Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29
  Mercs Évi 2016. november 22., kedd 16:07 530.
Meghitt estét tölthettünk együtt November 18.-án Klauzál Gábor születésnapja alkalmából, ezúton 9. alkalomból - hangulatos és remek helyen: Záborszky Kúriában. Bartos Mihály helytörténész köszöntötte a meghívottakat és méltatta Klauzál Gábor érdemeit s egyben tájékoztatta a meghívottakat az év során mennyi rengeteg programot bonyolított le a társaság. Adomákat, történeteket mesélt%u2026 megindítva a jó hangulatot. A program borkóstolással folytatódott: Érdeklődve néztük és hallgattuk Tokaj hegyvidékről Dr. Molnár Péter Bodrogkisfalud birtokigazgató előadását, Patricius Borház történetét és a boraiknak sajátosságát. Történelmi áttekintéssel együtt, ízletes sajttálak mellé pazar borokat kóstoltunk. A hangulatot még ünnepélyesebbé fokozta Ambrus Károly a tárogatójával. Rákóczi nótát adott elő, amelyet mi a hallgatóság a zenét énekünkkel kísértük. A program pincesétával zárult.
Köszönöm szépen, hogy ott lehettem ezen az érdekes és különleges programon.
  Szickné Tóth Kornélia 2016. november 22., kedd 10:53 529.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság!

Minden évben megtiszteltetésnek veszem, ha meghívást kapok rendezvényeikre, melyre szívesen látogatok el! Klauzál Gábor személye- és emléke a kerület történelmi öröksége. A Klauzál Lions Club tagjaként, valamint a kerületben 25 éve bejegyzett Rodostó Alapítvány elnökeként szívesen támogatom és közreműködöm a Társulat munkáiban. További sikeres munkát kívánok

Szickné Tóth Kornélia
Klauzál Lions Club
  Darvas Lajosné 2016. november 21., hétfő 22:23 528.
Kedves Klauzál Gábor Társaság!

A Budafok-Tétény Kertbarát Kör örömmel kapcsolódott be a "Klauzál 150 emlékév" eseményeihez. Ha már a nevét viselő Művelődési Központ ad helyet a kertbarátok előadásainak megtartásához, úgy gondoltuk, ennyivel tartozunk, de őszintén szólva ránk is fért, hogy többet megtudjunk névadónkról. Ezt a feladatot a ti társaságotok nagy sikerrel végezte, eddig is, de ez évben főként. Tagjaink résztvettek a Fiumei sírkerti sétán és a Felsővárosi templomban tartott előadáson is, ahol Bartos Mihály káprázatos,megunhatatlan előadását hallhattuk. Legutóbb pedig a nov.18-i Záborszky Kúria beli megemlékezés volt és az azt követő pódiumbeszélgetés a tokaji Patricius Borház birtokigazgatójával, Dr. Molnár Péterrel. A szőlő-bor téma közel áll a kertbarátokhoz, nagyon sok érdekességet megtudtunk a tokaji borvidékről. Mind a szervezés és a kivitelezés is nagyon imponáló volt, gratulálunk a Klauzál Társaságnak hozzá.

Üdvözlettel:
Darvasné Ági
Budafok-Tétény Kertbarát Kör vezetőségi tagja
  Dr Nagy Ferenc 2016. november 6., vasárnap 10:32 527.
Kedves Károly!

Köszönöm a tájékoztató leveledet.
Még inkább köszönöm a KGT alapításában, majd az irányításában végzett 12 éves időtartamú elnöki munkádat!!!!
Le a kalappal előtted!

Megértem az elhatározásodat, s kívánok eredményes szakmai munkát Németországban. Kívánok jó erőt és egészséget Neked és a Családodnak.

Isten áldjon:
dr. Nagy Ferenc Szegedről
  Szász Erzsébet 2016. október 3., hétfő 17:49 526.
Kedves Karcsi!
Köszönjük a Társaság érdekében végzett munkádat!
Szász Erzsi
  Gábriel Tibor 2016. szeptember 5., hétfő 17:29 524.
A Budapesti Honismereti Társaság titkáraként jegyzem meg, hogy Dobos Károly külföldre távozásával a Klauzál Társaságot nagy veszteség éri.
  Sumpfné Bekes Gitta 2016. szeptember 5., hétfő 13:53 523.
Kedves Karcsi !

