Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30
  dr. Horváth Péterné 2009. július 1., szerda 11:49 319.
Örömmel utaztam, köszönöm a meghívást. Nagy tisztelettel vettem a megemlékezést, annak történelmi mélységét. Megfogott a lelkesedés a reformkor nagyjai iránt. Főleg Klauzál Gábor érdemeit nem szabad elfelejteni és frissen kell tartani. Igen jó volt a szervezés. A nevezetes látnivalók, köztük néhány csemege (Fogadalmi templom kriptája, altemploma maga az építészet remeke. Köszönöm a temetői körsétát, nagyjaink felkeresését. A zsinagóga részletes bemutatását. És nem utolsó sorban a gyönyörű Tisza parti estét. További jó munkát kívánok! (A könyv, amit megvettem, igen nívós válogatás Klauzál Gábor munkásságáról és életéről, amit Dobos Károlynak köszönök.)
Üdvözlettel:
dr. Horváth Péterné, Ilonka
  Kirtsch Annamária
Szabóné Kircsfalusy Katalin
2009. június 30., kedd 12:05 318.

T, Klauzál G. társaság!
Hálásan köszönjük a meghívást a szegedi kirándulásra. Akik ott lehettünk mindannyiunk számára felemelő élményt nyújtott. Jóleső érzés volt nemzetünk nagyjaira emlékezni és kegyeletünket leróni önzetlen eleink elött. "...emlékek nélkül, népeknek híre csak árnyék..." írta Vörösmarthy ,s mi megrendülten álhattunk a szegedi "üdvleldében" egy hazájáért oly sokat küzdő ember: Klauzál G. sírhantja felett! szeretettel és köszönettel:
Kirtsch Annamária és Szabóné Kircsfalusy Katalin
  Kincses Anikó 2009. június 29., hétfő 8:17 317.

Kedves "Klauzálosok"!

Szeretnénk mindenkinek megköszönni a szombati kellemes és igen tartalmas szegedi kirándulást!

Külön köszönet illetné név szerint a pályázatírótól kezdve az előkészítő programkiharcolón, a profi szervezőn, a rendkívül felkészült előadókon át a kedves és vendégszerető tagokig minden résztvevőt. Sőt még az itthon maradott technika biztosítót, no meg a Szegedi Közéleti Kávéház megjelent lelkes tagjait is, de nézzétek el nekünk, hogy nem sorolunk fel mindenkit most név szerint! Így külsősként csak sejtjük, hogy mennyi, felkészülés, munka, energia és idő volt szükséges ahhoz, hogy ilyen kerek és egész legyen ez a kirándulás.

Felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt igen vonzó és érdekes volt a program, hisz olyan helyeken jártunk, ahová elég nehéz egyénileg bejutni, és az idegenvezetőnek is köszönhetően sok új információval gazdagodtunk.

Köszönjük nektek ezt a napot, ahol a komoly eszmecseréken, előadásokon, megemlékezésen túl helyet kapott a jókedv, a baráti beszélgetés, a viccelődés, no meg az éj leple alatt elkövetett "buszeltérítés" is. :)

Őszinte örömmel és elismeréssel gratulálunk munkátokhoz és a továbbiakhoz sok erőt, lelkesedést és kitartást kívánunk!

Még egyszer köszönettel a Zenka család nevében:

Kincses Anikó
  Jároli Jenő
Temetőfenntartás vezető
2009. június 27., szombat 19:57 316.

2009.június.27-én 15 órakor Szegeden a Belvárosi temetőben Klauzál Gábor nyughelyénél megemlékezést tartottak. Többen beszédet mondtak ez alkalomból, melyekből sok új információ és érdekesség jutott a birtokomba. Többek között a halálával és eltemetésének körülményeiről. Valamint a síremlék készítésével és a rajta elhelyezkedő szimbólumok és díszítésével kapcsolatosan. A síremlékkel kapcsolatos tájékoztató kitért a kripta belsejének bizonytalan méretére és a benne nyugvó eltemetettek jelenlegi elhelyezési körülményeire is.

