Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Beszámoló júniusi összejövetelünkről

A szokottnál csendesebb, évadzáró jellegű összejövetelre került sor június 30-án a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban.

A szokottnál csendesebb, évadzáró jellegű összejövetelre került sor június 30-án a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban. Összesen nyolcan jelentünk meg.

Dobos Károly ismertette Bollók Istvánné levelét, melyben polgármester asszony a Klauzál Gábor Társaság és a XXII. kerületi önkormányzat közötti szerződés alapján július 1-től kezelésünkbe adja a Wolf-kápolna kertjét. A szerződés határozott időre, egy évre szól, de kölcsönös megfelelés esetén meghosszabítható. A tervezetben leírt feladatokat ellátjuk és ezért megbízási díjat nem fogadunk el. Miután Lükőné Örsi Gabriella a kert kulcsait a héten átvette, csak rajtunk múlik az ügy sikere. Tagjaink lelkesedése töretlennek látszik, e-mailben illetve személyesen tízen jelezték jövetelüket a július 2-ai, szombati takarításra, gyomlálásra.

Ezután a „Képző- és Iparművészeti Közalapítvány a XXII. Kerület Kultúrájáért” szervezet levele került sorra. Ebben dr. Feledy Balázs kuratóriumi elnök támogatásáról biztosított minket abban a három ügyben, mellyel előzőleg megkerestük a szervezetet. Egyrészt a megfelelő és igen részletesen felsorolt feltételek teljesítése esetén anyagilag is hozzájárulnának egy emléktábla elhelyezéséhez a Klauzál villa falán. Másrészt – bár e terv megvalósulása jelenleg még igen távolinak tűnik – elvileg támogatják Klauzál Gábor szobrának felállítását. Harmadsorban felsorakoztak mindazok mellé, akik kezdeményezésünre pártolnák, hogy az új művelődési központ vegye fel Klauzál Gábor nevét. Egyhangúlag úgy döntöttünk, hogy a támogatást levélben megköszönjük. Glattfelder Tamás tagtársunk továbbá elvállalta, hogy levelet ír a dolgok állásáról azoknak is, akik a múlt évi Szent Imre Közösségi Házbéli Klauzál-előadáson anyagi hozzájárulásukat aláírásukkal megerősítették.

Ami az emléktáblát illeti, felvetődött, hogy ennek terveit kerületi, lehetőleg társaságunkhoz közel álló művész készítse el. Legnagyobb örömünkre Györök Natália szobrász-restaurátor tagtársunk elvállalta e feladatot.

Szóba került még a résztvevők egyöntetű véleménye szerint kiválóan sikerült szegvár–szegedi kirándulás is. Remélhetőleg erről mihamarabb számos összefoglalót olvashatunk.

2005. július 3.

Réffy Balázs


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)1848/49 (47)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (28)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (117)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (40)
Wolf-kripta (21)