Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28
  Dobos Károly 2008. december 20., szombat 12:01 271.

Megrendülve értesültem a szomorú hírről: Örökre eltávozott közülünk Felker Győző.

Győző a Klauzál Gábor Társaság tiszteletbeli tagja volt, aki segített a Klauzál-kutatásokban. A Budatétényi Ősök Napja 2008 rendezvényén a budatétényi temető megszüntetésével kapcsolatos hanganyaga állt a rendezvény középpontjában. Akkor találkoztam vele utoljára, amikor egy vasárnap délelőtt a hanganyagot otthonában közösen meghallgatva azt átadta nekem.

Nyugodjék Békében!
Őrizzük meg az emlékét és az örökségét!
  Dobos Károly 2008. november 27., csütörtök 21:32 270.
A napokban beszéltem B. Varga Sándorral, aki Nagysándor József aradi vértanú családi rokona és örökségének ápolója. Tőle tudom, hogy Pécsen nemrégiben meghalt az a hölgy, akinél Schmidt Emma, a későbbi Klauzál Gáborné részére a bitófa alól visszaküldött jegygyűrű fellelhető volt.
  Kirtsch Annamária/Ency/ 2008. november 27., csütörtök 19:47 269.
Kedves Szabolcs, köszönöm a jókívánságokat és képeket melyek nagyon hangulatosak, Mindkettőnk nevében mondhatom, hogy a továbbiakban is számíthattok ránk, hogy ottlétünkkel hozzájáruljunk rendezvényeitek és programjaitok sikeréhez. Főleg szeretnénk ezzel is kifejezni, hogy munkátokat nagyon nagyra értékeljük és tiszteljük. A nemes cél melyben olyan elhivatottak vagytok arra sarkall minket, hogy ha segíteni nem is tudunk, részvételükkel kifejezzük mindezt. Sok szeretettel kívánunk minden szépet s jót a továbbiakban, az ünnepek közeledtével pedig: áldott, kegyelemben gazdag Karácsonyt, valamint örömteli, vidám újesztendőt! Az egész társaságot üdvözöljük, baráti öleléssel: Kirtsch Annamária és testvére Szabóné Kircsfalusy Katalin
  Dinyés László képz.műv. 2008. november 25., kedd 11:29 268.
Baráti társaságban és kedves hangulatban tölthettünk el feleségemmel 2 óra hosszát a Klauzál- hordó avatási ünnepségén a Záborszky-pincében, a Klauzál Gábor Társaság meghívására. Ott is azt éreztük, amit a Társaság többi rendezvényén, akár előadóként, akár hallgatóként: nagyon nagy szükség van napjaink zavart világában erre az igazi hagyományőrző szervezetre. Sok ilyen tiszta szellemiségű, hagyományainkat ápoló egyesület kellene s akkor reményteljesebben nézhetnénk az egyre nehezebbnek tűnő holnapjaink elé. Köszönjük az ünnepség rendezőinek e szívet-lelket melengető rendezvényt.
  Máté Gyula 2008. november 24., hétfő 18:38 267.
A Reneszánsz Hölgyek Társaságának egyetlen férfi tagjaként volt szerencsém jelen lenni a Klauzál Társaság ünnepségén.
Fantasztikus volt látni, hogy felgyorsult világunk elcsúszott értékrendjében találhatók olyan közösségek, akiknél még számít a hazafiság, a kultúra ápolása, a jó értelemben vett lokálpatriotizmus.
Mindezek mellé még társult az a gasztronómiai kánaán, amit a felvonultatott pezsgők, borok, és a Reneszánsz Hölgyek által készített étkek harmonikusan összeállított elegye alkotott.
Gratulálok a szervezőknek, és kívánok még sok hasonlóan színvonalas rendezvényt, sok sikert!
  Helyey László 2008. november 24., hétfő 17:01 266.
Az est követendő példája volt - s remélem, sokan így gondolják - a civil kurázsinak, a kultúrának (nem mellékesen a bor-, ill. pezsgőkultúrának), a nem kirekesztő magyar patriotizmusnak, hazafiságnak.
Tisztelettel és köszönettel tartozom a Klauzál Társaságnak, hogy részt vehettem e hagyományteremtő esten, és büszkeséggel tölt el, hogy Dédapám révén magam is részese vagyok e nemes küldetésnek, amit a Társaság képvisel.