Ha sor kerül a kriptanyitás engedélyeztetésére és szükségük lenne a segítségemre,akkor keressenek meg. Szivesen segítek a sírhely felnyitásánál és a kriptarendezésnél.

Elérhetőségem:jeno@testamentum.hu, jeno59@t-online.h
  Kincses Katalin 2009. június 16., kedd 17:27 315.
Kedves Zoli!
A 10. jubileumi rendezvényetek 3 napos. Így pénteken és vasárnap szívesen csatlakozunk az általatok szervezett nagyszerű programokhoz. (A június 27-ei időpontot szegedi meghívóink adták.)
  Stumpfné Bekes Margit 2009. június 16., kedd 10:46 314.
Beköszöntött a nyár,ezért minden Tagtársamnak és Támogatónknak élményekben gazdag,jó pihenést kivánok,hogy ősszel újult erővel munkálkodjunk nemes céljaink elérésében.
  Szigeti Zoltán 2009. június 14., vasárnap 22:55 313.
Nagy érdeklődéssel olvastam a szegedi kirándulás programját, ami bizonyára rendkívül gazdag és tartalmas lesz. Nagyon sajnálom azonban, hogy a Klauzál Társaság programja ezúttal sincs tekintettel a kerület más civil szervezeteinek hagyományos, évente ismétlődő, rögzített időpontú programjára, s ezt a kirándulást is éppen a 10. éves jubileumát ünneplő Budafoki Péter-Pál Utca és Környéke Polgári Kör X. Péter-Pál Napi programjával azonos időpontra tette. Az ilyenfajta szervezéssel a Társaság részéről sajnos nem először találkozunk. Rendkívül sajnáljuk, hogy polgári körünk tagjai nem tudnak részt venni a Társaság programján, de legalább ennyire sajnáljuk, hogy a Klauzál Gábor Társaság tagjait nem tudjuk jubileumi ünnepségünk résztvevői között üdvözölni. Talán majd jövőre, vagy még később megérik a helyzet arra, hogy a civil szervezetek nem egymással vetekednek, hanem egymást támogatják. Ebben a reményben kívánok kellemes időtöltést a szegedi kiránduláson. Ha valakit mégis érdekel a X. jubileumi Péter-Pál Napok programja, az megnézheti itt.: www.peterpalkor.hu.
  Sebes Gábor 2009. június 14., vasárnap 10:28 312.
A Klauzál Gábor Társaság tegnap nagyon hangulatos borkostolót rendezett a Kárpát-Medencei Borászok 4. találkozóján. A borászok szívesen jöttek az értő és hálás közönséghez, bemutatni boraikat. Köszönet a szervezőknek, jövőre ugyanott!
  Zugi 2009. június 14., vasárnap 0:46 311.
Jó volt a csapattal a Kárpát-medencei borászok 4. találkozóján a közös borkóstolás. Jövőre folyt. köv.!:)
  Gavlik István 2009. május 22., péntek 20:00 310.

Utólag is köszönöm, hogy részese lehettem a hagyományápolásban is példamutató példás Társaság 2009. április 24-i Klauzál -napi rendezvényein. Gratulálok a vetített képes Klauzál
életúthoz, a gyermek-vetélkedőhöz.

A késedelmes beírás oka, hogy régi jegyzeteimben megkeressem a Főpolgármesteri Hivatalban látott Klauzál-emléktábla régi - 25-30 éves - emlékeztető feljegyzésemet: "1984... Főv. Tanács Ifj. Oszt. II. em. .. ifjúsági csoport... évforduló... vörös márvány emléktábla - Klauzál Gábor.."

Rég volt, de világosabb volt az emléktábla a most látottnál és lényegesen tágasabb teremben, irodában. Lehet, hogy közfallal elválasztott az iroda? Lefestették, lemázolták az emléktáblát, majd nem megfelelő anyaggal, vegyszerrel tisztították? E kérdéseket évtizedes halvány kép- foszlányok íratják velem. A lényeg, hogy újra láthattam Klauzál Gábor emléktábláját. Ezt is a sokszínű program szervezőinek köszönöm.

