Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30
  Tarnóczy Orsolya 2017. november 24., péntek 13:48 545.
Első alkalommal vettünk részt Klauzál Gábor születésnapjáról szóló megemlékezésen, amelyre egy kedves barátunk invitált.

Az idei 10. rendezvény nagyon színvonalas és emlékezetes volt számunkra. A lelkünket feltöltötte, hogy a kiegyezéshez kapcsolódóan Deák Ferenc politikai és emberi nagyságát a kehidakustyáni színészek felelevenítették előadásaikban. Igazán érdekesnek találtam Bakonyi Péter izgalmas előadását a szőlő és a bor szeretetéről, valamint öröm volt megkóstolni a borait.

Köszönöm, hogy a férjemmel részt vehettem a rendezvényen. Gratulálunk a Klauzál Gábor Társaságnak, a Záborszky Pincészetnek a remek szervezéshez. Reméljük, hogy jövőre is találkozunk!

  Joó Ernőné Molnár Etelka 2017. november 21., kedd 18:22 544.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság, Kedves Szabolcs!

Több éve veszek részt Klauzál Gábor születésnapjáról szóló megemlékezésen. A korábbi évek rendezvényei is mindig nagyon színvonalasak, érdekesek és emlékezetesek voltak.
Az idei azonban - méltón ahhoz, hogy 10. volt a sorban - minden korábbit felülmúlt. Ehhez járult a kiegyezés 150.évfordulójához kapcsolódóan Deák Ferenc politikai és emberi nagyságának felelevenítése a nagyszerű kehidakustyániak lelkes előadásában. Csodálatos, hogy a Társaság a különféle programjainak segítségével ilyen értékes kapcsolatokat, barátságokat ápol.
Számomra felejthetetlen volt Bakonyi Péter tartalmas, őszinte előadása, a szőlő és a bor szeretete mellett komoly geológiai, kémiai ismeretekről is tanúságot tett.
A teljesség igénye nélkül megható és különleges volt Ambrus Károly tárogatós bejelentkezése Rijadból. Tetszett a Krúdy írás hangulatos előadása.

Köszönöm, hogy részt vehettem a rendezvényen és gratulálok mind a Klauzál Gábor Társaságnak, mind a Záborszky Pincészetnek a színvonalas, remek szervezéshez.

Joóné Ernőné Molnár Etelka
  Pál Imre (Deák-kutató - Helytörténész) 2017. november 21., kedd 11:57 543.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság! Rendkívül megtisztelő és felemelő volt Deák Ferenc egykori nagy Barátjának születésnapi megemlékezésén részt venni. Köszönjük a megjelenteknek azt a kedves fogadtatást, melyben részünk volt és azokat a tapsokat mellyel jutalmazták a Haza Bölcsének kifinomult humorát - melyet szerencsénk volt közkinccsé tenni Önök előtt. Reményeim szerint a mi "Deáki" körünk is számíthat a jövőben az Önök megjelenésére a mi ünnepeinken - evvel mintegy folytatva nagyjaink egykori barátságát is - meggyőződésem jó szemmel nézik ezt odafentről. Isten áldása kísérje nemes tevékenységüket.
  Tamásné 2017. november 21., kedd 9:11 542.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság!
A névadó születésnapján minden évben vendégeket lát a Záborszky pince. Az idei megemlékezésen is sokszor említés történt Klauzál Gáborról, a szőlészeti és borászati tevékenysége, Korizmics Lászlóval való együttműködése pedig közismert, mint a neki emléket állító hordón levő felirat, "Karthagó eltörlendő" is.
A program összeállítása remekül sikerült. Bakonyi Péter érdekesen és szórakoztatóan beszélgetett a borász szakma csínjáról, érdekességeiről, szépségeiről. Érezni lehetett, hogy mindene a szőlővel való munkálkodás. Finom, ízletes borait kóstolgathattuk. Az újdonság, az új ízek felfedezése is örömet szerez neki. A kehidakustányi vendégek szíves előadása a humort sem nélkülözte, örültünk, hogy ilyen szórakoztatásban is volt részünk. Arra pedig igazán nem számíthattunk, hogy egy kedves ismerőst, Ambrus Károlyt közvetlen adásban hallgathatjuk Rijadból, és ott is magyar zenét élvezhettünk, és együtt énekeltünk vele. A Krúdy novella ideillet a Klauzál Gáborra emlékezés, a bor, a zene hallgatása és az együtt éneklés, a színházi előadás élvezetébe. A pódiumbeszélgetés vezetőinek köszönet, mindannyiunk szórakozását színesebbé tették.
  Pálmány Béla 2017. november 20., hétfő 23:26 541.
Tisztelt, kedves budafoki hagyomány ápolók!

