Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Megnyitó és bemutatás a Lics Pincészetben

A 22-es sorszámú, díszdobozba csomagolt Pákozdi Cserszegi Fűszerest és Pákozdi Cabernet Sauvignont képletesen átadtuk a XXII. kerület polgárainak, illetve az őket képviselő polgármester asszonynak.

A Klauzál-borok a Lics Pincészet és társaságunk régi együttműködésének újabb állomását jelentik. A XVI. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál Licspince-béli megnyitójára mi is meghívást kaptunk. Előző este az első 100 palackra címke került, de az előkészületek ezzel még nem értek véget. Csütörtök estére, éjszakára valamint péntek egész napra még számos elintéznivaló maradt, hogy időre minden készen álljon. Ki kellett vágni a palackok nyakára kerülő kártyácskákat, ezek fellógatásához piros, fehér és zöld fonalakból nemzetiszínű zsinórokat kellett fonni. Amikor a piros fonal elfogyott, megfelelő zöld és bíbor díszszalagot kellett beszerezni. Több órás munka volt a csirizmaradványok és egyéb ujjlenyomatok eltávolítása a kész palackokról, a kártyák felkötözése, az összetartozó borpárok kiválogatása. El kellett készíteni a bolt elé, a főkapura szánt, megfelelő alapra kasírozott reklámtáblákat. Végül a megnyitóig mindent a helyszínre kellett szállítani. Olyan volt a végjáték, mint a filmeken: délután négy óra előtt öt perccel ugratott fel a pincebejárat előtti járdára az autó, ahol a társaságunk képviselői már aggódva várakoztak.


Klauzál-borok a boltban

Reklámtábla a főkapun

Gondos kezek először a polgármester asszonynak átadni szánt palackokat emelték ki, ezek kerültek elsőként díszdobozba. Utána jött a többi flaska, a táblák, feliratok, egyebek. Az utolsó pillanatban bár, de minden, így a boltban borainknak kialakított külön polc is elkészült. Még néhány fotóra is volt idő, mielőtt a szép számú egybegyűltek, köztük önkormányzati képviselők, díszpolgárok és társaságunk tagjai bevonultak a pincébe.

Dr. Dobos Károly, Bollók Istvánné, Lics László A 22-es sorszámú palackok

Itt Lics László köszöntötte a megjelenteket, majd Bollók Istvánné polgármester méltatta a helyi kultúrát mindig is szívén viselő, Budafok egyik „ékszerdobozának” számító, kiváló pincészetet. A Mészáros László Képzőművészeti Egyesület kerámia-kiállításának megnyitója után a elnökünk kapott szót. Dr. Dobos Károly társaságunk megalakulásáról, céljainkról, Licsékkel ápolt gyümölcsöző kapcsolatunkról beszélt, majd bemutatta a Klauzál borokat a közönségnek. Végül a 22-es sorszámú, díszdobozba csomagolt Pákozdi Cserszegi Fűszerest és Pákozdi Cabernet Sauvignont képletesen átadta a XXII. kerület polgárainak, illetve az őket képviselő polgármester asszonynak. A beszédeket rövid fogadás követte, bor és pogácsa került elő, ekkor lehetett szusszanni egyet végre. Amit vállaltunk, elvégeztük, minden sikerült és időre készen lett.

Réffy Balázs – 2005. szeptember

A képekre kattintva azokat nagyobb méretben is megnézheti.


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2022. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (16)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)



KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016. évi médiamegjelenések (1)
2016. évi programnaptár (1)
2017. évi médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. évi médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)
2021. évi programnaptár (1)
2022. évi programnaptár (1)
2023. évi programnaptár (1)



1848/49 (52)
Barangolások (34)
Budatétényi Ősök Napja (30)
Díszpolgárok (19)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (129)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (43)
Wolf-kripta (21)