Egyben köszönöm a szegedi kirándulásra invitáló meghívást, de ez időpontra más programom van. A résztvevőknek jó utat, gazdag élményt és kellemes nyaralást kíván: Gavlik István
  Markó László 2009. május 19., kedd 10:39 309.

Tisztelt KGT-Tagok, Pártolóink és Kedves Érdeklődők!

Szeretném hirdetni a 2009. június 27-i, szombatra tervezet és honlapunk "Hírek" rovatában, "Szegedi megemlékezések Klauzál Gáborról" címmel már beharangozott programunkat és utunkat.

Ennek során külön-busszal (mely ingyenes a résztvevőknek), 8:00-kor indulunk a budapesti Campona buszparkolójából (XXII, Nagytétényi út 37-43).

Délelőtt és kora délután, 10:00-tól 14:30-ig ismerkednénk Szeged főbb nevezetességeivel.

A városnézés részeként megtekintenénk a

- Szegeden lévő, "Europa Nostra-díjat" kiérdemelt Klauzál teret/Kárász utcát,
- Klauzál Gábor mellszobrát a Múzeum tövében,
- Klauzál Gábor szegedi tartózkodásának helyét és emléktábláját,
- a szegedi Tisza-partot,
- a Fogadalmi Templomot és Dóm teret,
- a Nemzeti Panteont és

meghallgatjuk az európai hírű órajátékot a Dóm-téren.

(az előzetes program természetesen változhat a helyszínen, a rendelkezésre álló időtől függően)

15:00-tól, a városnézést követően, a "Szegedi Közéleti Kávéház" programjaként Klauzál Gáborra emlékezünk, Szeged Belvárosi Temetőjében.
17:00-tól pedig egy 50 perces előadás keretében Klauzál Gábor életével és munkásságával ismerkedünk meg, a szegedi Városháza Dísztermében.
18:30-tól közös, önköltséges vacsorával zárjuk az egész napos programot egy Szeged belvárosában levő kellemes étteremben.

További információval és a jelentkezési lehetőséggel, kézséggel és szívesen állok rendelkezésére minden érdeklődőnek.

"A szervező"
Markó László

telefon: 06-30-9711-651
e-mail: marko.laszlo@t-online.hu
  Dr Simon Gyula 2009. május 11., hétfő 16:30 308.
Számomra illetve a Klauzál Lions Klub számára megtisztelő volt hogy meghívást kaptunk Önöktől, hogy vegyünk részt az ünnepi megemlékezésükön. Nekem nagyon kedves emlék marad ez a koszorúzási ünnepség és az Önökkel töltött idő. Remélem kapcsolatunk hosszú távra megalapozza egy gyümölcsöző együttmüködés lehetőségét.
  Nagyné Bitter Ilona 2009. május 8., péntek 9:11 307.
Örömmel vettem részt a rendezvénysorozat két alkalmán. A kellemes, bensőséges hangulatban eltöltött néhány órában a Szt. Mihály kápolnában, valamint , a Klauzál villánál hallott ismeretekért , gondolatokért köszönet. Hasonlóképpen köszönöm a szervezők munkáját. Diákjaink az iskolák szinvonalas vetélkedőjén vehettek részt. Gratulálok minden közreműködőnek!
  Hajas Ervin 2009. május 5., kedd 14:23 306.
Köszönet a meghívásért és a nagyon színvonalas és jól összeállított program sorozatért, de sajnálom, hogy más programok miatt "csak" két helyen lehettem ott.

Érdekes előadást hallhattunk Ráday Mihálytól és Dr Dobos Károly Elnök Úrtól mielőtt lehetőségünk nyílt megtekintenünk Klauzál Gábor születésének helyszínét.

Több éven keresztül sokszor megfordultam a főváros épületében de csak most láttam ezt a nagyon szép kivitelű emléktáblát.

A következő napon Klauzálék esküvőjének helyszínén jutottunk új információkhoz a Szent Mihály kápolnában.Remélem Jövőre módom lesz részt venni sokkal több helyszínen erre már most ígéretet teszek ha meghívtok.

