Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30
  B. Walkó György 2009. november 20., péntek 12:38 360.
Tisztelt Elnök Úr, kedves Károly! Őszintén gratulálok a már hagyományos rendezvényhez, a Klauzál Gábor születésnapja alkalmából megtartott remek találkozóhoz és színvonalas beszélgetéshez. Külön öröm volt hallani, hogy Mercz Árpád bácsi milyen frissen és szellemesen kérdezgetett Irsai Olivér családfájáról. Jó lenne, ha jövőre is megrendeznék a születésnapi találkozót, hiszen látszik, hogy a kerület magáénak érzi céljaikat. Köszönet a rendezőknek és a szervezőknek: B. Walkó György
  Hajas Ervin 2009. november 19., csütörtök 16:01 359.
Kedves Barátaim!

Öröm volt ismét Veletek lenni Klauzál születésnapján és ezért köszönet a szép, érdekes és tartalmas, néha meglepetést is okozó estéért. Dobos Károly elnök Úr felkészültsége az ahogy a z est folyamán bebizonyította, hogy még a borokhoz is ért nekem nem kis meglepetést okozott.

Az egész este szervezése lebonyolítása nagyon jól sikerült, remélem módomban lesz a jövőben aktívabban is részt venni a társaság munkájában.

További sok sikert kívánok

Hajas Ervin
  Danyilakisz Kata 2009. november 19., csütörtök 13:54 358.
Kedves Klauzál Társaság!

Köszönet a szép estért.
Gratulálok az emlékest szervezőinek és a közreműködőknek, nagyon kellemes és élménydús
esten vehettünk részt. Kívánunk még sok hasonlóan színvonalas rendezvényt, sok örömteli pillanatot a Klauzál Gábor Társaságnak és holdudvarának.

Baráti üdvözlettel: Danyilakisz Kata
Reneszánsz Hölgyek Társasága nevében
  Simor László 2009. november 19., csütörtök 9:55 357.
Az idei Klauzál születésnap a szervezés csúcsa volt. Amikor körülnézve megláttam a pincében hömpölygő tömeget, azt hittem, ez az este maga lesz a káosz. Ehelyett jól szervezett, minden részében élvezetes program zajlott egész este. Külön csodáltam (bár Karcsit ismerve nem lepődtem meg) elnökünk remek borászati felkészültségét, aki olyan kérdést tudott feltenni, ami még a borlovagrend nagymesterét is zavarba hozta. Mercz Árpi bácsi csodálatos szellemi frissessége is ámulattal töltötte el a hallgatóságot (a jó bor helyes élvezete garantálja az agy kiváló működését).
A borok finomak, a töltöttkáposzta felséges volt.
Köszönjük szépen!
  Dobos Károly 2009. november 19., csütörtök 7:43 356.
Tegnap este nagy sikerrel lezajlott a 2. november 18-i Klauzál-díszhordónál tartott rendezvényünk. 100 fő körül voltunk, a pódiumbeszélgetés idén Urbán Andrással, a Promontorium Borlovagrend nagymesterével zajlott.
  Szabó család 2009. november 17., kedd 22:37 355.
Az előttünk szólók, már minden szépet és jót elmondtak, így mi már csak ismételten
köszönetünket szeretnénk kifejezni, hogy részt vehetünk ezen az eseményen!
  Glattfelder Tamás 2009. november 17., kedd 17:56 354.
A Klauzál Gábor Társaság tagjai egy remek szervezésnek köszönhetően megtekinthette és megismerhette a reformkor egyik legnagyobb beruházásának, a Lánchídnak építését, annak körülményeit, technikai megoldásait, valódi történelmét. Mindezt az egyik legautentikusabb előadótól: a hídépítő Clark Ádám szépunokájától...

Köszönet a szervezésért.
  Markó Noémi 2009. november 17., kedd 17:52 353.
Nagyon érdekes volt a szombati program a Lánchídnál, bár a "hídvizsgálók" felmenetelét kicsit félelmetesnek találtam. Örülök, hogy ott lehettem!
  Örsi Gabriella 2009. november 17., kedd 17:04 352.
Hatalmas élménnyel gazdagodtunk szombaton, a Lánchídon. Soha nem fogjuk elfelejteni, azóta teljesen más szemmel nézzük a hidat, a felfüggesztéseit, és a pillérek cikornyás rozettáit ;-) Köszönjük a szervezést, a lehetőséget és a szakértő kalauzolást!
  Györök Natália 2009. november 17., kedd 14:54 351.
Nagyszerű élmény volt az egész család számára a november 14-i hídnézés. Nagyon ünnepinek éreztem ezt a programot, és büszke vagyok rá, hogy láthattam a hidat...., igaz nem alul-felül, csak alul.
Péter fölül is, és egy életre szóló élmény volt neki (legalábbis ő azt mondta)
Meséltem kedves barátnőmnek ( a híd közelében lakik) az eseményről, és ő irigykedett, valamint a fejéhez kapott, és felkiáltott: " hiszen én láttam, hogy valakik mennek föl a hídon szombaton". Mi voltunk azok, a Klauzál Gábor Társaság.

