Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Budafok–Tétény, múlt, jelen, jövő

A Klazuál Gábor Társaság tagjai együtt ünnepeltek az internetes asztaltársasággal
Mi újság kerület? 2005. december

Társaságunk tagjainak jelentős része az index.hu internetes portál „Budafok–Tétény, múlt, jelen, jövő” című fórumán (topikján) ismerte meg egymást. Sokan közülünk ma is rendszeres résztvevői az ott folyó beszélgetésnek. Az internetes élet esetünkben jellemzően nem felszínes csevegést jelent, hanem túlmutat önmagán, így a fórum tagsága laza, de a helyi kultúra, hagyományápolás és közélet ügyeiben elkötelezett közösséget alkot. A személyes találkozásokra módot adó, alkalomszerű programok között a legbiztosabb ponttá év végi rendezvényünk vált, melyre lehetőség szerint mindenki eljön. 2005. decemberi összejövetelünkön a topik negyedik születésnapját ünnepelte. Az eseményről a helyi sajtót is tudósítottuk:

I. Születésnap
Az Indexen öt nevezett fórumon (topikban) éppen négy éve vannak jelen kerületünk polgárai. A napi internetes eszmecsere mellett kisebb-nagyobb körben sokszor valóságosan is összejövünk, és minden év végén megrendezzük immár hagyományos születésnapi találkozónkat. Idén, csakúgy mint tavaly, a budafoki Soós István Borászati Szakközépiskola és Szakiskola tangazdasága adott helyet nekünk. Örvendetes dolog, hogy a társaság szépen gyarapodik, és bár programütközés miatt többen nem tudtak eljönni, így is 39 részvevőt számoltunk meg.
Amíg lassan gyülekeztünk, a korábban érkezők kenyeret szeltek, sajtot vágtak, juhtúrót kentek, dugót húztak. Hét órakor rövid ünnepi köszöntő és alig félórás hivatalos program következett, majd jöhetett a pincepörkölt és az ülésrend általános felbolydulása. A születésnap nem a munkáé, ilyenkor inkább a kötetlen beszélgetéseken, az együttléten van a hangsúly. Társaságunk népes, tagjai a legkülönfélébb háttérrel, képzettséggel, politikai ízléssel rendelkező emberek, akik szeretik ezt változatos lokálpatrióta közösséget, szeretik lakóhelyüket és kíváncsiak egymás véleményére. Ez az erősségünk és egyben reményünk, hogy így talán előrébb vihetjük a dolgokat.
Megjelent a Mi újság, kerület? 2005. decemberi számában



2006. február


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2022. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (16)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)



KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016. évi médiamegjelenések (1)
2016. évi programnaptár (1)
2017. évi médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. évi médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)
2021. évi programnaptár (1)
2022. évi programnaptár (1)
2023. évi programnaptár (1)



1848/49 (52)
Barangolások (34)
Budatétényi Ősök Napja (30)
Díszpolgárok (19)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (129)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (43)
Wolf-kripta (21)