Nagyon sok sikert kivánok az új életedhez,munkádhoz. A magam részéről megköszönöm azt a sok munkát,amit végeztél a közösség érdekében.
Puszi ! Gitta
  Szigeti Zoltán 2016. szeptember 3., szombat 20:56 522.
Kedves Karcsi!
Hosszú időn át a társaság keretében, aztán kívülről segítettem, lehetőségeim szerint a társaság tevékenységét Klauzál Gábor emlékének őrzése érdekében. Amit a társaság ebben a 12 évben elért, az a te személyiségedtől elválaszthatatlan. Az ember életében azonban vannak olyan momentumok, amikor mérlegelnie kell, hogy a megváltozott körülmények közt tud-e még közössége hasznára lenni, úgy, olyan mértékben, ahogy azt legjobban szeretné. S ha ennek a mérlegelésnek az ideje eljön, akkor dönteni kell. Egy jó vezető, akár civil szervezeti vezető, ha jól tette a dolgát, szinte automatikusan kinevelte utódját. Bizonyára így van ez a Klauzál Társaság esetében is. Ez adjon neked erőt és nyugalmat ahhoz, hogy a megváltozott egyéni körülményeid közepette bátran tedd azt, amit immár a saját érdekeid, szempontjaid diktálnak. Ehhez kívánok neked sok erőt, kitartást.

Barátsággal
Szigeti Zoltán
  Mészáros Péter 2016. szeptember 1., csütörtök 19:32 521.
Kedves Karcsi, szeretném megköszönni a munkádat, a lelkesedést, ami létrehozta a Klauzál Társaságot. Ez egy unikális civil "projektje" volt ennek a 12 évnek, és a kerületnek, sokakat mozgósított, akik nem voltak civil szervezetek közelében sem, fiatalokat is, kerületen kívülieket is szép számmal. Sokan ott voltunk a 2004-es Szt.Imre házi összejövetelen, majd részt vettünk a mindent elsöprő lendületű megalakításban, hogy az emlékév végére meg is valósuljon. Nagy eredmény volt Klauzál visszahozatala a köztudatba, az értékek felkutatása, bemutatása, dokumentálása, amiben már a csapat aktívan részt vett, és ez a másik nagy érdemed, hogy sokakat tudtál aktivizálni, nem egyszemélyes, vagy kemény magos szervezet lett a Klauzál, sokakat megfogott az ügy maga.
Ez garanciát jelent a folytatásra, nem hal el, vagy áll le a folyamat, és az aktivitás, minden jel erre mutat.
Még egyszer köszönet.
üdvözlettel,
Mészáros Péter
  Zatykó Zsóka 2016. szeptember 1., csütörtök 17:05 520.
Kedves Karcsi!
Köszönjük eddigi munkádat, és sok sikert kívánunk a jövőben is.
Üdv: Zatykó Zsóka
  Petz Nándor 2016. szeptember 1., csütörtök 0:13 519.
Tisztelt (leköszönő) Elnök úr! Kedves Karcsi!

Szomorúan olvastam soraid, jóllehet, döntésed teljes mértékben meg tudom érteni.
Ami örömmel tölt el, az az a 12 év, amellyel Te és a Társaság megajándékoztatok bennünket: budafok-tétényieket és a máshonnan érkezőket, kutatókat, érdeklődőket, lokálpatriótákat, civileket stb. Tartalmas, rendkívül összetett 12 év volt - még akkor is ezt mondom, ha az általatok szervezett kiváló programok töredékén tudtam csak részt venni.
Sok mindent lehetne még itt elmondani, de akárki akármit mond, a tény tény marad:
más íze lesz ezentúl a Klauzál Társaságos felfedezéseknek/kutatásoknak/bejárásoknak/találkozóknak Nélküled!