Köszönjük a szervezést.

Györök Natália
  Juhász Péter 2009. november 17., kedd 14:27 350.
November 15-én Hódi Szabolcs szervezésében a 160 éves Lánchíddal ismerkedhettünk. Ha szervezésről, előkészítésről van szó, Szabolcs nem ismer tréfát (persze ismer :-), teljességre törekszik, minden dimenzióban: térben, időben, tartalomban, összefüggéseiben. Tér szerint a Társaság megismerkedhetett a Lánchíddal a tetejétől az aljáig. Néhány, munkavédelmi felszereléssel és felkészítéssel ellátott tagtársunk különleges ellenőrként a hídoszlop tetejétől kezdhette az ismerkedést és láthatta a nyergeket, amelyek a hatalmas láncok dinamikus terhét viselik. Mi többiek a tetejét csak alulról szemléltük (nagy élvezettel), de a lánckamra aljáig, ahová földi halandó kevés eséllyel juthat el, megismerkedhettünk e csodálatos építmény szerkezetével, működésével, mechanikai alapvetéseivel és építésének történetével. Nem Szabolcs szervezte volna a látogatást, ha nem Clark Ádám leszármazottai és az aktuális hídmester lettek volna felkészült kalauzaink. A híd után lehetőségünk volt megtekinteni az Alagút szellőzőrendszerét és szellemvasúttal ellátott szervizalagútját, majd levezetésként egy "kék órát" (ami valójában tizenöt perc), vagyis olyan fényviszonyokat szervezett nekünk Szabolcs, melyben a távozó Nap kékes fénye és a villanyfény olyan elegyet alkot, ami Csontváryt is elbűvölte egykor. Különleges, emlékezetes program volt, köszönet érte.
  dr. Hajós Tamás 2009. november 17., kedd 14:07 349.
A Klauzál társaság meghívására részt vehettem az elmúlt szombaton a Lánchíd-látogatáson. Nagy élmény volt a láncon végiggyalogolva feljutni a pesti pillér felső kamrájába és megnézni a láncsarut, amelyen a hid teljes súlyát tartó "láncvonat" van keresztülvetve. Számomra az eseményt az tette külön érdekessé, hogy ükapám, Clark Ádám, bizonyára többször is végigment ezen az úton.

Izgalmas volt a budai lánckamrában tett látogatás is. A lehorgonyzás körülbelül a Duna fenékszintjének mélységében van, eddig ereszkedtünk le. Így már könnyebben elképzelhető volt az a történelmi esemény, amikor Clark Ádám elárasztotta vízzel a lánckamrákat, hogy a szabadságharcban a császári seregek ne tudják azt felrobbantani. Mindenki láthatta, hogy a lánckamra nagy mélysége, vízzel feltöltve kellő védelmet biztosított.

Érdekes volt végül az Alagútban kialakított hídmesteri irodában tett látogatás. Köszönet a szervezésért és a meghívásért.

dr. Hajós Tamás
thajos@ella.hu
  Juhász Péter 2009. november 17., kedd 9:45 348.
November 1-én az Ősök Napján nyílt meg Kemény Zsolt kiállítása a Wolf-kertben.

Zsolt képeit évek óta láthatjuk, de mindig tud nekünk újat mutatni. Nem egyszerű ember. Képei bár villanásszerű élményt nyújtanak, minden kép gondos, alapos alkotómunka eredménye. Zsolt soha nem rejtette véka alá a véleményét, szűkebb otthonunk értékeiről és azok megbecsüléséről ezúttal is ostorként csattanó és nagyon igaz képeket alkotott nekünk.

A képek önmagukban, egy kívülálló számára is beszélnek, de a helyi közösség ezer utalást talál azokban korábbi dolgainkra, vitáinkra, a helyi (gyakran sajnálatos) aktualitásokra. Képei minden értelemben összetettek. A bennük rejlő gondolat és a képek megalkotásának technikája is. Minden képet átsző valami, mint a pincéket a gombafonalak: most kiálított képeiben az eleve összetett alaptartalmon kívül mindenhol ott van egy anyagszövet: kőmintázat, víz, fa, értékeink, tárgyi emlékeink alkotóelemei. Érdemes megnézni újra és újra.

Zsolt, köszönjük.
  Hódi Szabolcs 2009. november 6., péntek 20:08 347.
Mai napon a budafoki temetőben kettős gyászszertartás volt.

