Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Kézzel szaggatva

Koccintás a Podmaniczky-díj örömére a XVIII. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál idején, a Lics Pincében.


Újra a Lics Pincészetben, ezúttal a kisebbik kóstolóteremben gyűlt össze a Klauzál Gábor Társaság a XVIII. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál szombati napján (szeptember 1-én), hogy a nemrég kapott Podmaniczky-díjat megünnepelje.

      

Régi és kedves házigazdáink, a Lics-házaspár kultúrapártoló és hagyományőrző munkássága eddig is számos ponton találkozott társaságunk tevékenységével. Úgy alakult, hogy most is nyomós ok emeltetett a résztvevőkkel lelkes pohárt: a civil díj mellett a pince 2006-os Pákozdi Cabernet Sauvignonját idén – az előző évhez hasonlatosan – Budafok-Tétény legjobb borává választották. Aki ott volt, igazolhatja: nem véletlenül. Az egészen fiatal és friss, közvetlenül a megmérettetés előtt letöltött vörösbor bársonyos volt, meggyes és vastag, még szép jövő áll előtte.

   

A pohárköszöntők után előkerült az oklevél, a plakett és néhány újonnan beszerzett, Klauzállal kapcsolatos relikvia. Könyvek, lapok, újak és régiek. A hosszú nyár után újra munkához lát a társaság. A díj, melyet „foglalkozásunktól, munkahelyi kötelezettségünktől függetlenül, vagy azt jelentősen túlteljesítve” a kulturális örökségért végzett munkáért kaptunk, további lendületet adhat. Hogy értékes programokkal álljunk elő ősszel, és hogy vonzó tartalommal töltsük fel a legközelebbi Klauzál-napokat. Ez a munka, ebben a közösségben természetesen jól esik. Mint a pörkölt, az uborka és a nokedli, mely az asztalra került. A nokedlit, hatalmas adaggal, kézzel szaggatta Lujza asszony. Hogy úgy mondjam, munkahelyi kötelezettségétől függetlenül, azt jelentősen túlteljesítve. Szeretetből.

     

A végén sajtok, Balogh Erikáéktól. A végén bor. Legyen ez a végén.

Réffy Balázs - 2007. szeptember 3.


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)1848/49 (47)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (28)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (117)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (41)
Wolf-kripta (21)