Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30
  Szigeti Zoltán 2005. február 23., szerda 16:02 13.
Tisztelt Társaság, kedves Karcsi!
Nagy érdeklődéssel lapoztam végig a honlap oldalait, és minden tiszteletkör nélkül mondhatom, hogy esztétikus és tartalmas lett a honlap, olyan, mint amilyennek a Társaság tevékenysége maga is ígérkezik.. Értékőrzés, hagyományőrzés, azt hiszem e cselekvési területek a kerületi civil szervezetek mindegyikének kitűzött céljai közt szerepelnek. Nagy örömömre szolgál, hogy megalakulásával immár a Klauzál Társaság is részt vállal történelmi múltunk Klauzálhoz és korához kötődő értékeinek és hagyományainak felkutatásában, illetve azoknak a magunk s a jövő nemzedék számára való megőrzésében.
Nyitott rendezvényeitekről szóló értesítéseiteket szívesen venném a magam, s az általam képviselt Budafoki Péter-Pál Utca és Környéke Polgári Kör nevében is.
Üdvözlettel, barátsággal
Szigeti Zoltán
  Piroth Béla 2005. február 23., szerda 15:46 12.
Gratulálok ! Szivesen felajánlom a segitségemet !
  Örsi Gabriella 2005. február 23., szerda 9:18 11.
Az ideiglenes honlapon végülis nem sikerült elérnem, de ez a mostani nagyon tetszik, gratulálok minden közreműködőnek! A tartalombővítéshez én is igyekszem majd hozzájárulni, legalább képi szinten :)
  Perlai Zoltán 2005. február 23., szerda 9:11 10.
Igen Tisztelt Klauzál Gábor Társaság!
Mindenekelött szeretném megköszönni Dr. Dobos Gábor barátomnak, hogy ma reggeli levelében felhívta a figyelmemet a Társaság honlapjára, melyet áttekintve igen komoly és minden szakmai igényt - ezt mint történelem szakos tanár, vélelmezem hitelesnek hangzik - kielégítő információs anyagot találtam. A Társaság munkájához sok sikert kívánok és örömömre szolgált, hogy a bemutatott fényképeken számos ismerős arccal, régi osztálytárssal, kollégával találkozhattam.
Szakmai fórumokon, történelmi vitaórákon stb. szívesen részt vennék személyesen is.
Még egyszer köszönet a megkeresésért, igen jól esett.
Jó munkát és sok szakmai újdonság felfedezést kívánok a Társaságnak.
Üdvözlettel Perlai Zoltán
  Babarczy Tamás 2005. február 23., szerda 8:05 9.
Örömmel tölt el a Klauzál Társaság létrejötte. Hiszek abban, hogy felpörgetett világunkban keresnünk kell az igazi értékeket és ebben ez a társaság segítségünkre lesz. A honlaphoz gratulálok! Bízom abban, hogy segít minél több ember számára megismerni Klauzál szellemét, mert ezzel szebb és élhetőbb lesz a világ!
  Prim György 2005. február 23., szerda 1:01 8.
Szeretettel köszöntöm e helyen (is) a tisztelt Társaság minden kedves hölgyi- és úri tagját.
  Horváth Miklós 2005. február 22., kedd 22:27 7.
Mit lehet ilyenkor mondani-írni, messze elkerülve persze a szokásos közhelyeket...
Egy kétségtelenül jelentős, még "csak" kerületi, de - megalapozott remények szerint - rövid időn belül országos kitekintésű civil szerveződés gazdagította most a hazai "website"-ok sorát.
Meggyőződésem, hogy ez a honlap soha nem szűkölködik majd anyaghiányban, mindig lesz rajta új és új információ, friss közölni való, melyek olvasása élményt nyújt majd az olvasóknak, a Társaság tagjainak és az érdeklődőknek, egyaránt.
Erre garancia a névadónak, Klauzál Gábornak, ennek a páratlan magyar történelmi személyiségnek a gondolatisága, és mindazok, akik tovább akarják örökíteni ezt a gondolatiságot, napjaink aktuálitásává téve mindazt, ami Klauzál idejében, épp’ Klauzál által aktuális volt.
Hogyan lehet minden jót kívánni a jelen honlapnak?
Talán azzal, amivel az akkori, XIX. századi magyar Országgyűlésben elhangzó Klauzál-beszédeket a bekiabáló képviselők oly’ sokszor "lereagálták":

ÉLJEN KLAUZÁL!

