Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28
  Ácsné Varga Mónika 2008. november 3., hétfő 13:36 248.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budafoki Könyvtára és a Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt

A Tétényi-fennsík és a Duna-part természeti értékei
című kiállítás megnyitójára.

A kiállítást megnyitja:
Szigeti Zoltán egyetemi tanár,
a Péter-Pál utca és Környéke Polgári Kör elnöke

Időpont: 2008. november 03., hétfő 18 óra
Helyszín: FSZEK Budafoki Könyvtár (1221 Bp., Kossuth lajos u. 30.)
A kiállítás megtekinthető: 2008. november 14-ig.
  Ácsné Varga Mónika 2008. október 9., csütörtök 10:24 247.

Két könyvtári programunkra szeretném felhívni az érdeklődők figyelmét:
2008.10.10, pétek 20-24 óra: Tini bulitéka
2008. 10.12. vasárnap 10-16 óra: Könyves vasárnap
Kedvezmények - játék - meglepetések a könyvtárban
(Cím: 1221 Bp., Kossuth Lajos utca 30.)
  Dobos Károly 2008. szeptember 25., csütörtök 22:01 246.
Örömmel olvasom, hogy Márk Gergely rózsanemesítő, egyesületünk tiszteletbeli tagja Budapest díszpolgára lett.
  Dobos Károly 2008. szeptember 20., szombat 16:16 245.
A mai napon egyesületünk ismét egy évre örökbe fogadta a Nagytétényi Kasélymúzeum "Szerelmes Kentaur" szobrát.
  Quirin Károly 2008. szeptember 18., csütörtök 14:09 244.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság!

Gratulálunk a Záborszky Pince részére Önök által adományozott és a XIX. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál keretein belül ünnepélyesen felavatott Klauzál-díszhordóhoz. Külön öröm számunkra, hogy ez az új faragott hordó az egykori Törley pezsgőalapboros pincében lévő Törley címert ábrázoló díszhordó mellé került, mely szintén Gudricza István fafarogó művész munkája. Bízunk abban, hogy kezdeményezükkel felelevenítették a budafoki pincékben már évszázadok óta hagyományos faragott díszhordók készítésének szokását, és ötletük alapján más civil szervezetek is élnek majd eleinkre ily módon történő megemlékezéssel.
Tiszteletre méltó tevékenységükhöz még egyszer gratulálunk.
Szívélyes üdvözlettel:
a Chevaliers Törley Pezsgőrend nevében
Quirin Károly
ceremóniamester
  Tamás Györgyné 2008. szeptember 11., csütörtök 7:38 243.
Szeretném megköszönni a dombóvári szép napot, melyen a férjemmel együtt nagyon jól éreztük magunkat, és tartalmas időtöltésnek bizonyult a szép nap.

A dombóvári fogadtatás és az ottani helytörténészek jól példázták, hogy szép és jó elfoglaltság a helytörténettel foglalkozni, mely bővíti általános műveltségünket, és a közös összejövetel emberi jó és szép tartalommal tölt el.

Igazán mondhatjuk, hogy érdemes volt együtt lenni, a Klauzálosokkal és a dombóvári lelkes fogadókkal együtt.

Továbbiakban is szeretném, ha számon tartanának és részt vehetnék a munkájukban: Tamásné.
  Dobos Károly 2008. szeptember 10., szerda 7:40 242.
Tegnap este Beke Pál úrral találkoztam, aki az Önkormányzat megbízásából a kerületi kulturális koncepció fejlesztésére tesz javaslatot.
Ugyancsak tegnap este az adók 1%-ával kapcsolatos adminisztrációt bonyolítottuk Krieger Krisztinával.
  Dobos Károly 2008. szeptember 7., vasárnap 15:35 241.
A mai napon felavattuk a Klauzál-díszhordót a Záborszky pince kiállítási csarnokában.

Elsőként köszönet a Klauzál Gábor Társaság faragási költségeit kisegítő egyéni tagi adományozóknak, névsorba rendezve az alábbi 18 egyesületi tagnak: Andrási Anna, Bartos Mihály, Dobos Károly, Géczi Gábor, Hódi Szabolcs, Horváth Miklós, Janóczki Katalin, Juhász Péter, Karsay Ferenc, Kemény Zsolt, Kincses Katalin, Kovácsné Tapolcsányi Valéria, Krieger Krisztina, Németh Gitta, Örsi Gabriella, Piróth Béla, Piróth Béláné, Simor László.