Jövőre Önökkel-Veletek ugyanitt.
Boldog Karácsonyt: Helyey László
  Ácsné Varga Mónika 2008. november 24., hétfő 14:31 265.
Gratulálok az emlékest szervezőinek és a közreműködőknek, nagyon kellemes és élménydús esten vehettem részt.
Az "Árpádházi Szent Erzsébet rózsát" ápoljuk, őrizzük könyvtárunk belső kertjében.
További jó munkát kívánok a Társaságnak és a Reneszánsz hölgyek körének.
  Priska J. Tamás 2008. november 23., vasárnap 18:09 264.
T. Klauzál Gábor Társaság ! Magam és a Politikai Foglyok Szövetsége nevében őszinte örömmel vettük a meghívásukat, Klauzál Gábor születésének 204. évi megemlékezésére! Mi kései követői dicső eleinknek, hálás és óvó szeretettel figyeljük áldásos tevékenységüket! Az Önök társasága reményeink szerint képviseli Klauzál álhatatosságát,hazaszeretetét. Ne jótanácsnak ,de kötelességüknek fogadják el, hogy Klauzál Gábor élet-útját követve tudatosan terelgessék tévelygő, önazonosságukat elveszítő, elrontott jelenünk nemzedékét. Külön köszönöm,hogy nem csak egy kellemes estét,de hasznos információkat és segítőkész, jó embereket, sok-sok hazájukért aggódókat is megismerhettünk! Rendezvényeiken a továbbiakban is szeretnénk megjelenni ! Priska J.Tamás
  Ambrus Károly és Hámori Edit 2008. november 23., vasárnap 14:17 263.
Szép és hangulatos környezetben jó társaság, élménydús, ünnepi alkalom az emlékezésre. A zenészek színt vittek a rendezvénybe, külön köszönet nekik és a Szent Erzsébet rózsatövek felajánlójának, valamint természetesen a szervezőknek és közreműködőknek.
  Andrási Anna és Géczi Gábor 2008. november 21., péntek 22:32 261.
Mint ötletgazdák, mi is nagyon jól éreztük magunkat, melyet köszönünk a szervezőknek, rendezőknek. Még sok ilyen élményekben gazdag estét kívánunk a társaságunknak!
  Fodor Péter 2008. november 21., péntek 13:21 260.
Köszönjük a szíves vendéglátást, és szeretettel gratulálunk az ötlethez, a szervezéshez és a lebonyolításhoz is!
  G. Tamás 2008. november 21., péntek 8:48 259.
Én is, mi is nagyon jól éreztük magunkat. Gratulálunk a szervezőknek és köszönjük a meghívott vendégek magas színvonalú előadását!
  Bartos Mihály 2008. november 20., csütörtök 13:51 258.
Az elhangzott dicséretekkel, köszönetekkel egyetértve, azok sorát megtoldom azzal a reménnyel, hogy a - Márk Gergely bácsi által nemesített és az este során örökségként átvett - 12 tő "Árpádházi Szent Erzsébet rózsája" elültetvén megered és évek hosszú során keresztül fogja hirdetni e szép nap emlékét! Jövőre, Veletek, ugyanitt!
  Örsi Gabriella 2008. november 20., csütörtök 11:47 257.
Köszönjük a szemnek, fülnek, szájnak egyaránt nagyszerű élményt nyújtó estét. Nagyon jól éreztük magunkat. Külön öröm volt közelebbről is megismerni a véletlen folytán asztalszomszédi közelségbe került Priska József Tamás díszpolgárunkat. Remélem, kötetbe rendezett verseivel-írásaival is találkozhatunk majd hamarosan (szponzorok, előre!).
  Reneszánsz Hölgyek Társasága 2008. november 20., csütörtök 9:10 256.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság!

Gratulálunk a Záborszky Pincében, a Klauzál díszhordónál megtartott, különleges és rendhagyó születésnapi megemlékezéshez!
Mely reméljük, új hagyományt teremt a kerület életében, s ez a nap a továbbiakban igazgyöngyként fog majd tündökölni a kerület jeles eseményeinek gyöngysorán.
Egyben köszönjük a Társaságnak, hogy a Chevaliers Pezsgőrend és a Madárdal együttes szereplése mellett,- reneszánsz kóstolónkkal- mi is hozzájárulhattunk e nap, Klauzál szellemiségéhez hű és méltó megünnepléséhez.

