Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Bonni küldöttség a Wolf-kápolnában

nagy örömünkre szolgált, hogy a testvérvárosi küldöttség figyelemre méltatta fiatal társaságunk tevékenységét.
Bonn-Budafok 15 éveBonn-Budafok 15 éve

Bonn – az Észak-Rajna–Vesztfália tartományban lévő egykori nyugatnémet főváros – azonos nevű városnegyede és Budafok–Tétény, Budapest XXII. kerülete testvérvárosi együttműködésének 15. évfordulója alkalmából május 21–22-én városrészünkbe látogatott a bonni kerület önkormányzatának delegációja és egy diákokból valamint művészekből álló küldöttség. A vendégek a hivatalos programok között a helyi sport-, kulturális és civil élet iránt is érdeklődtek. Kapóra jött, hogy még megtekinthető volt a „Klauzál Napok Tétényben” című rendezvénysorozatunk alkalmából rendezett Klauzál Gábor-emlékkiállításunk.

A Wolf-kápolna nyitott ajtajában német és magyar zászlók fogadták testvérvárosunk polgárait, a köszöntés után titkárunk és önzetlen segítői áldozatos igyekezetének gyümölcseként német nyelvű ismertető került vendégeink kezébe. Elnökünk, dr. Dobos Károly adott rövid áttekintést Klauzál Gáborról, szerepéről a magyar politikai életben, kistétényi éveiről, valamint társaságunk tevékenységéről és céljairól, nem utolsó sorban a Klauzál-villa falán három hete avatott emléktábláról. Német vendégeink figyelemmel hallgatták a beszámolót, majd a kiállított tárgyak magyarázó leírását. Elismerően szóltak civil szerepvállalásunkról, melyet az emlékkönyvbe tett bejegyzéseik is tanúsítanak. Röviden szó volt a kiállításnak helyet adó Wolf-kápolna és környezetének történetéről, majd a látogatás végeztével a szokásos csoportképre is sor került.


A képen látható (balról jobbra) Birgit Neffgen (hozzátartozó), Adam Choudhary (képviselő, Die Grünen), Barbara Raupach (turisztikai referens), Johannes Klemmer (képviselő, CDU), Hermann Josef Borjans (képviselő, SPD), Johannes Schott (képviselő, Bürgerbund), Brigitta Poppe (polgármester-helyettes, képviselő, Die Grünen), Karl Wilhelm Starcke (polgármester helyettes, képviselő, CDU), Andrea Eichenhorst (képviselő, SPD), dr. Dobos Károly (elnök, Klauzál Gábor Társaság), Csordás István (tisztviselő, bonni önkormányzat), Helmut Kollig (polgármester), Gaál Lászlóné (tolmács).

Prim György – 2006. május


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2022. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (16)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)



KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016. évi médiamegjelenések (1)
2016. évi programnaptár (1)
2017. évi médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. évi médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)
2021. évi programnaptár (1)
2022. évi programnaptár (1)
2023. évi programnaptár (1)



1848/49 (52)
Barangolások (34)
Budatétényi Ősök Napja (30)
Díszpolgárok (19)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (129)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (43)
Wolf-kripta (21)