Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

„A nemzet javáért dolgozni minden körülmények között”

A Klauzál-szobor avatása után röviddel, péntek délután jelent meg beszámoló a Kormányportálon a budatétényi ünnepi eseményről, dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter úr Klauzál Gábort méltató beszédérőlA Batthyány Lajos vezette első felelős magyar kormány földművelés-, ipar- és kereskedelemügyi minisztere – aki egyben az egészség- és postaügyek első felelős irányítója is volt – Klauzál Gábor (1804-1866) egészalakos bronzszobrát, három éves kitartó munkának köszönhetően 2012. április 27-e délutánján avatták fel Budapest XXII. kerületében, a nevét viselő Klauzál Gábor Budafok-Tétény Művelődési Központ előtt.

A kormányportál az alábbi friss hírben adott tudósítást a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője Réthelyi Miklós miniszter ünnepi beszédéről:


Egy nemzet nem lehet naggyá, ha nem emlékszik a múltjára, hiszen így tudjuk meghatározni, kik is vagyunk, hova tartunk – hangsúlyozta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter pénteken Budatétényen, a Klauzál-szobor avató ünnepségén.Réthelyi Miklós kiemelte: csak a saját történelmünkre, az évszázadok alatt felhalmozott értékeinkre alapozva tudjuk meghatározni, kik is vagyunk, hova tartunk, a hagyományaink ismerete pedig kezünkbe adja azt a kulcsot, amellyel megfejthetjük a jövő kihívásait.

A XIX. század dicső évei ma is összefogásra, nemzeti egységre intenek minket – fogalmazott a miniszter. Ma, ezzel a szoborral, egy példaképre is felhívjuk a figyelmet, egy olyan emberre, akit bátran követhetünk mindannyian – tette hozzá Réthelyi Miklós.

A tárcavezető nyomatékosította: Klauzál Gábor tevékenységét minden esetben az ország érdekeihez igazította. Minden megbízást alázattal fogadott, mert számára a nemzet ügye és nem a személyes boldogulása, hírneve volt fontos – fűzte hozzá a miniszter.

Most, amikor felavatjuk Klauzál szobrát, gondoljunk arra, amit az ő élete, az ő példája üzen számunkra: a nemzet javáért dolgozni minden körülmények között – zárta beszédét Réthelyi Miklós.

(kormany.hu)

2012. április 27


A fenti híradás eredeti elérhetősége a kormányportálon: „A nemzet javáért dolgozni minden körülmények között”

* * *

A miniszteri beszéd teljes szövege a Friss: Ünnepi beszédek a Klauzál-szobor avatásán című cikkünkben olvasható.


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (282)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)1848/49 (47)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (27)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (108)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (39)
Wolf-kripta (13)