Köszönet Géczi Gábornak és Andrási Annának az ötletadásért, Hódi Szabolcsnak Gudricza István hordófaragó mester szervezéséért, a hordóbizottság tagjainak ( Prim György, Géczi Gábor, Janzsó János, Györök Natália) a szervezésért. Az avatás hangtechnikájának a biztosításáért Juhász Péternek külön köszönet!
  Juhász Péter 2008. szeptember 7., vasárnap 5:41 240.
A Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon egy fotókiállításunk nyílt a fiammal. A kiállítás tematikája kevéssé kapcsolódik a Társaság gazdag tevékenységéhez, ezért ért meglepetésként az, hogy a Klauzál Gábor Társaság tagságának egy része olyan önkéntes segítséget nyújtott, amire számítani nem is mertem. Volt olyan tagtársunk, aki megérezve, hogy segítség nélkül nem fogunk elkészülni a megnyitóig, külön kérés nélkül odajött, felmérte, hogy mi a probléma, és fantasztikus precizitással elvégezte a kiállítás installációjának legkényesebb részeit: lézerrel beszintezte a képeket, és elvégezte a teljes villanyszerelést. Nem sorolnék neveket, a Társaságnak szeretnék köszönetet mondani azokért a tagjaiért, szellemiségéért. Köszönöm Nektek, és aki még nem látta, kérem, nézze meg az eredményt ma este 8-ig.
  Dobos Károly 2008. augusztus 27., szerda 21:46 239.
Ma ünnepélyes keretek között a Záborszky pincében megtartották a XIX. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál sjatótájékoztatóját. Az avatásra váró Klauzál díszhordó a Kiállítóteremben gondosan letakarva várja a vasárnapi avatását.
  Hajas Ervin 2008. augusztus 25., hétfő 14:13 238.
Kedves Barátaim !

Simor László gondolatai hasonló érzéseket váltottak ki bennünk is és örülök, hogy mint "külső tag" csatlakozhattam hozzátok feleségemmel együtt, Dombóvár nevezetességeinek megtekintéséhez és megismeréséhez.

Minden résztvevő találhatott magának a programmban csak "neki tetsző", bár mindenkit lenyűgőző és mindenki számára érdekes látnivalót és érdekes új információt. A Hölgyek megcsodálhatták a gyönyörű kézimunkákat az Urak az 1848-as nyomdagépet . Mindannyian érdeklődéssel hallgattuk Kriston Vizi József előadását, melyből érződött a város szeretete az elhivatottság, és így bepillantást kaphattunk Dombóvár multjába és jelenébe. Köszönet ezért a szervezőknek, Markó Lászlónak és segítőinek.

Utunk fő célja a dombóvári Szigeterdőben lévő Kossuth emlékmű megtekintése volt, ahol Takács Istvánné kaluzolása mellett csodálhattuk meg a szobor csoportot mely még így szétszedett , szétdarabolt állapotában is lenyűgöző és csodálatos. Örömmel hallgattam a város Polgármesterét, hogy szándékukban áll a szobor csoport közel eredeti állapotban történő helyreállítása, felállítása, mert megyőződésem,hogy a múlt értékeit a jelenkornak őriznie kell.

Vendéglátóinknak külön köszönet, hogy ily módon betekintést kaphattunk a város multjába, jelenébe és jövőbeli elképzeléseibe valamint terveibe is.

Érdeklődéssel hallgattuk meg a délutáni programm alkalmával Dr Dobos Károly elnök úr bemutatkozó előadását mely láthatóan tetszett az ott lévőknek.

Biztosak vagyunk benne,hogy még visszatérünk Dombóvárra .

Köszönjük,hogy veletek lehettünk és ha megtiszteltek,hogy a következő programokra is meghívtok örömmel veszünk részt . Itt mondok köszönetet Hódi Szabolcsnak aki már most meghívott a Klauzál emlékére készült hordó avatására.

Minden jót kívánunk az egész Társaságnak : Hajas Ervin és felesége Éva
  Dobos Károly 2008. augusztus 20., szerda 14:36 237.
A 2008. augusztus 16-i dombóvári egyesületi látogatásunkról az alábbi helyi TV tudósítás készült:

http://www.dombovar.hu/hircentrum/index.php?azon=161&modul=videotar&menu=0
  Kincses Katalin 2008. augusztus 17., vasárnap 20:50 236.
A Klauzál emlékére készült hordó avatásának időpontja 2008. szeptember 7. vasárnap 11 óra.
  Simor László 2008. augusztus 17., vasárnap 13:00 235.
Kedves Klauzálosok!

