Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Szerelmes Kentaur örökbefogadása – 2010

Örök szerelem és örök befogadás!
Idén szeptember 25-én és 26-án várta az „Ókori víg napok a Kentaur kertjében” -program látogatóit a Nagytétényi Kastélymúzeum. Társaságunk a rendezvény szombatján ez évben is örökbe fogadta a Kentaurt.

2010-ban a szokottnál kisebb létszámú, de töretlen lelkesedésű delegáció képviselte a Klauzál Gábor Társaságot a Nagytétényi Kastélymúzeum kertjében a hagyományos "Ókori Víg Napok a Kentaur Kertjében" rendezvényen.


Idén is megújítottuk az elkötelezettségünket Nagytétény páratlan szépségű, mégis, sajnos bizonytalan sorsú létesítménye iránt - örökbe fogadtuk a park Szerelmes Kentaur szobrát. A fénykép elkészülte erejéig velünk tartott Király Elvira, a múzeum igazgatónője is - aki kevés biztatót tudott mondani a múzeum fenntartásával, felújításával kapcsolatban. Nagyon határozott, előre mutató politikai döntés nélkül szerény remény van a közművelődési funkció hosszú távú megőrzésére és az egyébként készen álló felújítási tervek végrehajtására.

Az ókori víg napokhoz azért nem illik a hosszú kesergés; előbújt a régóta várt őszi nap, és a park talán legszebb arcát mutatta. A fűben gyerekek játszottak régi fajátékokkal, lehetett szaladgálni, kézműveskedni. Az épületben gyerekelőadás és a megszokott állandó kiállítás várta az érdeklődőket.
Élt a hely - reméljük, unokáink életében is ugyanígy élni fog.

  


RB – 2010. október


Az elmúlt évek örökbefogadásai:

Szerelmes Kentaur örökbefogadása – 2005»

Szerelmes Kentaur örökbefogadása – 2006»
Szerelmes Kentaur örökbefogadása – 2007 »
Szerelmes Kentaur örökbefogadása – 2008 »
Szerelmes Kentaur örökbefogadása – 2009 »


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2017. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (77)
Közhasznúsági jelentések (13)
Egyesületi élet (282)
Közélet (142)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (51)
Emlékév média-megjelenések (0)
Emlékév programnaptár (0)1848/49 (40)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (26)
Díszpolgárok (16)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (97)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (32)
Wolf-kripta (13)