Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Levél Budafok–Tétény, Budapest XXII. kerületi Önkormányzat képviselői részére

A kerületi önkormányzat november 23-i ülésén a képviselők Szabolcs Attila polgármester beterjesztése alapján döntenek a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpont elnevezéséről. A javaslat szerint az intézmény vegye fel a Klauzál Gábor Művelődési Központ nevet.

Tisztelt Címzett!

Klauzál Gábor jelentőségének, múlhatatlan érdemeinek méltatása meghaladja e levél kereteit. Az ötlet gazdájaként és a reménybeli névadó, egykori nagyszerű, tétényi birtokos emlékét, szellemi örökségét ápoló Klauzál Gábor Társaság elnökeként fordulok Önhöz, hogy a döntés előtt szíves figyelmébe ajánljam az alábbiakat.

Társaságunk immár két éve nagy igyekezettel és lendülettel vesz részt a kerület életében. Értékeket mentünk, talán néha teremtünk is; a helyi és országos hagyományok ápolásán dolgozunk. Sikereink egyik lényeges titka, hogy a szervezeten belül, és összes külső kapcsolatainkban mindig azt keressük, ami fontos és összeköt, sohasem azt, ami elválaszt. Meggyőződésünk, hogy a közös gondokra megoldást nem jelenthet más, mint a megfontolt, közös gondolat.

Hálásan gondolunk mindazokra, akik eddigi kezdeményezéseinket, csak azok értékét nézve támogatták. Akik nem politikai megfontolások alapján léptek be társaságunkba vagy jöttek el programjainkra; akik olcsó nézetkülönbségeken nemesen felülemelkedve anyagilag és erkölcsileg is segítettek minket. A Klauzál-emléktáblával, a Klauzál Napok Tétényben rendezvényeivel, a Budatétényi Ősök Napjával, úgy hisszük, az egész kerület gazdagodott.

Egyik legelső, de talán legfontosabb kezdeményezésünk, hogy a művelődési központ vegye fel Klauzál Gábor nevét. Ez a javaslatunk ért most el a testület elé. Itt az alkalom, hogy az Önkormányzat, eredeti és legszebb hivatásához híven, hallja meg és értékelje a civil kezdeményezést. Ezt az ügyet számos kerületi egyesület, és 2005-ös, részben általunk is szervezett találkozójukon, a kerületi díszpolgárok is közfelkiáltással támogatták.

Reméljük, Ön is egyetért velünk. Ha így van, tisztelettel kérjük, a javaslatról a fentiek szellemében döntsön.

Támogatásában bízva maradok szívélyes üdvözlettel,
dr. Dobos Károly a Klauzál Gábor Társaság elnöke
www.klauzal.hu
Budatétény, 2006. november 20.


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2022. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (16)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)



KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016. évi médiamegjelenések (1)
2016. évi programnaptár (1)
2017. évi médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. évi médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)
2021. évi programnaptár (1)
2022. évi programnaptár (1)
2023. évi programnaptár (1)



1848/49 (52)
Barangolások (34)
Budatétényi Ősök Napja (30)
Díszpolgárok (19)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (129)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (43)
Wolf-kripta (21)