Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Szép este a Sekrestyésnél

2009. év lezárásaként egyben egyesületünk alapításának 5. évfordulóján: december 17-én csütörtök este ünnepelte a Klauzál Gábor Társaság 5. születésnapját. Rendhagyó módon a nagytétényi Betérő a Sekrestyéshez Vendégfogadó ugyanazon különtermében, ahol annakidején: Klauzál Gábor születési bicentenáriumi évében, 2004. december 9-én kezdetét vette történetünk...


Ünnepi alkalomból hívta össze a „Klauzálosokat” a Társaság vezetősége a Sekrestyés különtermébe: ötödik születésnapját ünnepli a Klauzál Gábor Társaság. A helyszín nem volt véletlen, ugyanitt gyűltek össze az alapítók, amikor a nagy elhatározás megszületett.
Az érdeklődés óriási volt, alig fértünk el a különterembe, több alapító arra emlékezett, hogy a különterem akkor nagyobb volt, pedig csak a KGT tagsága gyarapodott örvendetesen.


Amikor már egy gombostűt sem lehetett leejteni, Dobos Karcsi - bocsánat dr. Dobos Károly elnök úr - ragadta magához a szót, és a tőle megszokott tömör mondatokban áttekintette az eltelt öt év eseményeit és dicsekvés nélkül állíthatjuk, a sikereit.
Külön hangsúlyt kaptak a 2009-ben elért szép eredmények, és azok a kezdeményezések, amik a következő hónapokra, sőt évekre is feladatot adnak azoknak, akik ebben szerepet vállaltak. A legfontosabb küszöbön álló feladat Klauzál Gábor egész alakos szobrának elkészíttetése és felállítása az őt megillető méltó helyen. Ez a projekt a KGT-nek annyira szívügye, hogy még a kiosztott kártyanaptáron is az egész alakos szobor makettja látható.

Szívmelengető volt a Schmidt Emma Hölgykoszorú buzgólkodásáról elhangzott néhány szó, akik a kerületben élő rászoruló fiatalok számára próbálnak boldog karácsonyt varázsolni ajándékainkkal. Igazi reformkori szellemben, a KGT szinte teljes tagsága részt vállalt az akcióban, ki tárgyi ajándékkal - ki pénzadománnyal.

 

Ezután jött a szabad program finom falatokkal, finom borokkal. Meg kellett újból állapítanunk, hogy a Sekrestyés konyhája sem romlott semmit az elmúlt esztendőkben.
A borok is finomak voltak, díszhelyen, az elnöki asztalon pompázott a No 1. számú Klauzál borokból egy-egy palack. Persze szigorú őrizet alatt, mert Prim Gyuri árgus szemekkel őrizte a ritka kincset. Aki akár csak egy görbe pillantást vetett a vörös- vagy a fehérboros üvegre, már is szigorú szózat tántorította el a rossz cselekedettől.
Gyuri nem csak őrködött, de arról is gondoskodott, hogy mégis igyunk ünnepi borból, ugyanis erre az alkalomra sk. palackozott és címkézett ünnepi bort, a felsőörsi hegy levét tette az asztalra, mindnyájunk örömére. Örömünknek a borospalack címkéjének szignálásával állítottunk emléket.

Végül valamennyiünk nevében, bár az ajándékozó tagság számára is meglepetésként Géczi Gábor nyújtotta át a tagság ajándékát az elnökségnek.
    
Mielőtt mindenki haza indult volna, Titkár Uram bocsánat Hódi Szabolcs elkészítette az obligát csoportképet. Jó lesz majd nézegetni, ha újabb öt év elmúlik.

Ez volt a történések rövid krónikája, de a lényeg majdnem elmaradt. Az egész este azért volt ennyire kellemes, mert jó hangulatban és főleg jó barátok között tölthettünk néhány órát.
Köszönjük a szervezőknek!


Dr. Simor László
2009.december 27.


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2022. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (16)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)



KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016. évi médiamegjelenések (1)
2016. évi programnaptár (1)
2017. évi médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. évi médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)
2021. évi programnaptár (1)
2022. évi programnaptár (1)
2023. évi programnaptár (1)



1848/49 (52)
Barangolások (34)
Budatétényi Ősök Napja (30)
Díszpolgárok (19)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (129)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (43)
Wolf-kripta (21)