Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Civil Szervezetek Napja - 2008

"Civilek Budafok-Tétény tiszta környezetéért!"
Kerületünk civil szervezetei nagytakarítási akciót szerveztek április 19-én, szombaton délelőttre a működési területük környékére.


Társaságunk a Wolf-emlékkert körül tevékenykedett, az esős időjárást előre megsejdítve már pénteken elvégezte a vállalt feladatot.
Szombat délután aztán összegyűltek az egyletekbe tömörült civilek Budafokon, a Tóth József utcában, a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete székházában.

Délután 3 órakor – miután az egyes közösségek kis kék-sárga zászlócskákkal jelölték a kerület egy nagyobb térképén az általuk takarított területet – vette kezdetét az együttlét a baráti körök elnöknőjének, Horváthné Fűkő Zsuzsának a bevezetőjével, aki a jelenlévők (köztük díszpolgárok) üdvözlése után meleg szavakkal köszönte meg a közönség soraiban ülő Szabolcs Attila polgármesternek és a kabinetvezető Bakos Erikának, illetve a szintén a teremben lévő önkormányzati képviselőknek a civil-napi program szervezésében nyújtott támogatásukat-segítségüket. És hangot adott a jóleső érzésnek, hogy a kerületi civilek a környezet tisztábbá, szebbé tételében összefogtak, reméljük nem csak egy napra, és reméljük, hogy példájuk követésre talál.

       

Majd lelkesen fogadott, nagyszerű műsort adtak a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola növendékei. Szaxofonnal-dobbal-xilofonnal szereztek szép délutánt az inkább már kevésbé harmatos korú hölgyeknek, uraknak.

Az immár hagyományos süteménysütő- és borverseny eredményhirdetése ez után kezdődött: családias hangulatban nagy taps köszöntötte nemcsak az érmeseket, hanem minden egyes benevezett résztvevőt is, az egyes versenyzőket menet közben értékelő hangosabb, baráti megjegyzésekből előre lehetett érezni a levegőben, sokan már jó előre fenték a fogukat az ízletes falatokra, zserbókra, perecekre, tortákra, mindenféle finomságra. És szárították a torkukat az elvárhatóan jó ízű nedűkre, fehér- és vörös borokra, rozékra, küvékre.
És nem is kellett csalódnia senkinek.

De még előbb szót kért – és persze kapott – a kerületi Önkormányzat által az Integrált Városfejlesztési Stratégia kidolgozására felkért TeTT Consult Kft képviselője, aki kérdőív kitöltését kérte a jelenlévőktől a fontosabb fejlesztési területekkel és témakörökkel kapcsolatos véleményeket illetően, meghívva a civil szervezetek képviselőit a következő héten folytatandó konzultációs beszélgetésekre is egyben.
Végül a Városháza honlapjának általunk jól ismert és nagyra becsült alkotója és nagymestere vázolta röviden egy kerületi civil honlapra vonatkozó elképzeléseit.

  

Nem felejthetem el megemlíteni, hogy a terem falain körben a képek a Mészáros László Képzőművészeti Egyesület alkotóinak jóvoltából voltak láthatóak, akiknek titkára, Kolláthné Hollósy Rita szíves szóval ajánlotta figyelembe a képeket, illetve az egyesület tevékenységét.

Aztán a színpadon termett egy kedves hölgy és egy úr (sajnos nem ismerem őket, és valószínűleg nem figyeltem oda, hogy kik ők) és a jelenlévők korösszetételének megfelelő, igen kellemes zenével szórakoztatta a sütemények és borok elfogyasztásával foglalatoskodó egybegyűlteket, akik a kedvükre való zene ritmusára még táncra is perdültek.


Prim György - 2008. március


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (282)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)1848/49 (47)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (28)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (108)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (39)
Wolf-kripta (13)