Éljen ez a honlap is, legalább annyi ideig, ameddig az utókor Klauzálra emlékezni fog, tehát nagyon-nagyon sokáig.
  Dobos Károly 2005. február 22., kedd 21:51 6.
Ma este nem csak a honlapunk vált elérhetővé, hanem Bartos Mihály könyve Hit Remény Szeretet címmel. Mely a Budafok-felsővárosi temető szimbolikáját dolgozza fel. A szerző temetősétáján korábban már személyesen is élvezhettem a sírok között járva a kitűnő kalauzolást. Most írásban részletesen dokumentálva olvashatjuk. A szerző maga mutatta be könyvét a Budafoki Könyvtárban telt ház előtt. Misi külön foglalkozott a kéz, a szőlőfürt és lepel valamint nagy kedvencével a Wimmer kripta kelyheivel. A könyv megvásárolható 1800 Ft-os áron.
  Dobos Károly 2005. február 22., kedd 20:25 5.
Üdvözlök Mindenkit a www.klauzal.hu oldalon ! Most már mindenki számára elérhetővé váltunk.
  Mészáros Péter 2005. február 22., kedd 8:48 4.
Gratulálok az új honlaphoz, drbit nek és a Kaluzálosoknak is,
ami meg a köztereket illeti, majd várom a vásárhelyi Klauzál utcát is, ami hosszan kanyarog a belvárosból indulva a Susánban, és a református templom környékéhez sok szép emlék fűz.
  Dobos Károly 2005. február 19., szombat 17:25 3.
Kedves Laci !

Üzeneted eljutott, köszönjük.

Sok szeretettel üdvözlöm én is honlapunk olvasóit. Klauzál Gábor láthatják sokan a fejlécben olyan összefüggésben, ami nem közismert róla. Azt még csak tudják, hogy ő volt az 1848-as első független kormányunk mezőgazdaságért is felelős tárcájának a vezetője, de azt, hogy saját kistétényi birtokán szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozott, továbbá, hogy Tétényben az ő faiskolája alapozta meg a XXII. kerületi csonthéjasok és a rózsa kertészetét, azt már kevesebben ismerik. Hát ilyen okokból szerepelnek többek között ilyen grafikai elemek is ezen a honlapon. Sok még a fejleszteni való, mikor e sorokat írjuk, még csak korlátozott hozzáféréssel levelezünk.
Üdvözlettel:
Karcsi
  Markó László 2005. február 19., szombat 15:58 2.
Kedves KGT-tagok, Tisztelt Pártolóink és Honlaplátogatók !

Örömmel és nagy érdeklődéssel vetettem magamat "újdonsült honlapunk" oldalaira.Az első lapok (Hírek, aktualítások, magunkról....) "üressége" megrémisztett. Annál több hasznos információt "szívhattam" magamba a többi lap tartalma alapján. Nagyon tetszett a "Klauzál Gábor" oldal összefogottsága, sűrített tartalma, melyen mégis bőséges olvasnivalót találunk Klauzál életéről. Az "Arhívum" régi budatétényi, szegedi valamint napjaink képgyűjteményét látva legszívesebben autóba ültem volna, hogy a valóságban is láthassam az eredeti helyszíneket.Sajnos a téli időjárás elvette a kedvemet ettől és tovább lapoztam honlapunkon a jól fűtött szobánkban.Reméltem, hogy már találkozom véleményetekkel a "Vendégkönyv" bejegyzései között. Azonban csak a magam beírt véleményét olvashattam és küldhettem el. Így lesz ez a jövőben is ??? A "Linkek"-et csak átfutottam de a "Google"-keresés eredményének feltételét jó ötletnek tartom. Vannak észrevételeim is az esetleges változtatásokra, de ezekről inkább később tárnám elétek.Magam azt javaslom, hogy nézegessétek, ismerkedjetek és barátkozzatok vele."Sok szem. többet lát".

A KGT "EB Elnöke" -ként üdvözlök mindenkit honlapunkon keresztül, bízva abban, hogy üzenetem el is jut hozzátok.

Baráti üdvözlettel:

Markó László
  Dobos Károly 1970. január 1., csütörtök 1:00 1.
Kedves Honlaplátogató!

Tisztelettel köszöntöm a Klauzál Gábor Társaság virtuális társalgójában. Közhasznú egyesületünk fontosnak tartja az internetes kommunikációt, nagyobb távolságokból szinte csak így képzelhető el a kapcsolattartás. Kérem, írjon bátran, ossza meg velünk véleményét, kérdezzen, jöjjön el a rendezvényeinkre és próbálja meg megérezni velünk együtt, hogy mit jelent ma számunkra Klauzál Gábor öröksége! A mai világban szükség van értékeink védelmére, és értékek teremtésére is. Ebben a szellemben indítjuk útjára honlapunkat és fórumunkat. Éljen Klauzál!

Dr. Dobos Károly
A Klauzál Gábor Társaság elnöke
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)1848/49 (47)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (29)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (117)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (41)
Wolf-kripta (21)