Örömmel vettem részt feleségemmel , Ildikóval a minapi összejövetelen a Záborszky Pincében.
Minden alkalommal megtapasztalom, hogy a budafoki és tétényi polgárokban él az alkotó hazafiság és ápolják nagy elődjük, a kistétényi tetterős remete, Klauzál Gábor emlékét.
A reformkor a magyarság történetének legendássá magasztosult korszaka, amikor haza és haladás, szabadság és egyenlőség elvei csodás eredményekre sarkallták a társadalmat. Ennek a pozsonyi diétákon és az 1848-es első népképviseleti országgyűlésen kicsúcsosodó küzdelemnek volt egyik országos élharcosa Klauzál Gábor, aki a szabadságharcot követő abszolutizmus másfél évtizedében az ott tegyél jót, rossz időkben, ahol és amit lehet jelszó jegyében Tétényben tevékenykedett a szőlőkben és a magánkapcsolatokban.
Példakép ő a ma társadalmának és politizálásánal 150 múltán is.
Köszönjük a szíves meghívást és a kedves vendéglátást. Igérjük, ha történészként valami újat tudunk közölni Klauzál és családja életrajzához, megtesszük.

Barátsággal és megbecsüléssel
Pálmány Béla és felesége Tóth Ildikó

  Fogarasi Klára 2017. november 20., hétfő 19:28 539.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság! Kedves Szabolcs!

Köszönöm a kedves invitálást: örömmel jöttem a jubileumi ünnepségre! A Záborszky Kúria méltó helyszín volt a kerek évforduló tiszteletére, és az est további programjai hasonlóképpen illeszkedtek mindehhez. Igazán ritkaság, hogy ilyen teljességre törekvő szervezésben van része a meghívottaknak, amelyben a történeti megemlékezés (koszorúzás), a virtuális országjárás (a Bakonyi Pincészet bemutatkozása), humor (színjátszás), zene (a tárogató hangjaival), irodalom (Krúdy felolvasás), és a gasztronómia (borkóstolás, finom sütemények!) egyaránt helyet kaptak! Térben és időben tehettünk utazásokat (élőszóval, vetítéssel, prózával, képekkel és dallamokkal)... Ami leginkább kedves volt a szívemnek, az a magyar történelem iránti érdeklődés, érzékenység - amely annyira hiányzik a mindennapjainkból, a köztudatból! (Alig akad hírforrás, ahol történelmünkről akár néhány szó esne %u2013 nemhogy filmeket, sorozatokat láthatnánk nagyjainkról - pedig erre égetően szükség lenne!) Számlálni sem tudjuk, hányadik generáció nő(tt) föl a történelmi tudás, tudat teljes hiányával, melynek következményeit végiggondolni sem merjük, pedig hátrányait időnként már saját bőrünkön tapasztalhatjuk. A lokális identitás erősítésének fontos terepe és közössége ezért a Klauzál Gábor társaság, rendezvényein ezért minél nagyobb számban szükség van a fiatalok jelenlétére (pályázatokkal érdemes minél nagyobb számban csábítani őket, hogy helyet, teret, lehetőségeket kapjanak, ők is otthonra leljenek ebben a körben.) Hiszen az itt tapasztalható eleven, dinamikus légkört, hangulatot ők is élvezni és szeretni fogják!

