Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30
  Pállay József tanár 2008. július 29., kedd 0:54 233.
A tanítványaim kicsit a gyermekeim. Talán egy kis ideig mindenképpen. Kolonics György még a rajzórákon is a maga igényességével és tisztességével tűnt ki. Pedig a kenutól messze áll a ceruza. A művészek maximalizmusa mégis ott tükröződött vissza figyelő, mindig szerény arcán. Az órák alatt jó volt találkozni érdeklődő tekintetével Ő tudta, hogy miért érdemes emberfeletti erőfeszítéseket tenni, mire készülünk és mi az életünk értelme. Én ezt szeretem tanítani és büszke vagyok, hogy megadatott a világ legjobb magyar kenusának életében apró epizódként valamennyire részt vehettem. Hiánya fájdalmas, értelmetlen és érthetetlen. Egyetlen vigaszt talán az ad, hogy a törekvő, tehetséges fiatalok választják majd Kolot példaképüknek és szerény, érdeklődő arcát mindig viszontlátom régi helyén a Budai Nagy Antal Gimnázium rajztermében.
  Gábriel Tibor 2008. július 25., péntek 20:16 232.
Csak gratulálni tudok a Klauzál Gábor Társaság hagyományörző tevékenységéhez. A könyvtári könyvbemutató szépen reprezentálta azt az önzetlen munkát, ami a Társaság tagjainak köszönhető. Az évkönyv is jól dokumentálja munkátokat - igazolván, hogy a lokálpatriótizmus a mai főváros peremkerületeiben él igazán , ahol hagyományai voltak, ahol az emberek egykor és ma is kötődnek a helyhez, ami életük kereteit adja. Sok sikert kivánok későbbi terveitekhez, úgy is mint a Budapesti Honismereti Társaság titkára.
  Ácsné Varga Mónika 2008. július 25., péntek 12:29 231.
Nagy érdeklődés mellett zajlott július 23-án, délután könyvtárunkban ( FSZEK Budafoki Könyvtára) három könyv első hazai bemutatója. Dobos Károly érdekes és szemléletes előadása után a szép számú érdeklődő az új könyvtárral ismerkedett meg.

Lehetőség nyílt az öt szint bejárására és a könyvtár nyári programjairól is tájékozódtak.

Várjuk az érdeklődő tagok beiratkozását!

Bővebb információ: www.fszek.hu/budafok
  Utassy Gábor 2008. július 24., csütörtök 19:40 230.
Gratulálok a tegnapi könyvbemutatóhoz. Igazán élveztem ezt a színvonalas, igényesen megszervezett és lebonyolított eseményt.
  Dobos Károly 2008. július 23., szerda 21:27 229.
Nagy örömünkre szolgált, hogy a mai könyvbemutatón az új budafoki könyvtárban több mint 70-en megjelentek és jelenős érdeklődés mutatkozott a 3 kiadvány iránt.
  Szigeti Zoltán 2008. július 18., péntek 11:28 228.
Néhánynapos kényszerű távollétem alatt ért a megdöbbentő hír, szalagcímként a napilap első oldalán: Elhunyt Kolonics György. Mi??? Hogyan??? Hogy tévedhetnek ekkorát! S aztán a megerősítés, immár a bizonyosság újabb jelei…
Eddig csak fantasztikus eredményei kapcsán olvashattunk róla szalagcímeket, mert egyébként nem volt „izgalmas” a sajtó számára, hiszen nem voltak „ügyei”. Tette a dolgát szerényen, csinálta, amit vállalt, teljes erejéből, s még azon felül is. "Hozta" az eredményeket. Ő a pekingi magyar olimpiai csapat biztos pontja volt. Milyen jó volna, ha ez a "volt" "van" lenne, s akkor szurkolhatnánk továbbra is a "földinknek" különösen kijáró erővel. Sajnos már csak az a szomorú kötelességünk maradt, hogy fejet hajtsunk és őszintén mondjuk és tegyük:
Emlékét megőrizzük!
  Bartos Mihály 2008. július 16., szerda 21:13 227.
"A nagy ember meteor, aki ragyog és öntüzében emészti föl magát, hogy bevilágítsa a földet." (Napoleon)

'Mors optima rapit, deterrima relinquit! - A halál elviszi a legjobbat, s itt hagyja a legrosszabbat!'

