Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Beszámoló októberi összejövetelünkről

Az őszi programeső elmúltával rövidebb és csendesebb találkozóra jöttünk össze október 28-án a Dél-budai Kulturális és Szabdidőközpont 111-es termében.

Először a soron következő közgyűlésünk időpontjára gyűjtöttünk javaslatokat. A 111-es terem rendelkezésünkre áll karácsony és újév között, december 29-én is, de a többség kérésének helyt adva – az ilyenkor szokásos családi programokra tekintettel – ekkor nem lesz közgyűlés, csak szokásos összejövetelünket fogjuk megtartani. A közgyűlésre valószínűleg nem idén, hanem 2006. elején kerül sor.

Markó László beszámolt a november 19-ei, pozsonyi kirándulás előkészületeiről, a várható programról. A Karsay Ferenc által felajánlott buszon a helyek beteltek (18 fő), aki még ezután dönt úgy, hogy csatlakozik a társasághoz, annak személygépkocsival kell utaznia. Eddig hatan jelezték, hogy így, saját autóval jönnek.

Újra felmerült a Klauzál-emléktábla ügye. Izgatottan várjuk, gyűjtésünk hogyan alakul, a találkozó időpontjáig az ígért támogatói utalások számlánkra még nem érkeztek meg. Kincses Katalin javasolta, hogy keressük meg a névadónk ügyében „illetékes” minisztériumokat is (Nemzeti Kulturális Örökség, Földművelési és Vidékfejlesztési, Egészségügyi, Gazdasági és Közlekedési), talán ők is támogathatónak találják kezdeményezésünket. Bár honlapunkon, a városháza hivatalos oldalán, valamint a Helyi Téma kerületi számában is megjelent felhívásunk és a tábla előzetes tervét is közzétettük e fórumokon, a szöveget még nem tekintjük véglegesnek, ahhoz ugyanis több módosító javaslat is érkezett. Vállaltam, hogy ezeket feldolgozom és a tagság elé tárom az öt lehetséges szövegváltozatot. Az elnökségi ülésig vagy a közgyűlésig ezek számát leszűkítjük háromra, majd ott szavazással végleg eldöntjük, mit írjunk a táblára.

Dobos Károly – részben az emléktábla ügyéhez kapcsolódva – beszámolt legfőbb támogatónk, a Lics Pincészet képviselőjével, Lics Évával folytatott megbeszéléseiről. A pincészet eddig az egyedüli, akitől nemes célunkra pénzt kaptunk, továbbá ígéretet jövőbeni adományokra is. Ezek mértéke attól függ, hogy barátaink a pincészet Kossuth Lajos u. 44. sz. alatti boltjában mennyi Lics–Klauzál bort vesznek meg.

Röviden szóba került a Budatétényi Ősök Napja is: a rendezvényt hagyományteremtő céllal rendezzük meg.

Réffy Balázs – 2005. október 30.

A képekre kattintva azokat nagyobb méretben is megnézheti.


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (282)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)1848/49 (46)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (27)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (108)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (39)
Wolf-kripta (13)