Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Nagyköveti látogatás a Wolf-kertben

Október 13-án Robert Hage, Kanada magyarországi nagykövete és Agnes Pust asszony, a követség politikai és PR-ügyeinek tanácsosa voltak vendégei a Wolf-kriptának.

2005. október 13-án délután újabb neves vendégei voltak a Wolf-kriptának. Robert Hage, Kanada magyarországi nagykövete és Agnes Pust asszony, a követség politikai és PR-ügyeinek tanácsosa, akik Mészáros Péter (Zöld Jövő Egyesület, Klauzál Gábor Társaság) meghívására látogattak el a XXII. kerületbe, hogy megismerkedjenek szűkebb pátriánkkal, illetve a helyi civil szervezetekkel.

Először egy helytörténeti séta keretében Garbóci László, a Savoyai Jenő Asztaltársaság elnöke, Promontor nevezetességeit mutatta be a vendégeknek és a civil szervezetek képviselőinek (Szt. Lipót plébániatemplom, Seybold-hordó, Szt. Péter és Pál kápolna, Kálvária). A séta során én tolmácsoltam magyarról angolra, de mindenkinek volt alkalma néhány szót váltani vendégeinkkel, akiket különösen elbűvölt a Péter-Pál utca gesztenyefáinak őszi pompája és a meghitt, csendes környék.

Ezután a Lics Pincészetben sétáltunk végig, majd egy igen kedélyesre sikeredett borkóstolón vettünk részt, ahol Lics úr menye, Lics Joslyn segített a borok között angolul is eligazodni. Innen mentünk a Wolf-kertbe (a budatétényi Wolf-kripta és emlékkert), hogy megtekintsük Kemény Zsolt fotókiállítását. A Rózsakerti Általános Iskola 8.a osztályának lelkes diákjait találtuk ott, akiket éppen Juhász Péter tagtársunk vezetett be a fényképezés rejtelmeibe. Péter szokásos, sugárzó lelkesedésével beszélt a képekről, elmondta, hogy éppen mit vizsgáltak a gyerekekkel, kérdezgette őket, így nagyon közetlen hangvételűre sikeredett minden. Itt alkalmam volt néhány szót mondani a nagykövet úrnak és a tanácsos asszonynak társaságunkról, ami szerencse, hiszen később, a Szent Imre Közösségi Házban – ahol a jelenlévő civil szervezetek képviselői (Baross Gábor Telepi Polgári Kör, Budatétényi Polgári Kör, Nagytétényi Polgári Kör, Budafok–Tétény Baráti Körök Egyesülete, Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület) – egyenként bemutatkoztak, már nem tudtunk külön a Klauzál Gábor Társaságról beszélni, mivel én a tolmácsolással, Mészáros Péter pedig az esemény gördülékeny lebonyolításával volt elfoglalva.

A Szent Imre Házban gáláns vendéglátásban volt részünk, csakúgy, mint a Lics-pincében. Vendégeink mindvégig nagyra értékelték a személyes hangú fogadtatást és a civil meghívást, amelyben – elmondásuk szerint – először volt részük itt Budapesten. Lenyűgözte őket a XXII. kerületi civil élet látható pezsgése, a jelenlévők kedvessége és közvetlensége. Érezték, hogy sokkal többet szeretnénk mutatni és adni nekik, mint amire szavakkal képesek vagyunk. Ebből a szempontból nagyon jól teljesített a Klauzál Gábor Társaság, hiszen mi voltunk az egyetlen civil szervezet, akiket a Wolf-kertben aktív tevékenység közben láthatott a nagykövet úr és a tanácsos asszony.

Cseresnyés Dóra – 2005. november 14.


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2022. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (16)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)



KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016. évi médiamegjelenések (1)
2016. évi programnaptár (1)
2017. évi médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. évi médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)
2021. évi programnaptár (1)
2022. évi programnaptár (1)
2023. évi programnaptár (1)



1848/49 (52)
Barangolások (34)
Budatétényi Ősök Napja (30)
Díszpolgárok (19)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (129)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (43)
Wolf-kripta (21)