Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Márk Gergely Budapest díszpolgára

Pest, Buda és Óbuda egyesülésének 135. éves születésnapján, november 17-én a főváros díszpolgári címét kapta egyesületünk tiszteletbeli tagja.



Hűvös szél, de szép napsütés fogadta a fővárosi önkormányzat dísztermébe igyekvőket a Váci utcában. A díszpolgárokat névre szólóan bársony-karosszék várta és Budapest Aranykönyve.
Az ünnepi űlés kezdetét a karzatról középiskolások kórusa szép énekével tette emlékezetessé.
Az idei díjazottakat Pest, Buda és Óbuda egyesülésének 135. éves születésnapján, november 17-én ünnepi gyűlésén köszöntötték a főváros vezetői, hogy átadják a Főváros kitüntetéseit: a díszpolgári címeket, a Pro Urbe Budapest, a Budapestért díjakat, a Fővárosért Emlékzászló díjat, a Dr. Barna Sándor Emlékérem – A Főváros Közbiztonságáért díjat, valamint a Főváros Szolgálatáért járó elismerést.

   
  

Ez évben díszpolgári címben részesült Berek Katalin színművész, Heller Ágnes filozófus, Juhász Ferenc költő, Márk Gergely rózsanemesítő, Marton László szobrászművész, Szelényi Iván szociológus és Zwack Péter üzletember.
Ezen kívül az eseti bizottság javaslatára díszpolgári címet kapott a legutóbb három olimpián aranyérmet nyert vízilabdacsapat hat tagja, Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán és kapitányuk, Kemény Dénes, valamint a korábban három olimpiai aranyérmet szerzett Gyarmati Dezső, és az ugyancsak háromszoros olimpiai bajnok Kárpáti György is.



A kitüntetéseket a főpolgármester adta át, az  ünnepség végén a díszpolgárok nevében Zwack Péter köszönte meg az elismerést, az esemény hangulatát a szintén kitüntetett Mága Zoltán nagy tapssal fogadott virtuóz hegedűjátéka emelte.

Gratulálunk valamennyi díszpolgárnak és kitüntetettnek, számunkra mégis a legkedvesebb, hogy társaságunk tiszteletbeli tagját, Márk Gergelyt és kedves feleségét is köszönthettük az ünnepi pillanatokban.
Budafok-Tétény önkormányzata nevében Németh Zoltán alpolgármester fejezte ki jókívánságait, gratulációja láthatóan jól esett Gergely bácsinak.

* * *

Társaságunk helyszínen lévő tagjainak – később az egész tagságnak – külön örömére szolgált, hogy a közgyűlés „Fővárosért Emlékzászló”-t adományozott a Magyar Honvédség I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóaljának, amelynek nevében Hajdú Gábor ezredes, a zászlóalj parancsnoka és Varga Zsolt százados, valamint Kazup Tamás  főtörzsőrmester vette át az emlékzászlót és lengette a jelenlévők nagy tapsa közepette.

   

Azért különös öröm számunkra a hadihajós zászlóalj kitüntetése, mert június 14-én, a Magyar Honvédség megalakulásának 160. évfordulója alkalmából az általuk szervezett vízi emlékregattán a Klauzál Gábor Társaság nyolcfős csapata is részt vett és kedves ismerőseinkké lettek a zászlóalj katonái, szívesen veszünk részt jövőbeni hasonló rendezvényeiken.


Prim György - 2008. november


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2022. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (16)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)



KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016. évi médiamegjelenések (1)
2016. évi programnaptár (1)
2017. évi médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. évi médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)
2021. évi programnaptár (1)
2022. évi programnaptár (1)
2023. évi programnaptár (1)



1848/49 (52)
Barangolások (34)
Budatétényi Ősök Napja (30)
Díszpolgárok (19)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (129)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (43)
Wolf-kripta (21)