Mint kezdő, közöttetek, most tanultam meg, milyen jó is, ha az ember barátai ilyenek, mint TI!

Markó Laci szervezésében csodás napot tölthettünk együtt. MINDEN JÓL MŰKÖDÖTT!

A program előzetesét olvasva kicsit féltem, hogy mivel telik majd tényleg el a tervezett sok-sok idő. Mégis, ott Dombóváron, amikor valahonnan tovább mentünk egy másik helyre, úgy éreztem, hogy szívesen maradnék, mert még mindíg rengeteg érdekesség maradt felfedezetlenül.

Mindez a remek szervezésnek, a jó előkészítésnek és persze dombóvári "gazdáinknak" köszönhető.

Mégegyszer: köszönet mindenkinek, akit illet.

Aki nem jött el, sajnálhatja!
  Ácsné Varga Mónika 2008. július 29., kedd 13:13 234.
A Batyu Színház előadása a FSZEK Budafoki Könyvtárban (1221 Bp.,Kossuth Lajos u.30.)
2008. augusztus 4-én, hétfőn 17.00 órakor.

A szegény ember gazdagsága
Igaz mese a vagyonról és a boldogságról

Szereplők:
Okos Katica: Kontha Nelli
Magyari Mihály: Seder Gábor

Népmese - motívumok felhasználásával írta és rendezte: Albert Péter

A belépés ingyenes!
  Pállay József tanár 2008. július 29., kedd 0:54 233.
A tanítványaim kicsit a gyermekeim. Talán egy kis ideig mindenképpen. Kolonics György még a rajzórákon is a maga igényességével és tisztességével tűnt ki. Pedig a kenutól messze áll a ceruza. A művészek maximalizmusa mégis ott tükröződött vissza figyelő, mindig szerény arcán. Az órák alatt jó volt találkozni érdeklődő tekintetével Ő tudta, hogy miért érdemes emberfeletti erőfeszítéseket tenni, mire készülünk és mi az életünk értelme. Én ezt szeretem tanítani és büszke vagyok, hogy megadatott a világ legjobb magyar kenusának életében apró epizódként valamennyire részt vehettem. Hiánya fájdalmas, értelmetlen és érthetetlen. Egyetlen vigaszt talán az ad, hogy a törekvő, tehetséges fiatalok választják majd Kolot példaképüknek és szerény, érdeklődő arcát mindig viszontlátom régi helyén a Budai Nagy Antal Gimnázium rajztermében.
  Gábriel Tibor 2008. július 25., péntek 20:16 232.
Csak gratulálni tudok a Klauzál Gábor Társaság hagyományörző tevékenységéhez. A könyvtári könyvbemutató szépen reprezentálta azt az önzetlen munkát, ami a Társaság tagjainak köszönhető. Az évkönyv is jól dokumentálja munkátokat - igazolván, hogy a lokálpatriótizmus a mai főváros peremkerületeiben él igazán , ahol hagyományai voltak, ahol az emberek egykor és ma is kötődnek a helyhez, ami életük kereteit adja. Sok sikert kivánok későbbi terveitekhez, úgy is mint a Budapesti Honismereti Társaság titkára.
  Ácsné Varga Mónika 2008. július 25., péntek 12:29 231.
Nagy érdeklődés mellett zajlott július 23-án, délután könyvtárunkban ( FSZEK Budafoki Könyvtára) három könyv első hazai bemutatója. Dobos Károly érdekes és szemléletes előadása után a szép számú érdeklődő az új könyvtárral ismerkedett meg.

Lehetőség nyílt az öt szint bejárására és a könyvtár nyári programjairól is tájékozódtak.

Várjuk az érdeklődő tagok beiratkozását!

Bővebb információ: www.fszek.hu/budafok
  Utassy Gábor 2008. július 24., csütörtök 19:40 230.
Gratulálok a tegnapi könyvbemutatóhoz. Igazán élveztem ezt a színvonalas, igényesen megszervezett és lebonyolított eseményt.
  Dobos Károly 2008. július 23., szerda 21:27 229.
Nagy örömünkre szolgált, hogy a mai könyvbemutatón az új budafoki könyvtárban több mint 70-en megjelentek és jelenős érdeklődés mutatkozott a 3 kiadvány iránt.
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2017. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (14)
Egyesületi élet (281)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (2)1848/49 (44)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (27)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (98)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (33)
Wolf-kripta (13)