Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Szép este a Sekrestyésnél

2009. év lezárásaként egyben egyesületünk alapításának 5. évfordulóján: december 17-én csütörtök este ünnepelte a Klauzál Gábor Társaság 5. születésnapját. Rendhagyó módon a nagytétényi Betérő a Sekrestyéshez Vendégfogadó ugyanazon különtermében, ahol annakidején: Klauzál Gábor születési bicentenáriumi évében, 2004. december 9-én kezdetét vette történetünk...


Ünnepi alkalomból hívta össze a „Klauzálosokat” a Társaság vezetősége a Sekrestyés különtermébe: ötödik születésnapját ünnepli a Klauzál Gábor Társaság. A helyszín nem volt véletlen, ugyanitt gyűltek össze az alapítók, amikor a nagy elhatározás megszületett.
Az érdeklődés óriási volt, alig fértünk el a különterembe, több alapító arra emlékezett, hogy a különterem akkor nagyobb volt, pedig csak a KGT tagsága gyarapodott örvendetesen.


Amikor már egy gombostűt sem lehetett leejteni, Dobos Karcsi - bocsánat dr. Dobos Károly elnök úr - ragadta magához a szót, és a tőle megszokott tömör mondatokban áttekintette az eltelt öt év eseményeit és dicsekvés nélkül állíthatjuk, a sikereit.
Külön hangsúlyt kaptak a 2009-ben elért szép eredmények, és azok a kezdeményezések, amik a következő hónapokra, sőt évekre is feladatot adnak azoknak, akik ebben szerepet vállaltak. A legfontosabb küszöbön álló feladat Klauzál Gábor egész alakos szobrának elkészíttetése és felállítása az őt megillető méltó helyen. Ez a projekt a KGT-nek annyira szívügye, hogy még a kiosztott kártyanaptáron is az egész alakos szobor makettja látható.

Szívmelengető volt a Schmidt Emma Hölgykoszorú buzgólkodásáról elhangzott néhány szó, akik a kerületben élő rászoruló fiatalok számára próbálnak boldog karácsonyt varázsolni ajándékainkkal. Igazi reformkori szellemben, a KGT szinte teljes tagsága részt vállalt az akcióban, ki tárgyi ajándékkal - ki pénzadománnyal.

 

Ezután jött a szabad program finom falatokkal, finom borokkal. Meg kellett újból állapítanunk, hogy a Sekrestyés konyhája sem romlott semmit az elmúlt esztendőkben.
A borok is finomak voltak, díszhelyen, az elnöki asztalon pompázott a No 1. számú Klauzál borokból egy-egy palack. Persze szigorú őrizet alatt, mert Prim Gyuri árgus szemekkel őrizte a ritka kincset. Aki akár csak egy görbe pillantást vetett a vörös- vagy a fehérboros üvegre, már is szigorú szózat tántorította el a rossz cselekedettől.
Gyuri nem csak őrködött, de arról is gondoskodott, hogy mégis igyunk ünnepi borból, ugyanis erre az alkalomra sk. palackozott és címkézett ünnepi bort, a felsőörsi hegy levét tette az asztalra, mindnyájunk örömére. Örömünknek a borospalack címkéjének szignálásával állítottunk emléket.

Végül valamennyiünk nevében, bár az ajándékozó tagság számára is meglepetésként Géczi Gábor nyújtotta át a tagság ajándékát az elnökségnek.
    
Mielőtt mindenki haza indult volna, Titkár Uram bocsánat Hódi Szabolcs elkészítette az obligát csoportképet. Jó lesz majd nézegetni, ha újabb öt év elmúlik.

Ez volt a történések rövid krónikája, de a lényeg majdnem elmaradt. Az egész este azért volt ennyire kellemes, mert jó hangulatban és főleg jó barátok között tölthettünk néhány órát.
Köszönjük a szervezőknek!


Dr. Simor László
2009.december 27.


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)1848/49 (47)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (28)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (117)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (40)
Wolf-kripta (21)