Még egyszer köszönöm, hogy ott lehettem, részese lehettem az ünneplésnek, és további sok hasonló szép és jó együttlétet kívánok szeretettel!
  Gergely János Kehidakustány 2017. november 20., hétfő 16:33 538.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság! Köszönjük a meghívást a 10. Klauzál születésnapra! Örömmel vettünk részt! Köszönet a közönségnek a tapsért, szeretetért, biztatásért, mellyel játékunkat fogadta. A szervezőknek pedig a sokrétű, érdekes programot, a kedvességet, a csodálatos helyszín bemutatását! Na meg a finom borokat. Nagyszerű élmény volt a Pincemúzeum megismerése az avatott idegenvezető bemutatását, amely sokáig emlékezetes marad számomra! A program sokáig szép felidézhető emlék marad számunkra. Köszönettel kívánok további jó munkát a Társaság működésében
  Dorn Zsuzsanna és Juhász Péter 2017. november 19., vasárnap 14:19 537.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság! Köszönjük, hogy idén ismét részt vehettünk ezen a rangos rendezvényen. A helyszín egyre lenyűgözőbb, a nyitókép pedig számunkra igen erős volt: az est vendége, Bakonyi Péter középiskolai tanulmányainak helyszíne az, ahol mi ketten megismertük egymást. Ráadásul a tér átalakulását láthattuk a képen, ami összeköti az általunk ismert Széchenyi teret a maival. A Bakonyi Pincészet helyei ismerősek számunkra, még ha kicsit is, de részt vettünk az egykori iparszerű szőlőtermelés és borgyártás munkafolyamataiban, és örömmel látjuk, ahogy a hely természeti erősségei és finomságai végre megkapják a méltó törödést és tiszteletet. Tisztelettel és elismeréssel tekintettünk a vendégek sokaságára is, ami a Társaság intenzív és széleskörű tevékenységének eredménye. Külön örültünk a kehidaiak színjátszó történelmi játékának, melyhez hasonlóban a Társaság tagjait is örömmel látjuk, amikor arra lehetőség van. Janzsó János és Lükő Szabolcs a Krúdy idézet nagyszerű előadásával kiválóan rímelt az est témájára, és ízelítőt adott a helyiek interpretátori nagyságából. Ambrus Karcsival elutazása előtt találkoztunk, nagy dilemmában volt a tárogatóval kapcsolatban: nem tud meglenni nélküle, de tartott a szaúdi jogszabályoktól, melyek súlyos büntetéssel fenyegetik a zenélést. Eképpen különös elkötelezettségről tanúskodott Karcsi, hogy még távollétében is gondoskodott a hangulatos tárogató-zenéről, autentikus szaúdi építési helyszínen. A továbbiakhoz is sok sikert és örömöt kívánunk: Dorn Zsuzsanna és Juhász Péter
  Pásti Imre 2017. október 19., csütörtök 12:13 536.
Kedves Szabolcs!
Köszönjük a Pest-Budai Régi-Országházak túra szervezését. A vezetők igen felkészültek voltak és magával ragadóan tudtak az épületekről, a korról és személyekről beszélni.
Nagy és emlékezetes élmény marad ez a túra.
Üdvözlettel:
Pástiné Bóna Krisztina és Pásti Imre
  Boros Tamás 2017. október 18., szerda 19:39 535.
Kedves Szabolcs !
Köszönjük szépen a "Pest-Budai Országházak Túra" érdekes és tartalmas programjait. Történelemtanárokként is sok új, izgalmas, és az oktatás során is kitűnően felhasználható információkkal lettünk gazdagabbak. Reméljük önzetlen szervezőmunkáddal közösségünk szellemiségét erősíted a továbbiakban is !
Baráti üdvözlettel: Erzsi és Tamás
  Markó László 2017. október 14., szombat 18:17 534.
Kedves Szabolcs!