Gyuri! Szeressen az Úr továbbra is, nyugodj békében!
  Glattfelder Tamás 2008. július 16., szerda 13:57 226.
Sajnálom, hogy a találkozók alkalmával nekem nem sikerült annyit beszélnem Gyurival mint amennyit szerettem volna.
Nyugodjék békében.
  Dobos Károly 2008. július 15., kedd 22:25 225.
Kolonics Gyuri váratlan, tragikus halála mélyen megdöbbentett! Számomra a sportolói kitartás és fegyelem példaképe volt és egyesületünk számára is sokat jelentett barátsága. A díszpolgártalálkozók egyikén nagy szerénységgel hozta el olimpiai aranyérmeit, amelyeket örömmel fogtunk kézbe. Sajnos nem tudhattuk, hogy a Klauzál Gábor Társaság regattán résztvevő csapatának adott írásbeli tanácsai jelentették az utolsó kapcsolatot!

Emlékét megőrizzük, példáját továbbadjuk, ha a nehéz órákban segíthetünk ott leszünk!
  Örsi Gabriella 2008. július 15., kedd 20:30 224.
Nagyon-nagyon szomorú hír egy fiatal, életerős sportoló hirtelen halála, de Kolonics Gyuri ráadásul szívünkhöz közel álló kedves ismerős. Mintha csak most hangzottak volna el evezős csapatunkhoz intézett bíztató, kedves szavai - ....
Nyugodjon békében.
Ha valamiben tudunk segíteni, szívesen csatlakozunk mi is.
  Juhász Péter 2008. július 15., kedd 18:53 223.
Kedves Klauzálos Barátaim! Kolonics Gyuri halálhíre családunkban is mély megdöbbenést keltett. Kevés és ritka találkozásunk ellenére mély benyomást keltett bennünk Gyuri személyisége és példaadása. Őszinte, fájdalmas együttérzésem a családdal. Szerintem most rajtunk a sor, hogy megnézzük, mivel segíthetünk bármit is Gyuri családjának. Példaképünknek, díszpolgárunknak választottuk dicsőségében, remélem, halálában is meg tudjuk becsülni őt azáltal, hogy nem hagyjuk magukra családtagjait. Ha bármi segítséget felajánlhatunk, abban benne vagyok én is.
  Piróth Béla 2008. július 15., kedd 17:45 222.
Minden halálhir borzasztó, de Kolonics György halálhire egyszerüen fájdalom. Fizikai fájdalom felfogni , hogy egy ilyen nagyszerü sportoló élete egyik fontos megmérettetése előtt egy értelmetlen ok miatt nincs többé. Nincs többé közöttünk egy 36 éves ember aki kimagasló teljesitményével mindannyiunk büszkesége volt, de ennek ellenére mindig szerény tudott maradni. Ö maga mondta, hogy egy sportoló nem foglalkozhat a médiával, csak a sporttal.
Jelentsen példát rövid de tartalmas élete nekünk és gyermekeinknek. Nyugodjék békében. Öszinte részvétünk acsaládnak.
  Hódi Szabolcs 2008. július 15., kedd 14:02 221.
Teljes döbbenettel állok a lesújtó hír előtt! Kolonics György többszörös olimpiai-, Világ- és Európabajnok kenusunk volt a kerületi díszpolgárok legfiatalabbika. Öröm volt Vele minden egyes személyes találkozásunk, a 2004-ben útjára indított díszpolgár-találkozóinkon, ahol a pekingi felkészülés idejére esett ez évi kivételével mindegyik alkalommal velünk volt. Legemlékezetesebb talán a 2006. évi Díszpolgárok harmadik találkozója volt, amikor lehetőségünk nyílt megtekintenünk a magával hozta olimpiai érmeit (az atlantai és sydney aranyérmét, s az athéni bronzát)...
Legutóbb, a 160 éves Magyar Honvéd Folyami Hadihajózás tiszteletére 2008. június 14-én megrendezett dunai emlékfelvonulás alkalmával beszéltünk, s váltottunk egymással leveleket, tanácsaival látva el minket, s támogatásával biztosítva a Klauzál Gábor Társaság regattán induló lelkes csapatát...
Kedves Koló! Nyugodj békében! Őszinte részvétünk a hozzátartozóknak. Osztozunk mély fájdalmaikban...