Valahol szimbolikusnak tekintem mindkettőnk lemondását/távozását....
Klassz volt Veletek; mindent köszönök!

Sok sikert kívánok Neked és kedves Családodnak odakint!

Őszinte tisztelettel és barátsággal:
Nándi
  Gavlik István Koss. L. ör.tb.eln. 2016. augusztus 31., szerda 22:44 518.
Dr. Dobos Károly Elnök Úrnak

Tisztelt Elnök Úr!

Kedves Károly Barátom!

Meglepett lemondásod, de indokaidat megértem. Jogosan lehetsz büszke mindazokra, amit eredményként elnöki tevékenységeddel - munkatársaiddal, a Klauzál-barátokkal elértél.
Kossuth életútja, díszpolgársága,az ehhez kapcsolódó emlékek forrásanyagának, dokumentumainak stb. kutatása, a 345 oldalas A/4-es formában megjelent, a jelenleg "csigalassúságú" gépeléssel készülő második kötet nem engedte, hogy többször vegyek részt rendezvényeiteken. Ennek ellenére majdnem minden sikerről tudok.

GRATULÁCIÓM náladnál jobban nem tudom megfogalmazni, mint amit DR. DOBOS KÁROLY ÚR hozzám intézett levelében olvasok - , s most szíves utólagos engedelmeddel elismerésem kifejezéseivel módosítok:

"Az elmúlt 12 év eredményes és szép volt. Mindig büszke lehetsz eredményeitekre, többek között a kultúrházi névadásra, előadásokra, emléktáblákra, a szoborállításra és avatásra, könyvkiadásaitokra és a közösség és az együttműködő kiváló partnerek sokaságára. Elnökként mindig igyekeztél elsősorban Klauzál Gábor és a magyarság szép hagyományait megőrizni, másodsorban az egyesület működését előre vinni."

Kívánok Neked, Kedves Családod minden tagjának sikerekben és egészségben gazdag jövőt!!!

Köszönöm elnöktársi együttműködésedet és barátságodat!


Üdvözlettel:
Gavlik István, a Kossuth Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke
  Hervai d'Elhoungne István 2016. augusztus 31., szerda 22:19 517.
Kedves Karcsi!

12 éve van róla fotó ott ültünk Juditkával. Néha részt vettem programjaitokon amikor tudtam. Nagy eredménynek tartom a szobrot, szükség van arra, hogy tudjuk kik éltek itt. Mikó Imréről mondtam, akivel talán egy kormányban lett volna Klauzál Gábor, hogy a politikára nem mint úri huncutságra kell gondolni. Ők hittek abban, hogy tevékenységük jót tesz az országnak. Szükséges, hogy kerületünkben valaha élt országunkat meghatározó embereket megismerjük.

Isten áldása legyen veled és családoddal.
István
  Bollók Istvánné 2016. augusztus 31., szerda 19:42 516.
Kedves Károly!
Nagy megtiszteltetés számomra hogy polgármesterségem alatt megismertem Önt. Becsülöm és elismeréssel tudok visszagondolni arra a sok munkára amit Ön az elnöksége alatt végzett. Hittel, szeretettel, önzetlenül dolgozott a közösségért. Kívánom hogy útját továbbra is sok sikerrel örömmel élje. Családjával megértésben boldogságban töltsék napjaikat.
Őszinte tisztelettel:
Bollók Tünde  Balogh Ágnes 2016. augusztus 31., szerda 17:45 515.
Kedves Karcsi!
Kívánom, legyen eredményes, elégedettséget adó az új munkád!
Ezúton is gratulálok ahhoz az áldozatos munkához, amivel megalakulásától kezdve hihetetlen következetességgel építetted fel társaiddal a kerület Klauzál-történetét!
Üdvözlettel Balogh Ági
  Hernády Zsolt 2016. augusztus 31., szerda 14:19 514.
Kedves Károly!
Nem irigylem a következő elnököt, olyan magasra tetted a mércét!
Minden jót Neked és családodnak!
Szeretettel üdvözöl:
Zsolt
  Sáfrány Tímea 2016. augusztus 31., szerda 14:11 513.
Kedves Károly!

