely sokáig emlékezetes marad számomra! A program sokáig szép felidézhető emlék marad számunkra. Köszönettel kívánok további jó munkát a Társaság működésében
  Dorn Zsuzsanna és Juhász Péter 2017. november 19., vasárnap 14:19 537.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság! Köszönjük, hogy idén ismét részt vehettünk ezen a rangos rendezvényen. A helyszín egyre lenyűgözőbb, a nyitókép pedig számunkra igen erős volt: az est vendége, Bakonyi Péter középiskolai tanulmányainak helyszíne az, ahol mi ketten megismertük egymást. Ráadásul a tér átalakulását láthattuk a képen, ami összeköti az általunk ismert Széchenyi teret a maival. A Bakonyi Pincészet helyei ismerősek számunkra, még ha kicsit is, de részt vettünk az egykori iparszerű szőlőtermelés és borgyártás munkafolyamataiban, és örömmel látjuk, ahogy a hely természeti erősségei és finomságai végre megkapják a méltó törödést és tiszteletet. Tisztelettel és elismeréssel tekintettünk a vendégek sokaságára is, ami a Társaság intenzív és széleskörű tevékenységének eredménye. Külön örültünk a kehidaiak színjátszó történelmi játékának, melyhez hasonlóban a Társaság tagjait is örömmel látjuk, amikor arra lehetőség van. Janzsó János és Lükő Szabolcs a Krúdy idézet nagyszerű előadásával kiválóan rímelt az est témájára, és ízelítőt adott a helyiek interpretátori nagyságából. Ambrus Karcsival elutazása előtt találkoztunk, nagy dilemmában volt a tárogatóval kapcsolatban: nem tud meglenni nélküle, de tartott a szaúdi jogszabályoktól, melyek súlyos büntetéssel fenyegetik a zenélést. Eképpen különös elkötelezettségről tanúskodott Karcsi, hogy még távollétében is gondoskodott a hangulatos tárogató-zenéről, autentikus szaúdi építési helyszínen. A továbbiakhoz is sok sikert és örömöt kívánunk: Dorn Zsuzsanna és Juhász Péter
  Pásti Imre 2017. október 19., csütörtök 12:13 536.
Kedves Szabolcs!
Köszönjük a Pest-Budai Régi-Országházak túra szervezését. A vezetők igen felkészültek voltak és magával ragadóan tudtak az épületekről, a korról és személyekről beszélni.
Nagy és emlékezetes élmény marad ez a túra.
Üdvözlettel:
Pástiné Bóna Krisztina és Pásti Imre
  Boros Tamás 2017. október 18., szerda 19:39 535.
Kedves Szabolcs !
Köszönjük szépen a "Pest-Budai Országházak Túra" érdekes és tartalmas programjait. Történelemtanárokként is sok új, izgalmas, és az oktatás során is kitűnően felhasználható információkkal lettünk gazdagabbak. Reméljük önzetlen szervezőmunkáddal közösségünk szellemiségét erősíted a továbbiakban is !
Baráti üdvözlettel: Erzsi és Tamás
  Markó László 2017. október 14., szombat 18:17 534.
Kedves Szabolcs!

A mai "RÉGI PEST-BUDAI ORSZÁGHÁZAK-TÚRA és MÁTYÁS-TEMPLOM LÁTOGATÁS" programunk megszervezéséhez, lebonyolításához csak gratulálni tudok. Nagyon örülök, hogy sok KGT-sel és jelentős számú "nem-klauzálossal" részt tudtam venni, bejutni olyan helyekre ahová máskor sohase. Mai idegenveszetőink a legjobbak voltak. Se többet, se kevesebbet nem mondtak, mint amennyit a jelenlévők be tudtak fogadni.

Köszönöm a szervezést a magam és remélem tehetem a jelen lévők nevében is.
  Csapó László 2017. január 30., hétfő 17:31 533.
Tiszteletem a "díszes" társaságnak!
A január 13.-i parlamenti filmforgatásról
készült privát fotókból lettek feltöltve
valahova?
/én is jelen voltam külsősként/
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (282)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)1848/49 (47)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (27)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (108)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (39)
Wolf-kripta (13)