Néhány kép emlékezetül...

Díszpolgárok második találkozója
Díszpolgárok harmadik találkozója
Kolonics Gyuri az atlantai aranyéremmel
  Dobos Károly 2008. június 25., szerda 20:00 220.
Nagy örömmel köszöntjük és üdvözöljük Frideczky János urat, aki Pozsonyban újraalapította az 1837-ben létrehozott Pozsonyi Casinot! Nemcsak újraalapította a reformkorban létrejött magyar egyesületet, de otthont is ad neki önzetlenül és így folytatódhat a helyi magyarság értékőrzése.

Ebből az alkalomból 2008, június 21-én Magyar Örökség díjat kapott, amely a bírálóbizotság döntése alapján korunk, valamint a II. világháborút megelőző időszak legjelentősebb magyar teljesítményei közé tartozik.

Reméljük, hogy a Pozsonyi Casinóban tett látogatásunk és az ő viszontlátgatásuk még további együttműködéssel folytatódik!
  Kincses Katalin 2008. június 25., szerda 17:54 219.
Június 23-án megnyílt a FSZEK új budafoki könyvtára. Az megnyitón több tagtársunk is megjelent. Az ünnepi beszédeket reneszánsz muzsika tarkította, az Armonie C.C. zenekar tolmácsolásában. Abban midenki egyet értett, hogy nagy szükség volt egy modern könyvtárra.

A könyvtár megnyitásával egy időben egy kiállítás is nyilt Bartos Mihály és Garbóczi László magángyűjteményéből.

(A levegőztetéssel és az olvasáshoz megfelelő hőmérsékletet biztosító szerkezetekkel még adósak az építtetők.)

Nagyon örvendetes esemény egy új könyvtár átadása! A munkatársaknak sok sikert, az olvasóknak felüdítő olvasást kívánunk!
  Glattfelder Tamás 2008. június 17., kedd 9:41 218.
A dunai evezés tényleg jól sikerült, érdemes lenne elgondolkodnunk azon, hogy Társaságunk emlékünnepektől függetlenül is gyakrabban elmegy evezni.
  Pintér Szilveszter 2008. június 16., hétfő 20:20 216.
Tisztelt Klauzál Gábor Társaság!

A Magyar Honvédség Mészáros névre keresztelt hadigőzös vízrebocsátásának 160. évfordulóján megrendezett vízi emléktúrán való részvételetekért szeretnék köszönetet mondani, kiváltképp a csapat közös munkája és elkötelezettsége végett. Nagyszerű érzés volt egy ilyen összetartó csapat hajóját irányítani a Dunán.
Azt hiszem minden résztvevő büszke lehet arra, hogy ilyen szépen teljesítette a kitűzött célokat, én pedig büszke vagyok arra, hogy a Klauzál Gábor nevét méltóan viselő társaság megtisztelt bizalmával és engem kért fel arra, hogy navigáljam a hajót a Dunán, amivel részvett ezen a történelmi megemlékezésen.

