Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Karácsony a Krízis Otthonban

A Klauzál Gábor Társaságon belül „megalakult” Schmidt Emma Kör szervezésében gyűjtött, egyéni felajánlásoknak köszönhetően, a kerületi Krízis Alapítvány nagytétényi Átmeneti Gyermekotthonában 2009. december 18-án megtartott ünnepségen, 23 bennlakó gyermeknek kerülhetett ajándék az otthon Karácsonyfája alá.


A BUDAFOK-TÉTÉNY: múlt, jelen, jövő  asztaltársaság 8. születésnapi fórumtalálkozóján néhányan beszélgettünk egymás között, és felmerült bennünk egy gondolat, hogy Klauzál emlékének ápolása mellett — Schmidt Emma példáját is követve — valami jótékony célért is tevékenykedhetnénk szervezetten. Asztalunknál jelen volt Mészáros Péter is, a kerületi Krízis Alapítvány egyik alapítója és kuratóriumának azóta is vezetőségi tagja, így hát tálcán kínálkozott az ötlet, hogy az otthonban élő gyerekek-fiatalok legyenek azok, akiket egy kis személyes odafigyeléssel támogathatnánk. Partnerre találva a Gyermekotthonban, kaptunk egy listát, melyen azok szerepeltek, akik a Karácsonyt az otthon falai között, Nagytétényben töltik. Arra gondoltunk, hogy az elképzelésünket támogatók közül ki-ki elgondolása szerint kiválasztana a gyermekek közül valakit, hogy Őt az általa „kért” ajándékkal meglepje, vagy a lehetőségeihez mért anyagi támogatás fejében, a „Schmidt Emma Kör tagjai” gondoskodnának az ajándékozott kívánságának beszerzéséről.


Krízis Alapítvány

   

A Krízis Alapítvány 1993-ban, az országban elsőként hozta létre kerületünkben átmeneti gyermekotthonát, ahol egyidejűleg 24 gyermek elhelyezésére és gondozására van lehetőség.
A gyermekek és a családok gondozását pedagógusokból, gyógypedagógusokból, pszichológusból, szociális asszisztensből, gyermekorvosból álló munka-közösség látja el.
Az alapítvány célja az átmenetileg krízishelyzetbe került családok gyermekeinek kiemelése, reszocializációja, ill. a család integritásának helyreállítása, ennek kapcsán a magatartási és képességzavarokkal küzdő gyermekek képességeinek fejlesztése, tanuláshoz, közösséghez szoktatása, valamint a nagykorúvá vált, magukra utalt fiatalok utógondozása.



A Klauzálos női tagok kezdeményezése nyitott szívekre talált, melyhez természetesen az erősebb nem képviselői is aktívan csatlakoztak. Sok-sok támogató adományozó jelentkezett – nem csak a Társaság tagsága köréből, de örömteli, számosan a fent jelzett fórum-közösség tagjai, illetve a különböző programjainkon résztvevő partnereink köréből is – hogy ajándékokkal, akár pénzadományokkal hozzájáruljanak a Krízis Otthon idei Karácsonyához.


Graszl Tibor
, a Gyermekotthon vezetője szeretettel invitálta az újonnan életre hívott Kör képviselőit is az ünnepi estre. Ajándékokkal megrakodva, izgalommal telve érkeztünk. Megható kedvesség és szívélyesség fogadott, igazi családi légkör, várakozással teli gyermekszívek. Hangulatos és ünnepélyes műsorral is készültek a közösség kis tagjai. Nagy-nagy boldogságot és örömet szerzett a sok szép személyre szóló ajándék. Mindez annak köszönhető, hogy szinte napok alatt aktívvá váltak azok, akiket valamilyen úton-módon meg tudtunk szólítani.

Idén Karácsonykor, valóban Angyalok hozták az ajándékokat a Krízisotthonba...


Gonda Dorka
a „Schmidt Emma Kör” alapítója

2010. január


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2022. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (16)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)



KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016. évi médiamegjelenések (1)
2016. évi programnaptár (1)
2017. évi médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. évi médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)
2021. évi programnaptár (1)
2022. évi programnaptár (1)
2023. évi programnaptár (1)



1848/49 (52)
Barangolások (34)
Budatétényi Ősök Napja (30)
Díszpolgárok (19)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (129)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (43)
Wolf-kripta (21)