A mai "RÉGI PEST-BUDAI ORSZÁGHÁZAK-TÚRA és MÁTYÁS-TEMPLOM LÁTOGATÁS" programunk megszervezéséhez, lebonyolításához csak gratulálni tudok. Nagyon örülök, hogy sok KGT-sel és jelentős számú "nem-klauzálossal" részt tudtam venni, bejutni olyan helyekre ahová máskor sohase. Mai idegenveszetőink a legjobbak voltak. Se többet, se kevesebbet nem mondtak, mint amennyit a jelenlévők be tudtak fogadni.

Köszönöm a szervezést a magam és remélem tehetem a jelen lévők nevében is.
  Csapó László 2017. január 30., hétfő 17:31 533.
Tiszteletem a "díszes" társaságnak!
A január 13.-i parlamenti filmforgatásról
készült privát fotókból lettek feltöltve
valahova?
/én is jelen voltam külsősként/
  Guzsván Gábor 2016. november 23., szerda 16:49 532.
Tisztelt Hódi Szabolcs Úr!

Kérem engedje meg, hogy bemutatkozzam, Guzsván Gábor vagyok a Pilvax Hotel****Kalocsa szállodaigazgatója. Az idei évben, 2016. augusztus 3-án a Klauzál Gábor Társaság ill. a Kalocsai Múzeumbarátok Köre megemlékezést és koszorúzást tartottak a szálloda homlokzatán található emléktábla előtt. Úgy gondolom ez nem csak a város, de a szálloda életében is megtisztelő és meghatározó jellegű volt. Büszkék vagyunk arra, hogy az egykoron szebb napokat is megélt méltó épületből egy patinás szálloda kerülhetett kialakításra. A mai napon folytattam személyes megbeszélést Bolvári Ferdinánd képviselő úrral a szálloda külső homlokzatán található emléktábla ügyével kapcsolatban Képviselő urat tájékoztattam, hogy a szálloda örömmel vállalja, hogy a közeljövőben a koszorúk elhelyezésére szolgáló rögzítési lehetőségeket elhelyezi az emléktábla környezetében. Remélem ezzel mi is hozzá tudunk járulni Társaságuk további munkásságához.

Személyesen eddig még nem volt alkalmunk találkozni, de amennyiben a közeljövőben tervezik h. Kalocsára látogatnak, akkor a Társaságuk részére kedvezményes szálláslehetőséget tudunk biztosítani a szállodában!

További munkájukhoz sok erőt és egészséget kívánok!

Üdvözlettel:

Guzsván Gábor
szállodaigazgató
6300 Kalocsa, Szent István kir. út 21.
Tel: +36/78 678-678
Email: director@pilvaxhotel.hu
Operated by Service4You Hotel Management
  Ambrus Károly 2016. november 23., szerda 11:48 531.
A 2016. november 18-i megemlékezés Klauzál Gábor születésének 212-ik évfordulójáról sokáig emlékezetes marad a résztvevők számára nem csak a helyszín (Klauzál-hordó, Záborszky pince, Borváros) és a kiváló tokaji borok miatt, hanem az elhangzott beszédek és hozzászólások miatt is.
Zenés "hozzászólásom" tárogatóval történt, ami számomra kicsit több is mint hangszer, mert a magyar néplélek legjobb zenei kifejezője, sőt ihletője, egyben történelmünk számos eseményének részese is.
  Mercs Évi 2016. november 22., kedd 16:07 530.
Meghitt estét tölthettünk együtt November 18.-án Klauzál Gábor születésnapja alkalmából, ezúton 9. alkalomból - hangulatos és remek helyen: Záborszky Kúriában. Bartos Mihály helytörténész köszöntötte a meghívottakat és méltatta Klauzál Gábor érdemeit s egyben tájékoztatta a meghívottakat az év során mennyi rengeteg programot bonyolított le a társaság. Adomákat, történeteket mesélt%u2026 megindítva a jó hangulatot. A program borkóstolással folytatódott: Érdeklődve néztük és hallgattuk Tokaj hegyvidékről Dr. Molnár Péter Bodrogkisfalud birtokigazgató előadását, Patricius Borház történetét és a boraiknak sajátosságát. Történelmi áttekintéssel együtt, ízletes sajttálak mellé pazar borokat kóstoltunk. A hangulatot még ünnepélyesebbé fokozta Ambrus Károly a tárogatójával. Rákóczi nótát adott elő, amelyet mi a hallgatóság a zenét énekünkkel kísértük. A program pincesétával zárult.
Köszönöm szépen, hogy ott lehettem ezen az érdekes és különleges programon.
  Szickné Tóth Kornélia 2016. november 22., kedd 10:53 529.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság!

