Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Civil Szervezetek Napja - 2008

"Civilek Budafok-Tétény tiszta környezetéért!"
Kerületünk civil szervezetei nagytakarítási akciót szerveztek április 19-én, szombaton délelőttre a működési területük környékére.


Társaságunk a Wolf-emlékkert körül tevékenykedett, az esős időjárást előre megsejdítve már pénteken elvégezte a vállalt feladatot.
Szombat délután aztán összegyűltek az egyletekbe tömörült civilek Budafokon, a Tóth József utcában, a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete székházában.

Délután 3 órakor – miután az egyes közösségek kis kék-sárga zászlócskákkal jelölték a kerület egy nagyobb térképén az általuk takarított területet – vette kezdetét az együttlét a baráti körök elnöknőjének, Horváthné Fűkő Zsuzsának a bevezetőjével, aki a jelenlévők (köztük díszpolgárok) üdvözlése után meleg szavakkal köszönte meg a közönség soraiban ülő Szabolcs Attila polgármesternek és a kabinetvezető Bakos Erikának, illetve a szintén a teremben lévő önkormányzati képviselőknek a civil-napi program szervezésében nyújtott támogatásukat-segítségüket. És hangot adott a jóleső érzésnek, hogy a kerületi civilek a környezet tisztábbá, szebbé tételében összefogtak, reméljük nem csak egy napra, és reméljük, hogy példájuk követésre talál.

       

Majd lelkesen fogadott, nagyszerű műsort adtak a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola növendékei. Szaxofonnal-dobbal-xilofonnal szereztek szép délutánt az inkább már kevésbé harmatos korú hölgyeknek, uraknak.

Az immár hagyományos süteménysütő- és borverseny eredményhirdetése ez után kezdődött: családias hangulatban nagy taps köszöntötte nemcsak az érmeseket, hanem minden egyes benevezett résztvevőt is, az egyes versenyzőket menet közben értékelő hangosabb, baráti megjegyzésekből előre lehetett érezni a levegőben, sokan már jó előre fenték a fogukat az ízletes falatokra, zserbókra, perecekre, tortákra, mindenféle finomságra. És szárították a torkukat az elvárhatóan jó ízű nedűkre, fehér- és vörös borokra, rozékra, küvékre.
És nem is kellett csalódnia senkinek.

De még előbb szót kért – és persze kapott – a kerületi Önkormányzat által az Integrált Városfejlesztési Stratégia kidolgozására felkért TeTT Consult Kft képviselője, aki kérdőív kitöltését kérte a jelenlévőktől a fontosabb fejlesztési területekkel és témakörökkel kapcsolatos véleményeket illetően, meghívva a civil szervezetek képviselőit a következő héten folytatandó konzultációs beszélgetésekre is egyben.
Végül a Városháza honlapjának általunk jól ismert és nagyra becsült alkotója és nagymestere vázolta röviden egy kerületi civil honlapra vonatkozó elképzeléseit.

  

Nem felejthetem el megemlíteni, hogy a terem falain körben a képek a Mészáros László Képzőművészeti Egyesület alkotóinak jóvoltából voltak láthatóak, akiknek titkára, Kolláthné Hollósy Rita szíves szóval ajánlotta figyelembe a képeket, illetve az egyesület tevékenységét.

Aztán a színpadon termett egy kedves hölgy és egy úr (sajnos nem ismerem őket, és valószínűleg nem figyeltem oda, hogy kik ők) és a jelenlévők korösszetételének megfelelő, igen kellemes zenével szórakoztatta a sütemények és borok elfogyasztásával foglalatoskodó egybegyűlteket, akik a kedvükre való zene ritmusára még táncra is perdültek.


Prim György - 2008. március


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2022. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (16)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)



KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016. évi médiamegjelenések (1)
2016. évi programnaptár (1)
2017. évi médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. évi médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)
2021. évi programnaptár (1)
2022. évi programnaptár (1)
2023. évi programnaptár (1)



1848/49 (52)
Barangolások (34)
Budatétényi Ősök Napja (30)
Díszpolgárok (19)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (129)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (43)
Wolf-kripta (21)