  Danyilakisz Katalin 2009. május 4., hétfő 14:35 305.
Örömmel vettünk részt a Klauzál Gábor Társaság rendezvénysorozatán.
Gratulálunk a szervezéshez, a minőségi előadások, a Szent Mihály Kápolnában és a Nagytétényi Kastélymúzeumban színvonalasak voltak és új ismeretekkel gazdagabban tértünk haza.
További sikert kívánunk a KGT Egyesületnek a hagyományőrző munkához.

Baráti üdvözlettel:

Danyilakisz Katalin
Reneszánsz Hölgyek Társasága
  Markó László 2009. május 3., vasárnap 21:30 304.
A "véletlen szerencsének" köszönhetően az idei KNT-s rendezvénysorozat minden helyén és eseményén sikerült részt vennem. Ennek köszönhetően tapasztalhattam, hogy az új, "péntek/szombati" napokra tett időzítés helyes volt. Ezt igazolta a különböző helyszíneken, az érdeklődő közönség szép száma, mely KGT-tagokból és - a Társaságunk legjelentősebb tavaszi programját jelenlétével megtisztelő - érdeklődőkből, meghívottakból állt.

Két helyszín ill. az ott lezajlott esemény különösen megragadott. Elsőként említeném , hogy hosszú évek után - nem csak fényképen -, hanem eredeti helyén, a Városháza épületében sikerült megcsodálnom a Klazál Gábor tiszteletére vörösmárványból készült emléktáblát.

A pénteki nap második, számomra valószínűleg sokáig emlékezetes maradó programja volt a lelkes és jól felkészült iskolások vetélkedője az 1848-as, tétényi "ütközetet" eseményeiből.

Úgy érzem, hogy a mindenre kiterjedő, alapos és közösen elvégzett sok-sok előkészítő, szervező munkának köszönhetően, a megalakulásunk óta lezajlott KNT-s rendezvények legszinvonalasabbikán sikerült résztvenni és Klauzál Gábor életéről, családjáról, tevékenységéről, koráról újabb érdekes ismereteket szerezni.

"Éljen Klauzál" és Társasságunk lelkes működése révén , az eddigi színvonalon folytatódjon Klauzál Gábor munkásságának megismertetése az iránta érdeklőknek!

  Tapolcsányi Valéria 2009. április 30., csütörtök 23:24 303.
Első alkalommal vettem részt a Klauzál Napok Tétényben rendezvénysorozaton.
Szombat délelőtt a Szent Mihály kápolnában nagyon meghitt, bensőséges előadást tartott Kincses Kati.
A Klauzál villánál tartott koszorúzás a hagyományt erősítette.
A délutáni " A tétényi csata " és "Az első egészségügyi miniszter " előadások fantasztikusan sikerültek, köszönhetően Hermann Róbertnek és Dr. Szalka Andrásnak.
Jövőre nehéz lesz ezt a magasra tett mércét túlszárnyalni! De hajrá! / Ilyen elnökkel és titkárral szerintem megoldható/ Éljen Klauzál!!!
  Kludák Erzsébet 2009. április 29., szerda 9:22 302.
Harmadízben vettem részt a Nagytétényi Polgári Kör nevében a rendezvényen, és ezt találtam a legérdekfeszítőbbnek. Köszönet a szervezőknek, kiváltképp a fáradhatatlan Titkár úrnak. Legyetek szívesek értesíteni minden eseményről!
  L. Örsi Gabriella 2009. április 27., hétfő 19:10 301.
Köszönjük az előadóknak és a szervezőknek a Klauzál Napok tartalmas programjait! Mindegyik jó volt, amire eljutottam, de különösen lenyűgözött a kastélybeli a '48-as hadi eseményekhez köthető egészség- és járványügyi elemzés a koleráról, no meg a tétényi csatáról is - ami ütközet volt ;-) - élvezettel hallgattam az előadást. No és az ólomkatonák! (Remélem, sikerül összehozni majd térben és időben azt a terepasztalt.)

  Dobos Károly 2009. április 25., szombat 21:21 300.
A mai napon sikeresen zártuk a Klauzál Napok Tétényben 2009-es rendezvényeit, amelyet idén április 24-én pénteken és április 25-én szombaton tartottunk.
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)1848/49 (47)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (28)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (117)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (39)
Wolf-kripta (21)