Minden évben megtiszteltetésnek veszem, ha meghívást kapok rendezvényeikre, melyre szívesen látogatok el! Klauzál Gábor személye- és emléke a kerület történelmi öröksége. A Klauzál Lions Club tagjaként, valamint a kerületben 25 éve bejegyzett Rodostó Alapítvány elnökeként szívesen támogatom és közreműködöm a Társulat munkáiban. További sikeres munkát kívánok

Szickné Tóth Kornélia
Klauzál Lions Club
  Darvas Lajosné 2016. november 21., hétfő 22:23 528.
Kedves Klauzál Gábor Társaság!

A Budafok-Tétény Kertbarát Kör örömmel kapcsolódott be a "Klauzál 150 emlékév" eseményeihez. Ha már a nevét viselő Művelődési Központ ad helyet a kertbarátok előadásainak megtartásához, úgy gondoltuk, ennyivel tartozunk, de őszintén szólva ránk is fért, hogy többet megtudjunk névadónkról. Ezt a feladatot a ti társaságotok nagy sikerrel végezte, eddig is, de ez évben főként. Tagjaink résztvettek a Fiumei sírkerti sétán és a Felsővárosi templomban tartott előadáson is, ahol Bartos Mihály káprázatos,megunhatatlan előadását hallhattuk. Legutóbb pedig a nov.18-i Záborszky Kúria beli megemlékezés volt és az azt követő pódiumbeszélgetés a tokaji Patricius Borház birtokigazgatójával, Dr. Molnár Péterrel. A szőlő-bor téma közel áll a kertbarátokhoz, nagyon sok érdekességet megtudtunk a tokaji borvidékről. Mind a szervezés és a kivitelezés is nagyon imponáló volt, gratulálunk a Klauzál Társaságnak hozzá.

Üdvözlettel:
Darvasné Ági
Budafok-Tétény Kertbarát Kör vezetőségi tagja
  Dr Nagy Ferenc 2016. november 6., vasárnap 10:32 527.
Kedves Károly!

Köszönöm a tájékoztató leveledet.
Még inkább köszönöm a KGT alapításában, majd az irányításában végzett 12 éves időtartamú elnöki munkádat!!!!
Le a kalappal előtted!

Megértem az elhatározásodat, s kívánok eredményes szakmai munkát Németországban. Kívánok jó erőt és egészséget Neked és a Családodnak.

Isten áldjon:
dr. Nagy Ferenc Szegedről
  Szász Erzsébet 2016. október 3., hétfő 17:49 526.
Kedves Karcsi!
Köszönjük a Társaság érdekében végzett munkádat!
Szász Erzsi
  Gábriel Tibor 2016. szeptember 5., hétfő 17:29 524.
A Budapesti Honismereti Társaság titkáraként jegyzem meg, hogy Dobos Károly külföldre távozásával a Klauzál Társaságot nagy veszteség éri.
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)1848/49 (47)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (29)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (117)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (41)
Wolf-kripta (21)