Örülök, hogy megismertelek Benneteket,
Üdvözlettel:
Szilveszter
  Szilágyi Zsolt őrnagy 2008. június 16., hétfő 20:20 217.
"Vízi Emlékfelvonulás a Dunán"

Ezuton is szeretném megköszönni, hogy a Klauzál Gábor Társaság csapata jelenlétével megtisztelte a 2008. június 14-én alakulatunk és a Rómaifürdő SE közös szervezésében megrendezett "Vízi Emlékfelvonulás a Dunán" rendezvényünket. Bízom benne, hogy élményekben gazdag napot töltöttek velünk, és a vízet szerető emberekkel, továbbá hasznos ismereteket szereztek a 160 éves magyar folyami hadihajózás hagyományait ápoló és megőrző hadihajós katonákról.
Az ünnepi rendezvénysorozatunk ezzel nem ért véget. Következő rendezvényünket, a "Hadihajós Nyíltnapot" 2008. július 26-án tartjuk az Újpesti Hadikikötőben. Egész napos programmal (katonai bemutatók, gyermek foglalkoztatók, országos modell és makett kiállítás-verseny, műrepülő bemutató, a Monarchia haditengerészetét és a 160 éves folyami hadihajózást bemutató nagyszabású kiállítás a Kassa hajón...stb.) várjuk vendégeinket. Megragadva az alkalmat tisztelettel meghívom Önöket e rendezvényünkre.

Szilágyi Zsolt őrnagy
MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj
parancsnokhelyettes
  Kincses Katalin 2008. június 8., vasárnap 17:38 215.
Hajózási főpróba

A MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj 2008. június 14-én szombaton vízi emlékfelvonulást tart az első hadigőzös vízre bocsátásának évfordulóján. 160 évvel ezelőtt indult el az Országos Hadigőzös Mészáros néven.

Klauzál Gábor miniszter társáról van szó, Társaságunk is indul egy 8 személyes kenuval.

Ma reggel főpróbát tartottunk a Római parton. Glattfelder Tamás, Hódi Szabolcs, Lükő Szabolcs, Lükőné Örsi Gabriella, Géczi Gábor , Kincses Katalin jelent meg a főpróbán . A Glattfelder család tagjai a partról szurkoltak kis csapatunknak. A hajó kiválasztása után Pintér Szilveszter ellátott minket hajózási tanácsokkal. Kiválasztottuk a lapátokat, mellényeket, majd egyesével beültünk a kenuba. Az eső akadályt sikerrel vettük, senki nem esett vízbe. Mivel a jövő szombati táv 16 km, felfelé indultunk el. Néha forgalmi akadályt képeztünk, de haladtunk felfelé a Dunán. Két kanyar után feltűnt a távoli homályban az M0. északi hídja. Elhatároztuk, hogy megtekintjük az északi oldalról is az épülő hidat. Eveztünk, és eveztünk rendületlenül, bár néha fényes nappal a csillagokat láttuk. A Szentendrei szigetnél megfordultunk és elindultunk visszafelé. Az időjárás kegyeibe fogadott minket. Szemerkélő esőben szálltunk vízre, de 200 m megtétele után ránk mosolygott a Nap. A kiszállásnál elgémberedett lábaink nem akartak engedelmeskedni, de végül mindenki elindult a partra. A hajót a helyére vontattuk, kitakarítottuk, mármint a csapat fele. Társaink önfeláldozóan étterem keresésére indultak. A frissítők elfogyasztása után fáradtan, de teljesítve célunkat elindultunk Budatétény felé.

  Dobos Károly 2008. június 4., szerda 21:53 214.
A mai napon Nagytétényben az Önkormányzat meghívására több Klauzálos tag társaságában részt vettünk a Trianon megemlékezésen. Szabolcs Attila tartotta a megemlékezést, amit Varga Miklós 2 éneke és Fabók Mariann szavallata egészített ki.
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)1848/49 (47)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (29)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (117)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (41)
Wolf-kripta (21)