Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Csiriz és ecset – címke a Lics–Klauzál-borokon

Saját tervezésű, egyedi címkéinkkel a pincészet öntapadós vinyettákat ragasztó gépsora nem tudott volna megbirkózni, ezért volt szükség kézimunkára.

I. Nagy erőkkel

Azért jöttünk össze szeptember elsején, a XVI. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál előestéjén, hogy a másnapi bemutató előtt felcímkézzük a Klauzál-borokat. A Lics Pincészetben már felkapszulázták a kiválasztott 400 palackot, ebből hoztunk el elsőre 50–50 üveg Cabernet Sauvignont és Cserszegi Fűszerest. Saját tervezésű, egyedi címkéinkkel a pincészet öntapadós vinyettákat ragasztó gépsora nem tudott volna megbirkózni, ezért volt szükség kézimunkára. Bár előzőleg többen aggódtunk, félelmeink alaptalannak bizonyultak. Gyorsan haladtunk, így az este végül igen kedélyesre sikeredett – egykor a kukoricafosztások hangulata lehetett ilyen.

A legkényesebb műveletet a legügyesebbekre bíztuk. Györök Natália, Kincses Katalin és Örsi Gabriella, valamint a segítőkész családtagok: Szűcs Gabriella, Szűcs Mariann, Karsay Viktória és Hegyi Izabella kenték a csirizt és ragasztottak nagy műgonddal. A többiek, Janóczki Katalin, Réffy Júlia, Hódi Szabolcs, Juhász Péter, Karsay Ferenc, Prim György a házigazdákkal, Cseresnyés Dórával és Réffy Balázzsal kiegészülve, közben az üvegek előkészítésében, utólagos tisztításában, dobozolásában, meózásában(!), a rekeszek sikálásában jeleskedtek.

Köszönettel tartozunk Lics Évának, aki az utolsó pillanatban még megfelelő ragasztóanyaggal és pontos technológiai útmutatással is kisegített minket. A többi már rajtunk múlott, és az egybegyűltek remekül helytálltak. Nulla tapasztalathoz végtelen ügyesség társult, így pár óra alatt készen lettünk. Képriportunk talán visszaad valamit az este hangulatából.


Ismerkedés a csirizzel

Konzisztencia-vizsgálat

A próbaüveg és a kibicek

„Klauzál-gépsor”

Kis zöld sablon

Precíziós pontosság

A legkevésbé népszerű
munkafázis

Egyszerre
ragaszt mindenki

Csak szépen, tisztán!

Összeállunk csoportképpé

Fáradhatatlanul

„Olajozás”

Csendélet borral

II. Le a selejttel!

Sok múlik a gyakorláson, ez újra beigazolódott. A szeptember elsejei, késő estébe nyúló ragasztás másnapján minőség-ellenőrző osztagunk kénytelen volt megállapítani, hogy a palackok egy részén bizony csálé, gyűrött, szakadt a címke. Újra összejöttünk hát néhányan szeptember 22-én, hogy némi áztatás és csirizkeverés után végleg végezzünk az első száz palack feldíszítésével.

Réffy Balázs – 2005. szeptember

A képekre kattintva azokat nagyobb méretben is megnézheti.


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2022. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (16)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)



KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016. évi médiamegjelenések (1)
2016. évi programnaptár (1)
2017. évi médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. évi médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)
2021. évi programnaptár (1)
2022. évi programnaptár (1)
2023. évi programnaptár (1)



1848/49 (52)
Barangolások (34)
Budatétényi Ősök Napja (30)
Díszpolgárok (19)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (129)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (43)
Wolf-kripta (21)