13 órakor elbúcsúztattuk, az október 24-én elhunyt Hervai-d'Elhoungne Istvánné Nagy Judit restaurátort. Személyében: egyesületünk szárnya bontogatását támogató barátunkat és számos programunk kedves résztvevőjét veszítettük el...

14:30-kor, az október 21-én elhunyt dr. Gazdag László díszpolgártól, a borászati szakiskola nyugalmazott igazgatójától vettünk végső búcsút. Sírjára, kegyeletünk emlékeként a díszpolgár-találkozókat szervezők nevében: a Lics Pincészettel és a Budafok-Tétény, múlt, jelen, jövő Asztaltársasággal közös koszorút helyeztük el...

Emléküket szívünkben őrizzük!
  Dobos Károly 2009. november 1., vasárnap 20:16 346.
Ma este több mint 70 érdeklődő részvételével sikeresen lezajlott az 5. Budatétényi Ősök Napja.
  Kirtsch Annamária 2009. október 29., csütörtök 18:12 345.
Köszönetünket szeretnénk kifejezni a Történelmi szalon VI ,rendezvényén való részvételünk alkalmából. Nagyon jól éreztük magunkat a csodálatos előadáson. A kitünő történész előadása érdekes és nagyívü volt, mely betekintést engedett a korszak:1848-,1867kérdéseit és válaszait tekintve..Csorba Lászlót nagy élvezet volt hallani és okt. 6.án még három előadását is sikerült végignézni a tv.-ben!Örülünk, hogy ott lehettünk!!! Üdvözlettel: Szabóné Kircsfalusy Katalin és Kirtsch Annamária
  Bartos Mihály 2009. október 22., csütörtök 5:54 344.
In memoriam Dr. Gazdag László!

Nehéz elhinni, de sajnos igaz: Laci bácsi elment... A hír friss, a gyász fájdalmas, három évtizednyi megtisztelő barátsága mostantól már édes emlék. Egy nagyon jó Emberrel lett szegényebb a világ és árvábbak mi, akik itt maradtunk...

Sit tibi terra levis...
  Dobos Károly 2009. október 21., szerda 18:52 343.
Szomorú szívvel gondolok Gazdag Lászlóra, Laci bácsira, akinek a jelenléte mindig értékkel és bölcsességgel fűszerezte a társaságot! November 18-i rendezvényünkön Rá is emlékezünk majd a Promontorim Borlovagrend jelenlegi nagymesterével.
  Hódi Szabolcs 2009. október 21., szerda 18:10 342.

Szomorú hír a Városháza honlapjáról:

"Október 21-ére virradóra elhunyt dr. Gazdag László díszpolgár, a kert- és szőlőgazdaság-tudományok doktora, a borászati szakiskola nyugalmazott igazgatója."

Fájó szívvel búcsúzunk Budafok-Tétény 1997-ben kitüntetett 3. díszpolgárától.

Szerencsésnek érezhetjük magunkat, hogy a 2004 óta évről-évre megrendezett díszpolgár-találkozóink mindegyikén körünkben köszönthettük Őt. Emlékét nem feledve, hiányozni fog kedvesen halk szavú, mindig mosolygó személyisége! Szomorú kötelességünk, hogy a budafoki Záborszky Pincészet Klauzál díszhordójánál tartandó november 18-i megemlékezésünk pódiumbeszélgetésének idei vendégeként meghívott Promontorium Borlovagrend adta apropó kapcsán megemlékezzünk a borlovagrend 1992-es alakulásakori első nagymesterére, 5 éve tett leköszönése óta örökös tiszteletbeli nagymesterére...

Őszinte részvétünk a hozzátartozóknak. Osztozunk mély fájdalmaikban...
  Markó László 2009. október 6., kedd 21:42 341.
A “Történelmi Szalon” október 4-i, Csorba László történész igen érdekes előadása révén lehetőségünk nyílt az 1859 és 1867 közötti időszak, „a magyar polgári átalakulás hőskorának” még alaposabb megismerésére. Az előadó rendelkezésére álló, viszonylag rövid idő ellenére is, átfogó elemzést hallhattunk a kiegyezést megelőző korszakról, annak történelmi, gazdasági és világpolitikai összefüggéseiről. Ezen „élő történelemórán” sikerült még jobban megvilágítani az iskolapadban tanultakat. Köszönet illeti a szervezőket, hogy ismét sikerült egy olyan kiváló előadót kiválasztani és felkérni, aki egy érdekfeszítő előadással tudta meglepni a korszak eseményei iránt érdeklődő „laikus” hallgatóságot.
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)1848/49 (47)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (28)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (117)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (41)
Wolf-kripta (21)