Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Beszámoló júniusi összejövetelünkről

A szokottnál csendesebb, évadzáró jellegű összejövetelre került sor június 30-án a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban.

A szokottnál csendesebb, évadzáró jellegű összejövetelre került sor június 30-án a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban. Összesen nyolcan jelentünk meg.

Dobos Károly ismertette Bollók Istvánné levelét, melyben polgármester asszony a Klauzál Gábor Társaság és a XXII. kerületi önkormányzat közötti szerződés alapján július 1-től kezelésünkbe adja a Wolf-kápolna kertjét. A szerződés határozott időre, egy évre szól, de kölcsönös megfelelés esetén meghosszabítható. A tervezetben leírt feladatokat ellátjuk és ezért megbízási díjat nem fogadunk el. Miután Lükőné Örsi Gabriella a kert kulcsait a héten átvette, csak rajtunk múlik az ügy sikere. Tagjaink lelkesedése töretlennek látszik, e-mailben illetve személyesen tízen jelezték jövetelüket a július 2-ai, szombati takarításra, gyomlálásra.

Ezután a „Képző- és Iparművészeti Közalapítvány a XXII. Kerület Kultúrájáért” szervezet levele került sorra. Ebben dr. Feledy Balázs kuratóriumi elnök támogatásáról biztosított minket abban a három ügyben, mellyel előzőleg megkerestük a szervezetet. Egyrészt a megfelelő és igen részletesen felsorolt feltételek teljesítése esetén anyagilag is hozzájárulnának egy emléktábla elhelyezéséhez a Klauzál villa falán. Másrészt – bár e terv megvalósulása jelenleg még igen távolinak tűnik – elvileg támogatják Klauzál Gábor szobrának felállítását. Harmadsorban felsorakoztak mindazok mellé, akik kezdeményezésünre pártolnák, hogy az új művelődési központ vegye fel Klauzál Gábor nevét. Egyhangúlag úgy döntöttünk, hogy a támogatást levélben megköszönjük. Glattfelder Tamás tagtársunk továbbá elvállalta, hogy levelet ír a dolgok állásáról azoknak is, akik a múlt évi Szent Imre Közösségi Házbéli Klauzál-előadáson anyagi hozzájárulásukat aláírásukkal megerősítették.

Ami az emléktáblát illeti, felvetődött, hogy ennek terveit kerületi, lehetőleg társaságunkhoz közel álló művész készítse el. Legnagyobb örömünkre Györök Natália szobrász-restaurátor tagtársunk elvállalta e feladatot.

Szóba került még a résztvevők egyöntetű véleménye szerint kiválóan sikerült szegvár–szegedi kirándulás is. Remélhetőleg erről mihamarabb számos összefoglalót olvashatunk.

2005. július 3.

Réffy Balázs


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2022. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (16)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)



KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016. évi médiamegjelenések (1)
2016. évi programnaptár (1)
2017. évi médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. évi médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)
2021. évi programnaptár (1)
2022. évi programnaptár (1)
2023. évi programnaptár (1)



1848/49 (52)
Barangolások (34)
Budatétényi Ősök Napja (30)
Díszpolgárok (19)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (129)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (43)
Wolf-kripta (21)