Tevékenységükhöz további sok sikert és kitartást kíván:
A Reneszánsz Hölgyek Társasága
  Andrásofszky Csilla 2008. november 19., szerda 23:36 255.
Tegnap a Záborszky pincében kellemes estén vehettünk részt Klauzál Gábor születésének 204. évfordulóján. Azt nem tudjuk, hogy Társaságunk névadója két évszázaddal ezelőtt hogyan ünnepelte születésnapjait. Törley pezsgőt biztosan nem ivott, de volt-e bor, zene, reneszánsz hölgykoszorú az évfordulókon?
Tegnap a szervezők kiváló munkájának köszönhetően jutott mindenből:
A faragott Klauzál-hordónál kezdődő megemlékezésen kitűnő pezsgők kóstolója a pezsgőgyártás történetével fűszerezve; Reneszánsz hölgyek Madárdal zenével és reneszánsz falatokkal; borok és a pince megtekintése. Köszönjük a vendéglátók és szervezők fáradozását!
  Juhász Péter 2008. november 19., szerda 13:16 254.
Köszönöm azoknak, akik megszervezték ezt az estet. Jó látni, hogy az egykori hatalmas pincerendszer nem pusztul el, szakaszokban elkezd újjáéledni jó gondolatok és szorgos kezek nyomán. Nagy élmény volt a szépen felújított pincében eltölteni ezt az estét, és egy kis betekintést nyerni a pincehálózat további részeibe is. A vendéglátás pazar volt. Végigfényképeztem az étkeket. Aki nem tudott jelen lenni, annak elárulom: nem csak a látvány volt nagyszerű, az ízek is. Mint megrögzött alkohol-nemivót csodálattal tölt el a pezsgő- és borkészítés tudománya, magam részéről szívesen hallgattam volna tovább a pezsgőrend képviselőjét. A "Fél Madárdal" zenekar is kellemes meglepetés volt, zenéjük "keretezte" a nem mindennapi, kútnézővel fűszerezett pincesétát.
  Réffy Balázs 2008. november 19., szerda 10:42 253.
A megemlékezés és az est méltó volt Klauzál szelleméhez. Köszönjük a szervezők, vendéglátók és összes közreműködők áldozatos munkáját!
  Dobos Károly 2008. november 19., szerda 7:40 252.
Az első ünnepélyes megemlékezésünket sikeresen megtartottuk november 18-án, Klauzál Gábor születésnapján a Záborszky pincében a faragott Klauzál díszhordónál! Több mint 60-an jöttünk össze, ahol az egyesületünk tagjain kívül együttműködő partnereinket hívtuk meg. A Klauzálról szóló rövid megemlékezés után örömmel köszönthettük körünkben többek között Helyey Lászlót, Ráday Mihályt, Dinyés Lászlót, Pálmány Bélát is. Az est során a Chevaliers Törley Pezsgőrend volt a vendégünk és Quirin Károly ceremóniamesterrel egy talk-show és pezsgőkóstoló keretében megismerkedhettünk a Törley pezsgőkkel is. Az estet színesítette a Reneszánsz Hölgyek Társasága bemutatkozása, Danyilakisz Katalinnal az élén. Jövőre újra ünneplünk november 18-án!
  Gábriel Tibor 2008. november 18., kedd 13:50 251.
A Budapesti Honismereti Társaságnak Budapest Főváros Levéltárában tartott Budapesti Históriák sorozata 2008. november 5-én tartott előadóestjén a Klauzál Gábor Társaság tevékenységéről dr. Simor László, a társaság tagja tartott vetítettképes prezentációt, amely a jelenlévők közt nagy érdeklődést keltett. Többek közt beszámolt a társaság céljairól, alapításáról, szerteágazó tevékenységéről, évente ismétlődő programjairól, kirándulásairól, honlapjáról, kiadói tevékenységéről, stb. A tájékoztatást a Budapesti Honismereti Társaság nevében ezúton is köszönjük és sok sikert kívánunk munkátokhoz.
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2017. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (14)
Egyesületi élet (281)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (2)1848/49 (44)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (27)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (98)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (33)
Wolf-kripta (13)