Örülök, hogy megismerhettem, köszönöm a lehetőségeket, amelyek számomra nagyon fontosak voltak. Sokat tanultam, fejlődtem a két előadás hatására, amelyeket a Klauzál Napok keretében tarthattam.

Azt hiszem, hogy mindenki csak köszönettel tartozhat azért a munkáért, amit a hivatása mellett végzett.

További sok sikert kívánok a munkájához!

Üdvözlettel:
Tímea
  Sándor Tibor 2016. augusztus 31., szerda 12:41 512.
Kedves Dobos Károly,

szívből gratulálok az eddig elért eredményekhez, és minden jót kívánok az új élethez!

Üdvözlettel:

Sándor Tibor
Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár
Budapest Gyűjtemény
  Dobos Károly 2016. augusztus 30., kedd 22:01 511.
Kedves együttműködő Partnerünk!

Csaknem 12 év alapító elnöki tevékenységem a Klauzál Gábor Társaságban véget ér. Ezúton lemondok az egyesület elnöki tisztségéről.
Ma úgy látom, hogy a család, a németországi új munkám szép kihívásai és a távolság nem teszik lehetővé számomra, hogy a Klauzál Gábor Társaság elnökeként a megkívánt sok odafigyeléssel, munkával és tisztességgel végzett eddigi feladataimat a magamtól elvárt minőségnek megfelelően elvégezzem.
Az elmúlt 12 év eredményes és szép volt. Mindig büszke maradok eredményeinkre, többek között a kultúrházi névadásra, előadásokra, emléktáblákra, a szoborállításra és avatásra, könyvkiadásainkra és a közösség és az együttműködő kiváló partnerek sokaságára. Elnökként mindig igyekeztem elsősorban Klauzál Gábor és a magyarság szép hagyományait megőrizni, másodsorban az egyesület működését előre vinni.

Elnöki képviseleti működésem egyik legszebb fejezete a számtalan új emberi külső kapcsolat, a sok együttműködés Klauzál Gábor jobb megismertetése érdekében. Utóbbit ezután sem adom fel, magánemberként továbbra is elérhető vagyok elsősorban a doboskaroly14@gmail.com e-mail címen.
Hálásan köszönöm a sok emberi és szakmai együttműködést, barátságot! Remélem, hogy maradnak, akik hasonlóan gondolnak az elmúlt 12 évre és talán a kapcsolat is megmarad.

Üdvözlettel:
Dr Dobos Károly
  Bolvári Ferdinánd 2016. augusztus 24., szerda 23:03 510.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság, Kedves Hódi Szabolcs és Emlék Kenutúra résztvevők!
Véletlen csöppentem bele gerillakertész társaimmal a kalocsai megemlékezésbe. Azt írtam véletlen, pedig hitem, és élettapasztalatom szerint nincsenek véletlenek! Ez idáig a Klauzál Gábor Társaság létezéséről sem tudtam, pedig a Kalocsán lévő, Klauzál Gábor halálának helyszínét jelölő emléktábla előtt naponta elsétálok legalább kétszer, de van úgy, hogy hatszor is. Ez év augusztus 3. óta másképp nézek a táblára. Nem csak az itt elhunyt miniszterre gondolok, hanem azokra a remek emberekre, akik eltökélten és elszántan ápolják emlékét, időt, energiát nem nézve. Kapcsolatunk Veletek rövid, de mély volt. Amikor azt mondtam Nektek, hogy "minket a Duna összeköt" azt nemcsak úgy mondtam. Az általatok vízen megtett út, élmények, kalandok, barátkozások folytathatóak lehetnek a jövőben...
Barátsággal:
Bolvári Ferdinánd Kalocsai Gerillakertész Mozgalom
www.facebook.com/KalocsaiGerillaKerteszek/
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (282)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)1848/49 (46)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (27)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (108)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (39)
Wolf-kripta (13)